Ekoplaza voor de 2e keer op rij de groenste supermarkt

05 okt. 2023 nieuws

Ekoplaza voor de 2e keer op rij de groenste supermarkt

Wie neemt de meeste verantwoordelijkheid om ons voedselsysteem te verduurzamen? Met die vraag neemt Questionmark supermarkten in Nederland onder de loep. Niet alleen op beloftes, maar vooral op daadwerkelijke stappen die supermarkten zetten naar een groener voedselsysteem. In de Superlijst Groen 2023 is Ekoplaza voor de 2e keer op rij als koploper uit de bus gekomen.

28 mrt. 2024 gezonde bodem

Ekoplaza enige super die meer plantaardige dan dierlijke eiwitten verkoopt

De Eiweet monitor, door de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland, laat zien waar supermarkten gezamenlijk staan en toont inzicht in de landelijke opgave om de eiwittransitiedoelstellingen te behalen. In de meting omtrent eiwittransitie onder supermarkten komt Ekoplaza als koploper naar voren.

img

15 mrt. 2024

Ekoplaza door consument gezien als meest duurzame supermarkt!

Uit onderzoek van Sustainable Brand Index blijkt dat Ekoplaza wordt gezien als het meest duurzame merk door consumenten in de categorie supermarkten. Hoera! Bedankt allemaal, want dankzij onze klanten zijn we als koploper uit de bus gekomen.

img

06 mrt. 2024 korte keten

Van boon tot reep: onze chocoladeketen in beeld

Zo veel mogelijk lokaal voedsel en een korte keten: twee belangrijke pijlers voor Ekoplaza. We streven ernaar om zoveel mogelijk groenten en fruit uit Nederland en het seizoen te selecteren, in lijn met onze filosofie. Maar hoe gaan we om met producten die niet gedijen op onze Nederlandse bodem? Bij Ekoplaza blijven we trouw aan onze principes, zelfs bij het selecteren van buitenlandse producten. Leer hoe we onze weg vinden in het aanbieden van gezonde, lokale en inzichtelijke voeding, ongeacht de herkomst.

img

28 feb. 2024 gezonde bodem

Ekoplaza en de Vegetariërsbond lanceren de Vega Challenge

De Vegetariërsbond en Ekoplaza lanceren de Vega Challenge in aanloop naar de Week zonder Vlees en Zuivel. Het doel van de campagne is om mensen kennis te laten maken met de voordelen en veelzijdigheid van vegetarisch en biologisch eten.

img

28 feb. 2024 gezonde bodem

De stappen van Ekoplaza naar een groener voedselsysteem

In de Superlijst Groen 2023 is Ekoplaza voor de 2e keer op rij als koploper uit de bus gekomen. Iedereen in de keten is daar trots op; van teler tot medewerker tot consument. Met een flinke club mensen spannen we ons dagelijks in om ervoor te zorgen dat Ekoplaza de groenste supermarkt is én blijft. Door scherp te sturen op alles wat daaraan kan bijdragen. We nemen je mee in onze duurzame stappen. 

img

21 feb. 2024 authentieke smaak

Kefir: wat is het precies?

Kefir is populairder dan ooit. Je ziet het in water, melk en nu ook in de roomkefirs van Laitois: het beste van yoghurt en kefir ineen. Maar wat is het precies? Hoe wordt het gemaakt en wat zijn de voordelen? We leggen 't uit.

img

14 feb. 2024 authentieke smaak

De beste zuivel is het omfietsen waard

Samen werken we aan een voedselketen waarin alles klopt. Biologisch? Ja, natuurlijk. Maar vooral lokaal en met leveranciers die passie hebben voor vakmanschap. En dat proef je. Want hun producten zijn zo ontzettend goed, die moet je echt een keer geprobeerd hebben. De kans is groot dat jij er de volgende keer een blokje voor omfietst. 

img

07 feb. 2024 korte keten

De prachtige lupines van André Jurrius

André Jurrius is eigenaar van Ekoboerderij De Lingehof die enkele jaren geleden is overgestapt naar biodynamisch. Hij teelt verschillende groenten voor ons, waaronder rode bieten en rode kool, én ook de plantaardige eiwit lupine. 

img

01 feb. 2024 groeiende natuur

Bij Ekoplaza bespaar je 20% met plantaardige boodschappen

Als biologische supermarkt werken wij aan een duurzamer en gezonder Nederlands voedingspatroon. Door fundamentele keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen zorgen we dat onder andere een plantaardige keuze makkelijk wordt gemaakt. Zo bespaart de prijsbewuste consument bij Ekoplaza maar liefst 20% door te kiezen voor plantaardige alternatieven. 

img

31 jan. 2024 groeiende natuur

BeanMeal: in de ban van de boon

Van 3 t/m 10 februari is het #BEANMEAL: de plek waar liefde voor goed eten, duurzaamheid en gezondheid samenkomen. Sluit je aan bij onze missie om de peulvrucht haar welverdiende plek in de spotlight terug te geven

img

Uitgelicht

Al ruim 120.000 verpakkingen bespaard met Wisselwaar

13 sep. 2023 nieuws

Al ruim 120.000 verpakkingen bespaard met Wisselwaar

Bij bepaalde melk- en yoghurtproducten vond je ze al jaren in onze winkel, maar sinds kort vind je ook gedroogde producten in glazen statiegeldpotten: Wisselwaar. De Wisselwaar potten staan gewoon in de schappen en zijn voordeliger dan het voorverpakte alternatief. Zo wordt boodschappen doen zonder onnodige verpakkingen dus extra makkelijk en aantrekkelijk. Inmiddels hebben we met Wisselwaar al ruim 120.000 verpakkingen bespaard!