meer plantaardig

buddabowhl-met-witte-bonen-en-avocado

We lopen voorop met een grotendeels plantaardig assortiment en je vindt in de winkel dubbel zoveel vleesvervangers als vlees. Want als je meer plantaardig en minder vlees eet, krijg je balans. Op je bord, in de landbouw en op de aarde. 

De lekkerste vegan vleesvervangers

Verantwoordelijkheid nemen

Als biologische supermarkt vinden we het belangrijk om het Nederlandse voedingspatroon duurzamer en gezonder te maken. Dit doen we door zelf verantwoordelijkheid te nemen en deze niet bij jou als klant te leggen. Al onze producten komen uit duurzame landbouw met biologisch als minimale kwaliteit. Maar dat niet alleen. We willen een goede balans tussen plantaardige en dierlijke producten in het schap.

Planten groeien als vanzelf en stoten geen gassen uit. Ze eten geen voer van ver weg en bevatten vrijwel alle noodzakelijke voedingsstoffen. Wij bieden je groene proteïne via een breed en ruim aanbod vleesvervangers. Ook kaas of gebak. Zelfs twee keer zoveel als vlees en zuivel. Best makkelijk dus om ook eens te kiezen voor vega!

Plantaardige recepten

Goed nieuws voor cheese lovers

Ekoplaza is met maar liefst 23 verschillende soorten, dé specialist in vegan kazen. Allemaal zorgvuldig gekozen na uitgebreide smaaktesten. Van mozzarella, feta tot cheddar en Parmezaanse kaas. Dus voortaan gewoon een knapperig kaaskorstje op jouw vegan ovenschotel, een tosti met smeltende kaas en dat beetje geraspte Parmezaanse kaas over je pasta! 

Plantaardige dranken

Een zuivelvrij alternatief voor in je koffie, als dorstlesser of om mee te koken. Ons assortiment aan plantaardige drinks is ruim en bevat voor iedere smaak een optie. Bijvoorbeeld een barista-variant, die garant staat voor een stevige schuimlaag.