De 1e Ekoplaza Foodmarqt opent haar deuren!

18 mei 2022

De 1e Ekoplaza Foodmarqt opent haar deuren!

Ekoplaza en Marqt hebben hun idealen, merken en formules gebundeld en op zaterdag 21 mei openen we de allereerste Ekoplaza Foodmarqt op de Haarlemmerstraat in Amsterdam. 

27 sep. 2022 nieuws

Melk van kalf & koe die samen blijven

Drie melkveehouders van Zuiver Zuivel houden kalfjes bij de koe. Binnenkort maken zij het mogelijk om specifiek voor de melk van deze boeren te kiezen. De melk wordt apart opgehaald bij de boer en verwerkt tot de lekkerste halfvolle en volle melk. 

img

26 sep. 2022

Meer impact met je Demeter aankoop

Vanaf 3 oktober starten de Demeter weken waarin we twee weken lang de positieve impact van de aankoop van Demeter producten benadrukken. 

img

26 sep. 2022

Ekoplaza genomineerd voor ABN AMRO Sustainable Retailer of the Year

We zijn genomineerd voor de ABN AMRO Sustainable Retailer of the Year 2022-2023. Onze kwaliteitsmanager Steven IJzerman legt in een interview uit wat onze drijfveren zijn.

img

23 sep. 2022 column

De toekomst ligt onder onze voeten

Onze toekomst is verbonden met onze omgang met de bodem. Momenteel putten we onze bodem uit. Het is de hoogste tijd voor een transitie naar een natuurinclusieve regionale landbouw met bodemverzorging als basis. Bert van Ruitenbeek legt uit.

img

15 sep. 2022 nieuws

Maak het verschil & kies 100% bio

Voor Organic Action Day hebben we, samen met de biowinkelvereniging, uitgerekend welke impact het heeft als we één dag massaal kiezen voor 100% biologisch. 

img

23 aug. 2022 editorial

De 5 beste bespaartips voor je boodschappen

Wil jij op de uitgiften van je boodschappen letten, maar tegelijkertijd ook gezond én duurzaam eten? Dat kan. Dit zijn de beste bespaartips om low budget boodschappen te doen.

img

18 aug. 2022

De cereals van Ekoplaza nu nóg smaakvoller!

De cereals van Ekoplaza zijn nu nog smaakvoller en rijker gevuld! Daarnaast is het gelukt om het suikerpercentage met 30% te verlagen met behoud van de heerlijke smaak.

img

10 aug. 2022

Kokosolie: onmisbaar in iedere keuken

Onmisbaar in elke keuken? Kokosolie! Gebruik de olie om te frituren, wokken, bakken en braden, maar ook op je brood ter vervanger van boter. 

img

20 jul. 2022

Bean Deal is Big Deal voor burger, boer, bodem, biodiversiteit én klimaat

Nederlandse telers zouden graag meer plantaardige eiwitten zoals peulvruchten, bonen, lupine, kikkererwten telen omdat het goed is voor bodem, klimaat en biodiversiteit. 

img

12 jul. 2022

Nieuwe duurzame boodschappentas van gerecyclede materialen

In supermarkten is plasticgebruik een belangrijk onderdeel van gemak, maar plastic is de oorzaak van veel milieuproblemen. Wij nemen we onze verantwoordelijkheid en daarom hebben we een gloednieuwe, duurzame boodschappentas in het assortiment.

img

Uitgelicht

Koolstofboeren: een oeroud principe

28 apr. 2022

Koolstofboeren: een oeroud principe

Gerrit Marsman sr. en zoon Gerrit Marsman jr. zijn niet alleen broccoliboeren en veeboeren, maar ook koolstofboeren. De eerste bomen gingen de grond in toen Marsman sr. in de jaren tachtig het bedrijf overnam van zijn vader. "Toen bestond het woord 'koolstofboeren' nog niet, maar het principe is oeroud.'