proef de herfst in oogst van eigen bodem

Voor sommigen het mooiste seizoen: de herfst is weer begonnen! Al het goede van de zomer, het licht en de warmte, vertaalt zich in een smaakvolle herfstoogst. En hoe smaakt de herfst? Dat laten we je uitgebreid proeven! 

Tijd om te oogsten

Vergelijk de seizoenen met je fitnessrondje, een wielerwedstrijd of een hardloopevenement: de warming-up gebeurt in de lente, in de zomer wordt een topprestatie geleverd en in de herfst komt de natuur weer op adem. Al die energie zit dan in groente en fruit van de herfst. Een nieuwe oogst aardappelen, pompoenen en spruiten. De natuur geeft ons zoveel moois. En onze telers hebben weer hard gewerkt om voor jouw de lekkerste groenten en fruit te oogsten.


Bijvoorbeeld de ouderwets lekkere spruiten van Jan en Eelkje Bruinsma. In het Friese plaatsje Sexbierum worden eind mei de spruiten voor ons geplant, die zijn begin oktober klaar om geoogst te worden. En waar de Limburgse telers Bio Brothers en Peeters-Mertens ons in de zomer nog verwenden met aardbeien, spinazie en courgettes, maakt de herfst nu plaats voor hun boerenkool. Deze gedijt goed op Limburgse zandgrond. Zo kunnen we al in de herfst genieten van de verse oogst!

Verse herfstoogst van eigen bodem

Pompoentelers Rick en Jan Overesch 

In Raalte telen Jan en Rick Overesch op biodynamische wijze onze pompoenen. De familie Overesch boert al eeuwen op de huidige stek in het Sallandse Land. Intussen is Rick de zesde generatie die op Overesch Ecologische Landbouw aan het werk is.

> Lees meer over familie Overesch

Kies voor Demeter

Kies je voor boodschappen met het Demeter-keurmerk, dan kies je voor meer dierenwelzijn en meer natuur: dieren die maximaal natuurlijk gedrag kunnen vertonen, voor bedrijven met minimaal 10% ruimte voor natuur en voor minder stikstof en een vitale bodem. En het belangrijkste is: pure producten zijn ook heel lekker! Bijvoorbeeld de appels en peren van het biodynamische fruitteeltbedrijf Twisk Boomgaard van Maaike Bisschot!