alles voor een gezonde lunchbox

Een lekkere start van een nieuwe schooljaar of na de vakantie weer gezonde start op het werk. Tijd om terug in je ritme te komen! Weet jij niet goed welke gezonde dingen je mee kunt geven, of wil je vaker variëren? Bekijk alle tips voor gezonde en goedgevulde broodtrommeltjes.
 
ekoplaza-biologisch-brood-afbakken

5 tips voor een gezonde broodtrommel 

Smakelijke sandwiches met tomaat en een blaadje sla. Een fruitsalade met allerlei lekkers uit het seizoen, komkommerfrietjes en snackworteltjes met hummus dip. Allemaal gezonde snacks voor in de broodtrommels waarmee je lekker kunt variëren. En biologisch! Want wij willen alleen het beste voor jou.

  1. Belegde volkoren boterhammen met bijvoorbeeld hummus, gekookt ei en veldsla
  2. Snackgroenten en fruitspiesjes uit het seizoen
  3. Variatie met gevulde (ei)wrap en salade 
  4. Zelfgebakken bananenbrood of appelmuffins
  5. Makkelijke snacks zoals nootjes en gedroogde vruchten
Belegde boterhammen in je lunchtrommel

1. Belegde boterhammen

Een lekker belegde boterham is een traktatie in je broodtrommel. Wissel af met verschillende volkoren broodsoorten en kies voor variatie. Tips voor favoriet beleg: 

  • Notenpasta met banaan
  • Hummus, gekookt ei en veldsa
  • Verse geitenkaas, avocado en rucola
  • Cottage cheese, appel, kaneel en amandelen
ekoplaza-biologisch-lekkerweten-winter2023-lunchbox-lunch-boterhammen
Gezonde snack in je lunchtrommel
ekoplaza-biologisch-back2school-lunchbox

2. Groenten- en fruitspies uit het seizoen

Je kunt je boterham beleggen met plakjes groente en fruit, maar het is ook ontzettend lekker om groenten- en fruitspiesjes mee te geven. Dat ziet er kleurig uit én het is een goede manier om je kind meer groente en fruit te laten eten. Lekkere combi's?

Afwisseling voor in je lunchtrommel

3. Verrassende lunch om mee te nemen

Elke dag dezelfde lunch eten is natuurlijk ontzettend saai. Wil je eens wat anders dan brood in het trommeltje doen? Met een omelet of wrap maak je de lunch speciaal en het is een gezonde afwisseling. Vul ze met groenten en je zo draagt de lunch ook nog eens bij aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten. Onze top 3? 

ekoplaza-biologisch-loempia-lunchbox-1
Bakken voor in je luchtrommel
bananenbrood_met_noten

4. Zelf gezonde tussendoortjes bakken

Met gezonde snacks houd je de broodtrommel gezond, gevarieerd én een feestje om te openen. Heb je de avond ervoor wat meer tijd? Ga dan voor een zelfgebakken bananen- of appelmuffin. En meer maken is tijd besparen, dus vries alles wat je niet nodig hebt in zodat je op een gehaaste ochtend het alleen maar uit de vriezer hoeft te halen. Onze favorieten:

5. Gedroogd fruit met noten en zaden

Rozijnen, mango, kokos, dadels en vijgen. Heerlijk zoet en vol vezels! Aangevuld met noten en zaden is het een lekker maar vooral ook simpel tussendoortje waar je ’s ochtends niet veel tijd mee kwijt bent. Kies de favorieten van je kind en zo weet je zeker dat het trommeltje leeg gaat.


ekoplaza-biologisch-huismerk-noten-1