17 apr. 2018 column

Vitaal ouder worden met Marjolein Dubbers

img

Naarmate we ouder worden wordt het nóg belangrijker de kwaliteit van onze voeding hoog te houden. Bij Ekoplaza ondersteunen we je in een gezonde leefstijl wat bijdraagt aan gezond en vitaal ouder worden. We hebben leuke tips en heerlijke recepten voor je klaargezet. Onze ambassadrice Marjolein Dubbers deelt haar kennis en ervaring graag met jou. We nemen je mee in haar mening over gezond, energiek en vrolijk ouder worden.

Vitaal ouder worden
Het is goed om naarmate je ouder wordt steeds kritischer te worden over wat je in je mond stop. En natuurlijk ook wat je op je huid smeert en sprayt want ook dat ziet je lichaam als voeding. Het gevoel dat je lichaam protesteert in de vorm van klachten horen we steeds vaker.

Het gevoel dat je lichaam protesteert in de vorm van klachten horen we steeds vaker. Vooral vrouwen boven de 40 krijgen de rekening gepresenteerd van de bewerkte, onvolwaardige voeding (vulling!) die we overal voorgeschoteld krijgen. Hierin kunnen hormoonverstorende stoffen zitten die het vrouwenlichaam ziek en dik kunnen maken. In biologische voeding en natuurlijke verzorgingsproducten zitten veel voordelen: meer voedingsstoffen, minder hormoonverstoorders. Wil je meer weten over voeding en hormonen, daarover lees je in het Energieke Vrouwen Voedingskompas van Marjolein. Wil je meer weten over hoe energie in je lichaam wordt aangemaakt lees dan het boek Eet meer energie.

Om jou te ondersteunen hebben we in samenwerking met Marjolein verschillende lekkere recepten samengesteld. Daarnaast zijn haar boeken te koop in onze Ekoplaza filialen. 

Voldoende voedingsstoffen
Wil je fit blijven? Dan is het goed om dagelijks te letten op de variatie aan voedingsstoffen die je binnen krijgt. Want variatie geeft je op termijn voldoende energie voor een fitte leefstijl. Hierbij gaat het niet alleen om calorieën, maar ook om alle stoffen bij elkaar die je binnenkrijgt. Zoals vitamines, mineralen, antioxidanten, plantenstoffen en vezels. 

Er zijn verschillende redenen waarom het niet voor zich spreekt dat je je met voldoende voeding ook gezond en energiek voelt. Het kan liggen aan het soort voedsel dat je kiest, aan de verhouding tussen de macronutriënten koolhydraten, eiwitten en vetten of aan gebrek aan micronutriënten zoals vitamines en mineralen.

Heb jij soms het gevoel dat je suikerverslaafd bent?
We herkennen allemaal zo'n dag dat je voor een gezond ontbijt en lunch kiest, maar wanneer het tegen vieren begint te lopen, je gedachten steeds weer afdwalen naar zoetigheid. Ook Marjolein kent dit probleem en geeft in haar blog tips om af te kicken van suiker.


avatar

Marjolein Dubbers

Food- en lifestylecoach

Marjolein Dubbers (1958) ontdekte in een flinke burn-out de kracht van vitale voeding: “Door mijn voedingspatroon drastisch te veranderen kreeg ik, tegen alle verwachting in, op korte termijn mijn energie terug. Zelfs op een hoger niveau dan ik jarenlang had gehad! Mijn kennis en ervaring deel ik met andere vrouwen via mijn Energieke Vrouwen Academie én mijn ambassadeurschap voor Ekoplaza.” Meer informatie over Marjolein? Lees het op haar website www.energiekevrouwenacademie.nl of houdt www.ekoplaza.nl/vitaal-ouder-worden in de gaten voor tips, informatie en recepten van Marjolein.