kies eens vaker voor vega

buddabowhl-met-witte-bonen-en-avocado

Planten groeien als vanzelf en stoten geen gassen uit. Ze eten geen voer van ver weg en bevatten vrijwel alle noodzakelijke voedingsstoffen. Wij bieden je groene proteïne via een breed en ruim aanbod vleesvervangers. Ook kaas of gebak. Zelfs twee keer zoveel als vlees en zuivel. Best makkelijk dus om ook eens te kiezen voor vega!

Verantwoordelijkheid nemen

Als biologische supermarkt vinden we het belangrijk om het Nederlandse voedingspatroon duurzamer en gezonder te maken. Dit doen we door zelf verantwoordelijkheid te nemen en deze niet bij jou als klant te leggen. Al onze producten komen uit duurzame landbouw met biologisch als minimale kwaliteit. Maar dat niet alleen. We willen een goede balans tussen plantaardige en dierlijke producten in het schap.

Inspiratie nodig?
Bij Ekoplaza stimuleren we een plantaardige leefstijl. We dagen iedereen uit om mee te doen met de Vega Challenge! In samenwerking met de Vegetariërsbond hebben wij vega(n) inspiratie voor je verzameld. Schrijf je in en ontvang elke dag een heerlijk recept, bijzondere producten en handige tips in je mailbox. En je zal merken: een plantaardige leefstijl hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. 

Schrijf je in

Eiwitboost van eigen bodem

Lupine is een vlinderbloemig gewas dat stikstof uit de lucht haalt en opslaat. Niet alleen voor de kringlooplandbouw en het vergroten van de biodiversiteit dus een fantastische plant, maar ook voor onze gezondheid is lupine een topper. Het zit barst4ensvol vezels, vitamines, mineralen en gezonde vetten. De smaak? Nootachtig en de boon heeft een goede bite. We inspireren je graag met lekkere recepten.

ekoplaza-biologisch-lekkerweten-winter2024-lupine-lupineplant

Inspiratie met lupine

image

Ekoplaza en de Vegetariërsbond lanceren de Vega Challenge

De Vegetariërsbond en Ekoplaza lanceren de Vega Challenge in aanloop naar de Week zonder Vlees en Zuivel. Het doel van de campagne is om mensen kennis te laten maken met de voordelen en veelzijdigheid van vegetarisch en biologisch eten.

image

Bij Ekoplaza bespaar je 20% met plantaardige boodschappen

Als biologische supermarkt werken wij aan een duurzamer en gezonder Nederlands voedingspatroon. Door fundamentele keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen zorgen we dat onder andere een plantaardige keuze makkelijk wordt gemaakt. Zo bespaart de prijsbewuste consument bij Ekoplaza maar liefst 20% door te kiezen voor plantaardige alternatieven. 

image

Eiwittransitie: kies vaker voor plantaardig!

Één van de meest simpele manieren om duurzamer te leven is om vaker voor plantaardige voeding te kiezen. Bij Ekoplaza maken we het je makkelijk door een groot assortiment aan plantaardige opties aan te bieden om de eiwittransitie een boost te geven.

image

Ekoplaza voor de 2e keer op rij de groenste supermarkt

Wie neemt de meeste verantwoordelijkheid om ons voedselsysteem te verduurzamen? Met die vraag neemt Questionmark supermarkten in Nederland onder de loep. Niet alleen op beloftes, maar vooral op daadwerkelijke stappen die supermarkten zetten naar een groener voedselsysteem. In de Superlijst Groen 2023 is Ekoplaza voor de 2e keer op rij als koploper uit de bus gekomen.

Plantaardig eten makkelijk gemaakt

Plantaardige recepten

Goed nieuws voor cheese lovers

Ekoplaza is met maar liefst 23 verschillende soorten, dé specialist in vegan kazen. Allemaal zorgvuldig gekozen na uitgebreide smaaktesten. Van mozzarella, feta tot cheddar en Parmezaanse kaas. Dus voortaan gewoon een knapperig kaaskorstje op jouw vegan ovenschotel, een tosti met smeltende kaas en dat beetje geraspte Parmezaanse kaas over je pasta! 

Plantaardig het nieuwe normaal

Om jou te helpen om vaker vlees te vervangen of weg te laten, kiezen we ervoor om ons magazine Lekker Weten 70% van de recepten vegetarisch of veganistisch te maken. Ook hebben we jaarlijks tijdens de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel geen vlees én zuivel in onze actiefolder staan. 

Meer over onze ambitie

ekoplaza-biologisch-lekkerweten-herfst-magazine

Plantaardige dranken

Een zuivelvrij alternatief voor in je koffie, als dorstlesser of om mee te koken. Ons assortiment aan plantaardige drinks is ruim en bevat voor iedere smaak een optie. Bijvoorbeeld een barista-variant, die garant staat voor een stevige schuimlaag. 

Plantaardige dranken
image

Krijg je genoeg eiwitten binnen bij een plantaardig dieet?

Het lichaam maakt zelf duizenden verschillende enzymen, die allemaal uit eiwitten bestaan. 95% van de lichaamseiwitten wordt hergebruikt. Voor acht aminozuren blijken we aangewezen op onze voeding. Daarom worden die acht de 'essentiële aminozuren' genoemd.

image

Experimenteren met lupine

Een aantal Nederlandse producenten experimenteert met het gebruik van lokaal geproduceerde lupine, als basis voor de productie van vleesvervangers. Dit kan de ecologische voetafdruk verlagen en biedt perspectief voor hommels.

image

Plantaardige zuivellijn Noomi breidt uit

Na de succesvolle introductie heeft Noomi de plantaardige zuivellijn verbeterd en uitgebreid met de smaken amandel, haver en de lobbige kokos Greek style.