lekker vitaal

vitaplate-lekkervitaal

Denk jij bij vitaliteit meestal aan fitte mensen? Planten kunnen ook vitaal zijn. Vitale planten krijgen de tijd om te groeien in een bodem vol leven. Daardoor zitten er aantoonbaar meer voedingsstoffen in.

Vol levenskracht

Wist je dat een biodynamische komkommer weer aan elkaar kan groeien als hij doorgesneden is? Hoeveel levenskracht wil je hebben! Onze voeding heeft vitaliteit en daardoor krijg jij weerstand. Daarnaast wordt de smaak van groenten en fruit positief beïnvloed door een rustige groei.

De beste smaak door tijd

Niet de kilo-opbrengst, maar de kwaliteit staat bovenaan. De biologische boer gebruikt alleen dierlijke mest en/of compost. Telen in harmonie met de natuur is de basis. Niet de natuur tegenwerken, maar samenwerken zodat we een gezonde wereld achterlaten voor de volgende generaties. 

Biologische groente

Hoe krijg je een vitale plant?

Vitale planten krijgen de tijd om te groeien in een bodem vol leven. Bij ons groeien groente en fruit dus gewoon in de volle grond. Dat hoort dus ook zo? Ja, dat vinden wij wel. Dat proef je niet alleen, maar voel je ook in je weerbaarheid. Vitaminen en mineralen linea recta op jouw bord. Door mèt in plaats van tégen de natuur te werken, zorgt de bodem ervoor dat de plant alle voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft om in het ritme van de natuur te groeien en smaak te ontwikkelen. Daardoor zitten er aantoonbaar meer voedingsstoffen in. Door geen landbouwgif te gebruiken bouwt de plant weerstand op tegen ziekten en belagers. Dat zorgt voor sterke planten die zelf stofjes kunnen aanmaken die hun en jouw weerstand ten goede komt.