13 sep. 2023 nieuws

Al ruim 120.000 verpakkingen bespaard met Wisselwaar

Bij bepaalde melk- en yoghurtproducten vond je ze al jaren in onze winkel, maar sinds kort vind je ook gedroogde producten in glazen statiegeldpotten: Wisselwaar. De Wisselwaar potten staan gewoon in de schappen en zijn voordeliger dan het voorverpakte alternatief. Zo wordt boodschappen doen zonder onnodige verpakkingen dus extra makkelijk en aantrekkelijk. Inmiddels hebben we met Wisselwaar al ruim 120.000 verpakkingen bespaard!

img

13 sep. 2023 nieuws

Maak kennis met het kwaliteitsteam van Ekoplaza

Bij Ekoplaza geloven we in wat we doen. We vertellen ons biologische verhaal met enthousiasme en willen dit met iedereen delen. We werken hard en hebben ook veel plezier. Zo ook op de kwaliteitsafdeling op ons servicekantoor. Ze stellen zich graag aan je voor!

img

11 sep. 2023 nieuws

Een kijkje op de boomgaard van Maaike Bischot

Ekovrienden kwamen massaal in actie om zo veel mogelijk appels te redden. Om het succes van Ekovrienden in actie te vieren, nodigen we iedereen die heeft bijgedragen aan het project uit voor een uniek inkijkje bij onze bioboer.

img

06 sep. 2023 nieuws

Tegendraadse watermeloenen

Lesje omdenken voor gevorderden: waar andere boeren ieder jaar handenwringend de temperatuur naar tropische waarden zien oplopen, kijkt Joep van den Bool tevreden naar zijn akkers. Joep verbouwt al vier jaar watermeloenen, en met succes!

img

04 sep. 2023 nieuws

Gentech ingewikkeld? Doe de quiz!

Bert van Ruitenbeek, directeur bij Stichting Demeter voor biodynamische landbouw en voeding zet zijn vraagtekens bij de herziening van de regels voor nieuwe veredelingstechnieken. Wil je weten hoe het ook alweer zat met de versoepeling van gentech regels, volg dan de gentech-quiz. 

img

23 aug. 2023 nieuws

Dossier Parkinson

Trillende handen, stijve spieren en problemen met praten: het zijn slechts enkele symptomen waar de 53.000 mensen die in Nederland lijden aan de ziekte van Parkinson mee te maken krijgen. Diverse wetenschappelijke studies van de afgelopen jaren wijzen steeds duidelijker op een verband tussen gewasbeschermings- en bestrijdingsmiddelen en deze ziekte. Neuroloog Bas Bloem vertelt hoe het zit.

img

23 aug. 2023

Onze category manager Angela over de verse maaltijden van Marqt

Kant-en-klaar maaltijden hebben niet altijd de beste reputatie. De handig en snel te bereiden maaltijd is echter volop ontwikkeld en staat allang niet meer synoniem aan ongezond en smaakloos. Marqt bewijst dat snel, óók gezond en lekker kan!

img

16 aug. 2023 column

Reuse, reduce, recycle

Een schone aarde betekent voor ons ook minder plastic. In supermarkten is plasticgebruik een belangrijk onderdeel van voedselveiligheid en gemak, maar plastic is de oorzaak van veel milieuproblemen. Wij denken dat het anders kan. Zo min mogelijk verpakken in plastic is een belangrijk onderdeel van onze missie. In 2025 willen wij zoveel mogelijk plasticvrij zijn.

img

16 aug. 2023 column

Onze category manager Kelly op bezoek bij Chocolatemakers

In Amsterdam maakt Chocolatemakers de chocolade van boon tot reep zelf met 'single origin' bonen, die rechtstreeks worden ingekocht bij 3 vaste cacaoboeren. Onze Category Manager Kelly bracht een bezoekje aan de cacaoplantage in Colombia, waar de cacaobonen voor de Chocolatemakers Puur Liefde reep vandaan komen. Ze geeft ons een kijkje bij de coöperatie!

img

09 aug. 2023 column

Demeter brood met graan van Nederlandse bodem

Graan is een belangrijk gewas: door graan af te wisselen met andere gewassen zijn er geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen nodig om de bodem gezond te houden. Toch verdwijnt graan steeds verder uit ons landschap. Niet bij onze familiebakker Van der Westen: zij werken samen met Nederlandse Demeter-boeren en maken de lekkerste broden van biodynamisch graan.

img