Vaker plantaardig

buddabowhl-met-witte-bonen-en-avocado

We lopen voorop met een grotendeels plantaardig assortiment en je vindt in de winkel dubbel zoveel vleesvervangers als vlees. Want als je meer plantaardig en minder vlees eet, krijg je balans. Op je bord, in de landbouw en op de aarde. 

De lekkerste vegan vleesvervangers

Verantwoordelijkheid nemen

Als biologische supermarkt vinden we het belangrijk om het Nederlandse voedingspatroon duurzamer en gezonder te maken. Dit doen we door zelf verantwoordelijkheid te nemen en deze niet bij jou als klant te leggen. Al onze producten komen uit duurzame landbouw met biologisch als minimale kwaliteit. Maar dat niet alleen. We willen een goede balans tussen plantaardige en dierlijke producten in het schap.

Kies vaker voor vega 
Planten groeien als vanzelf en stoten geen gassen uit. Ze eten geen voer van ver weg en bevatten vrijwel alle noodzakelijke voedingsstoffen. Wij bieden je groene proteïne via een breed en ruim aanbod vleesvervangers. Ook kaas of gebak. Zelfs twee keer zoveel als vlees en zuivel. Best makkelijk dus om ook eens te kiezen voor vega!

image

Ekoplaza scoort hoogste cijfers in Superlijst Groen

In de tweede editie belicht Questionmark het thema Groen: in hoeverre stimuleert de supermarkt een voedingspatroon dat bijdraagt aan natuurbehoud en een gezond milieu. Ekoplaza komt uit dit onderzoek naar voren als voorloper in de praktijk.

image

Plantaardig het nieuwe normaal

Ruim 200 koplopers riepen de politiek op om Plantaardig het Nieuwe Normaal te maken. Om deze petitie vanuit verschillende perspectieven te belichten, heeft Transitie Coalitie Voedsel diverse koplopers gevraagd om in gesprek te gaan over de eiwittransitie. Zo spraken zij ook met onze kwaliteitsmanager Steven IJzerman.

image

Ekoplaza uitgeroepen tot meest diervriendelijke supermarkt

In de Superlijst Dierenwelzijn komen we uit de bus als voorloper. En daar zijn we trots op! We willen een goede balans tussen plantaardige en dierlijke producten in het schap.

image

Bean deal is big deal

Nederlandse telers zouden graag meer plantaardige eiwitten zoals peulvruchten, bonen, lupine, kikkererwten telen omdat het goed is voor bodem, klimaat en biodiversiteit. 

Plantaardige recepten

Goed nieuws voor cheese lovers

Ekoplaza is met maar liefst 23 verschillende soorten, dé specialist in vegan kazen. Allemaal zorgvuldig gekozen na uitgebreide smaaktesten. Van mozzarella, feta tot cheddar en Parmezaanse kaas. Dus voortaan gewoon een knapperig kaaskorstje op jouw vegan ovenschotel, een tosti met smeltende kaas en dat beetje geraspte Parmezaanse kaas over je pasta! 

Plantaardig het nieuwe normaal

Om jou te helpen om vaker vlees te vervangen of weg te laten, kiezen we ervoor om ons magazine Lekker Weten 70% van de recepten vegetarisch of veganistisch te maken. Ook hebben we jaarlijks tijdens de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel geen vlees én zuivel in onze actiefolder staan. 

Meer over onze ambitie

ekoplaza-biologisch-lekkerweten-herfst-magazine

Plantaardige dranken

Een zuivelvrij alternatief voor in je koffie, als dorstlesser of om mee te koken. Ons assortiment aan plantaardige drinks is ruim en bevat voor iedere smaak een optie. Bijvoorbeeld een barista-variant, die garant staat voor een stevige schuimlaag. 

Plantaardige dranken
image

Ekoplaza sponsort lupineonderzoek voor biodiversiteit en lokaal voedsel

Bij Ekoplaza willen we via biodiversiteit en lokale teelt onze voetafdruk zo veel mogelijk beperken. Bijvoorbeeld met plantaardige eiwitten als lupine: een vlinderbloemig gewas dat stikstof uit de lucht haalt en opslaat in de plant.

image

Krijg je genoeg eiwitten binnen bij een plantaardig dieet?

Het lichaam maakt zelf duizenden verschillende enzymen, die allemaal uit eiwitten bestaan. 95% van de lichaamseiwitten wordt hergebruikt. Voor acht aminozuren blijken we aangewezen op onze voeding. Daarom worden die acht de 'essentiële aminozuren' genoemd.

image

Experimenteren met lupine

Een aantal Nederlandse producenten experimenteert met het gebruik van lokaal geproduceerde lupine, als basis voor de productie van vleesvervangers. Dit kan de ecologische voetafdruk verlagen en biedt perspectief voor hommels.

image

Plantaardige zuivellijn Noomi breidt uit

Na de succesvolle introductie heeft Noomi de plantaardige zuivellijn verbeterd en uitgebreid met de smaken amandel, haver en de lobbige kokos Greek style.