Wisselwaar, een volgende stap in afvalvrij boodschappen doen

11 jan. 2023 innovatie

Ekoplaza zet volgende stap in verpakkingsvrij shoppen

Vanaf deze week is het afvalvrije assortiment bij Ekoplaza uitgebreid met statiegeldpotten gevuld met biologische basisproducten zoals onder meer havermout, muesli, linzen, kikkererwten, bonen, rijst en couscous.

03 feb. 2023 editorial

Waar komt onze jasmijnrijst vandaan?

Binnenkort kun je via een QR-code op de verpakking zien welke teler uit welk gebied de rijst heeft verbouwd. Deze maximale transparantie geeft de rijstboer een betre toekomst en jou meer inzicht.

img

01 feb. 2023 nieuws

Bio-pioniers Klaas de Lange en Henk van Oers gaan krachten bundelen

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen: Henk van Oers van onze St. Hendrick vleeswaren en Klaas de Lange van Weerribben Zuivel. Beide zijn al decennia een begrip in de bio branche, hebben aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van de biologische markt in Nederland en hun visie sluit feilloos op elkaar aan. Daarom wordt het tijd om krachten te gaan bundelen. 

img

24 jan. 2023 nieuws

Wisselwaar wint publieksprijs bij Biologisch product van het jaar!

Enkele weken geleden hebben we Wisselwaar geïntroduceerd: een afvalvrij concept met biologische basisproducten in glazen statiegeldpotten. Goed nieuws: Wisselwaar heeft de Publieksprijs gewonnen bij de Biologisch product van het jaar verkiezing!


img

18 jan. 2023 column

Écht lekkere kaas = lekkerder

Zes experts van de Consumentenbond proefden afgelopen oktober maar liefst 39 soorten kaas met een topkeurmerk voor duurzaamheid. Ekoplaza kwam als merk bovendrijven: alle vier de geteste huismerkkazen - jong, jong-belegen, belegen en oud - gooiden hoge ogen. "Alles klopt", "smeuïg" en "smaakvol" waren enkele lovende opmerkingen. Wat maakt onze kazen zo lekker? 

img

17 jan. 2023 column

Op microniveau: sappige tomaten & duurzaam bodembeheer

Deel 2 - Het voedsel dat we verbouwen heeft een enorme impact op ons, de planeet en op alle andere organismen die er leven. Maar hoe gaat het eigenlijk met de grond waar ons voedsel op verbouwd wordt? 

img

11 jan. 2023 innovatie

Ekoplaza zet volgende stap in verpakkingsvrij shoppen

Vanaf deze week is het afvalvrije assortiment bij Ekoplaza uitgebreid met statiegeldpotten gevuld met biologische basisproducten zoals onder meer havermout, muesli, linzen, kikkererwten, bonen, rijst en couscous.

img

05 jan. 2023 nieuws

Ekoplaza-klant doneert massaal statiegeld

Al jaren vind je bij onze flessen inleverautomaat een knop waarbij je het statiegeld kunt doneren aan de Plastic Soup Foundation. Ekoplaza klanten hebben dat dit jaar weer massaal gedoneerd. We mochten een cheque met maar liefst €11.981 overhandigen!

img

04 jan. 2023

Een nieuw jaar, een nieuw duurzaam initiatief

We gaan 2023 van start met een initiatief dat onze donatie meer dan verdient: een biodynamische appelperenboomgaard met meer dan 50.000 appels en peren, gerund door Maaike Bischot. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer appels we redden van verspilling.

img

03 jan. 2023 nieuws

Ekovrienden in actie voor een agroforest

In 2022 hebben Ekovrienden laten zien dat biologisch winkelen heel goed samengaat met liefde voor duurzame projecten. Samen met iedereen die zich het afgelopen jaar heeft aangesloten, is er volop gedoneerd om de agroforestry op het landgoed De Koekoek van teler Pipie Smits van Oyen uit te breiden. We hebben met z’n allen de schouders eronder gezet met een geweldig resultaat voor de natuur.

img

23 dec. 2022 nieuws

Cashewnoten uit Tanzania

Het merendeel van de cashewnoten (in dop) die in Afrika zijn geteeld en geoogst worden geëxporteerd naar Vietnam en India. Hier worden ze verder verwerkt. Na het verpakken worden deze cashewnoten over de hele wereld geëxporteerd. Dit betekent dus dat de cashewnoten naar meerdere continenten reizen voordat ze bij de eindbestemming komen. Bij Ekoplaza doen we dat liever anders. 

img

Uitgelicht

Een nieuw jaar, een nieuw duurzaam initiatief

04 jan. 2023

Een nieuw jaar, een nieuw duurzaam initiatief

We gaan 2023 van start met een initiatief dat onze donatie meer dan verdient: een biodynamische appelperenboomgaard met meer dan 50.000 appels en peren, gerund door Maaike Bischot. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer appels we redden van verspilling.