Ekoplaza voor de 2e keer op rij de groenste supermarkt

05 okt. 2023 nieuws

Ekoplaza voor de 2e keer op rij de groenste supermarkt

Wie neemt de meeste verantwoordelijkheid om ons voedselsysteem te verduurzamen? Met die vraag neemt Questionmark supermarkten in Nederland onder de loep. Niet alleen op beloftes, maar vooral op daadwerkelijke stappen die supermarkten zetten naar een groener voedselsysteem. In de Superlijst Groen 2023 is Ekoplaza voor de 2e keer op rij als koploper uit de bus gekomen.

28 nov. 2023 korte keten

Het lekkerste eten komt uit de beste keten

Kijk gauw eens in ons vriesschap, want daar vind je namelijk sinds kort nieuwe Demeter-groenten, afkomstig van onze bekende telers. Met deze samenwerking helpen we niet alleen de telers, maar geven we ook een positieve boost aan de bodem en biodiversiteit in Nederland.

img

23 nov. 2023 respectvol handelen

Een nieuwe eigenaar voor Ekoplaza Groningen Nieuwe Ebbingestraat

Sinds kort runt Sebastiaan Kuipers twee Ekoplaza's in het noorden van het land. Hij staat al tien jaar aan de leiding van Ekoplaza Heerenveen en daar is nu ook Ekoplaza Nieuwe Ebbingestraat Groningen bij gekomen. Extra bijzonder is dat hij hiermee terugkeert naar de winkel waar zijn Ekoplaza-loopbaan begon.

img

22 nov. 2023 respectvol handelen

Écht lekker sap = lekkerder

Van alle vers geoogste groenten en fruit ligt de beste kwaliteit in de winkel. Maar van wortels met een kronkel, appels met een plekje en bietjes met een afwijkend formaat kun je nog prima sap maken. zo kun je in de herfst extra groenten en fruit meepikken en zorg je bovendien ook nog voor een smakelijke bestemming.

img

15 nov. 2023 schone aarde

Kabinet móet in Brussel tegen glyfosaat stemmen - er is geen excuus meer

Op 16 november stemt de EU opnieuw over glyfosaat. Wij roepen het kabinet en Piet Adema - de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit - op om de ontoereikende aanpak van EFSA en de zorgen te onderkennen, en de wil van het Nederlandse volk te respecteren: dat betekent een helder “nee” tegen glyfosaat.

img

01 nov. 2023 respectvol handelen

Een winkel met een franchiseformule is echt een verademing

Bij Ekoplaza geloven we dat elke stap telt en dat kleine veranderingen grote impact kunnen hebben. Door franchisenemer bij Ekoplaza te worden, maak je deel uit van een beweging die de wereld gezonder en duurzamer wil maken. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen. 

img

31 okt. 2023 schone aarde

De Nationale Piskijker laat zien hoeveel glyfosaat je eet

Nu de Europese Unie dankzij de landbouwlobby het gif glyfosaat weer dreigt toe te staan voor de Europese markt vinden we het tijd voor een tegenoffensief. Daarom biedt Robin Food Coalition je een gratis urinetest aan!

img

25 okt. 2023

Jan Overesch: "Demeter is helemaal niet zo ingewikkeld"

Jan is een begrip in de biobranche. Stop er een kwartje in en hij praat uren over zijn visie op de landbouw. Zijn sympathieke verhaal is niet alleen voor ons interessante kost, ook gangbare boeren die het anders willen gaan doen komen bij Jan. "Je kunt boeren niet dwingen om biologisch of biodynamisch te gaan werken. Het werkt alleen als ze echt willen."

img

25 okt. 2023 groeiende natuur

Bee honest cosmetics en Ekoplaza in actie voor de bij

Natuurlijk cosmeticamerk Bee honest cosmetics en Ekoplaza slaan de handen ineen om het behoud van bijen te ondersteunen met het project 'Alle Bijtjes Helpen'. Hiermee steunen we de Bijenstichting in het behoud van de bijen. Bee honest cosmetica doneert per verkocht artikel €0,10 aan de Bijenstichting en ook Ekoplaza zal aan het eind van de actie een donatie doen. En ook jij kan je steentje bijdragen!

img

25 okt. 2023

Productie van biologische bananen onder druk

Is het jou opgevallen dat de kwaliteit van onze biologische bananen de afgelopen tijd wellicht niet zo was als dat je van ons gewend bent? Dat zou kunnen kloppen. De afgelopen weken heeft onze bananenleverancier Bionana te maken gehad met een moeilijke periode wat betreft de kwaliteit van bananen door extreme hitte, een virus en kamrot. Ivo van Bionana vertelt er meer over.

img

19 okt. 2023 korte keten

Eerlijke en transparante keten voor rijstboeren in Cambodja

BlocRice is een project waar Ekoplaza zich samen met verschillende partners zich inzet om de positie van Cambodjaanse rijstboeren in de provincie Preah Vihear te versterken. In dit project wordt er samengewerkt met 500 kleinschalige Cambodjaanse boeren. Het doel is om de kosten voor de boeren te verlagen, de opbrengsten te verhogen en de gendergelijkheid te verbeteren.

img

Uitgelicht

Al ruim 120.000 verpakkingen bespaard met Wisselwaar

13 sep. 2023 nieuws

Al ruim 120.000 verpakkingen bespaard met Wisselwaar

Bij bepaalde melk- en yoghurtproducten vond je ze al jaren in onze winkel, maar sinds kort vind je ook gedroogde producten in glazen statiegeldpotten: Wisselwaar. De Wisselwaar potten staan gewoon in de schappen en zijn voordeliger dan het voorverpakte alternatief. Zo wordt boodschappen doen zonder onnodige verpakkingen dus extra makkelijk en aantrekkelijk. Inmiddels hebben we met Wisselwaar al ruim 120.000 verpakkingen bespaard!