kies eens vaker voor vega

buddabowhl-met-witte-bonen-en-avocado

Eén van de manieren om duurzamer te leven, is om vaker voor vegetarisch of veganistisch te kiezen. Dat maken we je graag zo makkelijk mogelijk en daarom lopen we voorop met een grotendeels plantaardig assortiment en vind je in de winkel dubbel zoveel vleesvervangers als vlees. Met échte ingrediënten, zonder geknutsel!

Verantwoordelijkheid nemen

Als biologische supermarkt vinden we het belangrijk om het Nederlandse voedingspatroon duurzamer en gezonder te maken. Dit doen we door zelf verantwoordelijkheid te nemen en deze niet bij jou als klant te leggen. Al onze producten komen uit duurzame landbouw met biologisch als minimale kwaliteit. Maar dat niet alleen. We willen een goede balans tussen plantaardige en dierlijke producten in het schap.

Eén van de meest simpele manieren om duurzamer te leven is om vaker voor plantaardige voeding te kiezen. Vervang je het stukje vlees door een plantaardige burger, dan garanderen wij een lekker alternatief met echte ingrediënten zonder geknutsel.

Wij zorgen ervoor dat ons aanbod vleesvervangers elk jaar groter wordt in verhouding met ons aanbod vlees, om zo de eiwittransitie een boost te geven. We stimuleren om vaker voor peulvruchten te kiezen, waarbij wij ervoor zorgen dat die peulvruchten afkomstig zijn van Nederlandse telers. 


ontwerp-zonder-titel-23

Gemaakt door chefs

Handgemaakt in Amsterdam, op traditioneel Italiaanse wijze, maar met eigenzinnige smaakcombinaties. Brandt & Levie is het verhaal van drie jonge chefs die de keukens van Amsterdamse toprestaurants inruilden voor hun eigen worstmakerij. Hun missie is niet alleen beter vlees, maar óók minder vlees. Daarom lanceerden ze onlangs deze heerlijke vega worsten boordevol groenten, peulvruchten, havermout, zaden en pitten. In drie bijzondere smaakcombinaties!

Kant-en-klare peulvruchtenpower

Peulvruchten zijn een van de meest duurzame bronnen van eiwitten en een ideale vleesvervanger dankzij de flinke dosis proteïne, vezels, ijzer, vitamines, mineralen en antioxidanten. Om ze gemakkelijker vaker te eten zijn er Cool Beans: heerlijke kant-en-klare gestoofde bonencreaties, geïnspireerd op de lekkerste peulvruchtengerechten van over de hele wereld. Je eet ze als dip of dinner en er zijn drie varianten. Alleen even opwarmen en klaar! 

ontwerp-zonder-titel-24
ontwerp-zonder-titel-2025-05-26t092907081

Van Europese soja

Elke dag maken ze bij familiebedrijf De Hobbit in het Belgische Maldegem met veel liefde tofu van Europese soja. Biologisch staat bij De Hobbit voor een natuurlijke aanpak, van de teelt van de grondstoffen tot het verpakte eindproduct. Met de zachte, romige vleesvervanger tofu kan je alle kanten op: marineren, bakken, verkruimelen of gebruiken in sauzen en dressings.

Zo lekker kunnen peulvruchten zijn

Peulvruchten zijn krachtpatsers op je bord met hun hoge vezel- en eiwitgehalte, maar ook voor de bodem. Echte superhelden dus die ook nog eens heerlijk smaken. Proef maar eens in de balletjes van De Paddestoel, gemaakt met de Nederlandse lupine van teler André Jurrius. Een mooi voorbeeld van keten-samenwerking!

ontwerp-zonder-titel-2025-05-26t093114423
Mediterrane lupineballetjes

Mediterrane lupineballetjes

De paddestoel - 240 Gram

ontwerp-zonder-titel-2025-05-26t093252774

Veelzijdige kookcrèmes

Geef gerechten een romige touch met deze plantaardige cuisines van Isola Bio. Lekker in hartige gerechten, zoete decoraties en creatieve sauzen. Gemaakt van rijst, haver, soja en kokos en vrij van verborgen suikers, vulmiddelen of vage ingrediënten. Vegan, 100% natuurlijk en GMO-vrij.

Pure plantaardige drinks

Echt lekker eten heeft geen poespas nodig. Weet wat je eet en eet wat je kent. Provamel gelooft in een wereld waarin voeding van het land komt. Niets kunstmatigs, uitsluitend wat de natuur bedoelde. Deze plantaardige drinks zijn lekker fris en slechts een handvol ingrediënten zorgen voor veel smaak. Geniet van puur en 100% plantaardig!

ontwerp-zonder-titel-2025-05-26t094434795
Recepten met plantaardige producten