De 1e Ekoplaza Foodmarqt opent haar deuren!

18 mei 2022

De 1e Ekoplaza Foodmarqt opent haar deuren!

Ekoplaza en Marqt hebben hun idealen, merken en formules gebundeld en op zaterdag 21 mei openen we de allereerste Ekoplaza Foodmarqt op de Haarlemmerstraat in Amsterdam. 

12 jul. 2022

Nieuwe duurzame boodschappentas van gerecyclede materialen

In supermarkten is plasticgebruik een belangrijk onderdeel van gemak, maar plastic is de oorzaak van veel milieuproblemen. Wij nemen we onze verantwoordelijkheid en daarom hebben we een gloednieuwe, duurzame boodschappentas in het assortiment.

img

06 jul. 2022

Kies voor een échte omslag van ons voedselsysteem

Vandaag wordt namens duizenden biologische-, biodynamische, agro-ecologische en kringloopboeren een tien-punten-plan overhandigd aan de ministers.

img

15 jun. 2022

Ekoplaza Alkmaar het Hofplein is uitgebreid!

De winkel aan het Hofplein in Alkmaar was uit zijn jasje gegroeid. Om de klant nog meer te kunnen laten genieten van écht lekker eten hebben ze de afgelopen week flink verbouwd. Vanaf donderdag 16 juni openen we een gloednieuwe winkel waarbij de nadruk ligt op volop verse en écht lekkere biologische producten.

img

10 jun. 2022

Uniek onderzoek gezondheid op microniveau

Bij Ekoplaza zijn we er al jaren van overtuigd: biologische voeding is goed voor je gezondheid. In de serie 'op microniveau' nemen we je de komende tijd mee in de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen rond een gezonde bodem, gewassen en onze gezondheid. 

img

09 jun. 2022 nieuws

Gouden grutto voor weidevogelboer klaas de lange

Klaas de Lange heeft vandaag van Vogelbescherming Nederland de Gouden Grutto ontvangen. Al jaren heeft Klaas een ‘all-inclusive aanpak’ voor biodiversiteit.

img

03 jun. 2022 nieuws

De Grutto in de hoofdrol

De grutto is de hoofdrolspeler in de nieuwste natuurdocumentaire van goudenkalf-winnaar Ruben Smit. Hier worst de grutto gevolgd op zijn reis over de wereld naar Nederland.

img

03 jun. 2022

Ekoplaza steunt pluimveehouders

De oorlog in Oekraïne leidt tot forse prijsstijgingen, ook voor pluimveehouders. Wij steunen onze leveranciers en daarom verhogen we de prijs die pluimveehouders krijgen voor hun eieren.

img

25 mei 2022

Keurmerk EU-biologisch wederom verkozen als betrouwbaar topkeurmerk

Van alle duurzame claims op voedselproducten blijven na onderzoek van Milieu Centraal 12 keurmerken als beste over in de Keurmerkenwijzer. Drie van deze topkeurmerken (EU-biologisch, EKO en Demeter) zijn de keurmerken voor biologisch of biodynamisch. 

img

22 mei 2022

Gezonde keuzes voor de consument

Als biologische supermarkt hebben we mede de verantwoordelijkheid om te zorgen voor een gezonde leefomgeving, althans dat vinden wij. 

img

Uitgelicht

Koolstofboeren: een oeroud principe

28 apr. 2022

Koolstofboeren: een oeroud principe

Gerrit Marsman sr. en zoon Gerrit Marsman jr. zijn niet alleen broccoliboeren en veeboeren, maar ook koolstofboeren. De eerste bomen gingen de grond in toen Marsman sr. in de jaren tachtig het bedrijf overnam van zijn vader. "Toen bestond het woord 'koolstofboeren' nog niet, maar het principe is oeroud.'