marjolein dubbers

ambassadeur-marjolein-dubbers
Marjolein Dubbers (1958) ontdekte in een flinke burn-out de kracht van vitale voeding: “Door mijn voedingspatroon drastisch te veranderen kreeg ik, tegen alle verwachting in, op korte termijn mijn energie terug. Zelfs op een hoger niveau dan ik jarenlang had gehad! Mijn kennis en ervaring deel ik met andere vrouwen via mijn Energieke Vrouwen Academie én mijn ambassadeurschap voor Ekoplaza.”
ambassadeur-marjolein-dubbers-koken

Na je veertigste wordt het een kwestie van slim samenwerken

Marjolein: “Tot je veertigste zorgt je lichaam voor jou. Daarna wordt het een kwestie van slim samenwerken met je lichaam. Want het is niet zo dat je gezondheid automatisch achteruit gaat naarmate je ouder wordt. Ik zie het als mijn missie en passie om dit beeld drastisch te veranderen. Ik ben blij dat ik dit ook als ambassadeur van Ekoplaza uit kan dragen.” 

Je lichaam bouwt zich op uit wat je eet

“Wetenschappers beweren zelfs dat we 120 jaar kunnen worden, maar waar het mij om gaat is dat we tot op hoge leeftijd vrolijk en vitaal blijven. Dit kan echt. Daarvoor heb je kennis nodig hoe jouw lichaam werkt: elke seconde maakt je lichaam 10 miljoen nieuwe cellen aan. Die worden opgebouwd uit de voeding die je eet. Zo bepaalt de kwaliteit van je voeding dus op termijn de kwaliteit van je lichaam. Als je weet dat je volgende hap een klein stukje van je hart wordt, wat kies je dan? Een roze fabriekskoek of een biologisch eitje?” 

recept-restjes-salade-kip-harissa
recept-rode-ui-bietjesburger

Meer voedingsstoffen, minder hormoonverstoorders

“Hoe ouder je wordt, hoe verstandiger het is om steeds kritischer te worden op wat je in je mond steekt (en wat je op je huid smeert of sprayt, want ook dat ziet je lichaam als voeding!). Doe je dat niet, dan kan je lichaam gaan protesteren in de vorm van klachten. Vooral vrouwen boven de 40 krijgen de rekening gepresenteerd van de volop bewerkte, onvolwaardige voeding (vulling!) die we overal voorgeschoteld krijgen. Hierin zitten vaak hormoonverstorende stoffen die ons vrouwenlichaam ziek en dik kunnen maken. In mijn boek Het Energieke Vrouwen VoedingsKompas lees je daar alles over.”

Ekoplaza-ambassadeur

“Ik ben blij dat ik als ambassadeur het thema gezond en vitaal ouder worden mag promoten. Een logische stap, want in biologische voeding en natuurlijke verzorgingsproducten zitten veel voordelen: meer voedingsstoffen, minder hormoonverstoorders. Dat is precies wat ik bedoel met slim samenwerken! De lat voor de kwaliteit van de producten ligt bij Ekoplaza (aanzienlijk) hoger dan bij de meeste biologische producten in de supermarkt. Ik kom bijna dagelijks bij Ekoplaza Nijmegen voor de beste (en lekkerste!) kwaliteit. Dit geeft mij méér energie, zowel fysiek als mentaal, en dat gun ik alle vrouwen. Mannen trouwens ook!”

Meer informatie over marjolein

Lees het op haar website energiekevrouwenacademie.nl en houd www.ekoplaza.nl/vitaal-ouder-worden in de gaten voor tips, informatie en recepten van Marjolein. Het boek Het Energieke Vrouwen VoedingsKompas is te koop onze Ekoplaza winkels.