img

18 mei 2022

De 1e Ekoplaza Foodmarqt opent haar deuren!

Ekoplaza en Marqt hebben hun idealen, merken en formules gebundeld en op zaterdag 21 mei openen we de allereerste Ekoplaza Foodmarqt op de Haarlemmerstraat in Amsterdam. 

18 mei 2022

De 1e Ekoplaza Foodmarqt opent haar deuren!

Ekoplaza en Marqt hebben hun idealen, merken en formules gebundeld en op zaterdag 21 mei openen we de allereerste Ekoplaza Foodmarqt op de Haarlemmerstraat in Amsterdam. 

img

13 mei 2022

Ekoplaza Alkmaar bouwt aan een nieuwe verswinkel

Ekoplaza Alkmaar is flink uit z’n jasje gegroeid en gaat daarom flink verbouwen. Vanaf de heropening op 16 juni kun je in de Ekoplaza aan het Hofplein terecht voor alle biologische boodschappen, natuurlijke verzorgingsproducten en tevens voor een eerlijk, biologisch stukje vlees.

img

11 mei 2022

Het zijn de Proef maar prijsweken!

Tijdens de ‘Proef maar prijsweken’ vind je allerlei écht lekkere producten voor een klein prijsje om lekker thuis te proeven. Kom jij meegenieten van al het lekkers?

img

28 apr. 2022

Koolstofboeren: een oeroud principe

Gerrit Marsman sr. en zoon Gerrit Marsman jr. zijn niet alleen broccoliboeren en veeboeren, maar ook koolstofboeren. De eerste bomen gingen de grond in toen Marsman sr. in de jaren tachtig het bedrijf overnam van zijn vader. "Toen bestond het woord 'koolstofboeren' nog niet, maar het principe is oeroud.'

img

15 apr. 2022

Samen in actie voor de wilde bijen

Wil jij zelf in actie komen en de bijen helpen? Je kunt bijdragen aan de bescherming van de wilde bij door mee te tellen aan de Nationale Bijentelling! Deze wordt georganiseerd op 23 & 24 april 2022.

img

07 apr. 2022

Nieuwe Ekoplaza aan Stationsweg in Den Haag geopend

Op woensdag 6 april openden we een nieuwe winkel aan de Stationsweg 36 in Den Haag. De winkel aan de Grote Marktstraat is na zo'n 15 jaar verplaatst en vertrokken uit de kelder van de Grote Marktstraat.

img

29 mrt. 2022

Ekoplaza loopt voorop met vogelvriendelijke zuivel

Wist je dat voor behoud van de vogels biologisch boeren zonder gif en kunstmest belangrijk is? Daarnaast is er meer nodig. Onze boeren nemen bewust maatregelen op weilanden, op en rond akkers en op het erf, zodat vogels kunnen eten, rusten en broeden.

img

17 mrt. 2022

Ekoplaza gaat voor zoveel mogelijk plasticvrije verpakkingen

Ekoplaza wil in 2025 zoveel mogelijk plasticvrij zijn. En als er toch plastic gebruikt wordt, dan moet dat recyclebaar zijn. “Dat doel is grotendeels haalbaar, maar er moet nog wel veel gebeuren,” vindt kwaliteitsmanager Steven IJzerman. Wat zijn de laatste ontwikkelingen en plannen? En hoe kan het dat Ekoplaza als laatste uit de bus komt bij een onderzoek naar plastic in supermarkten?

img

07 mrt. 2022

Ekoplaza zamelt wél statiegeldblikjes in

Als supermarktketen starten we liever gisteren dan vandaag nog met het inzamelen van kleine flesjes en blikjes met statiegeld in onze winkels. Dit in tegenstelling tot de andere supermarkten, die weigeren blik in te zamelen en pleiten voor onbemande statiegeldmachines in openbare ruimte. 

img