De 1e Ekoplaza Foodmarqt opent haar deuren!

18 mei 2022

De 1e Ekoplaza Foodmarqt opent haar deuren!

Ekoplaza en Marqt hebben hun idealen, merken en formules gebundeld en op zaterdag 21 mei openen we de allereerste Ekoplaza Foodmarqt op de Haarlemmerstraat in Amsterdam. 

24 nov. 2022 column

DIY: kerstkrans met gedroogd citrus

Vind je het lastig om cadeautjes te verzinnen voor mensen die eigenlijk alles al hebben? Ga aan de slag met een mooie kerstkrans met gedroogd citrus en kaneelstokjes!

img

23 nov. 2022 column

Op reis door Europa: 3x de lekkerste kazen

Door direct in te kopen bij de kaasboer- en producent weten we precies waar onze kazen vandaan komen. Zo kunnen we garanderen dat er alleen producten van de hoogste klasse in onze schappen liggen. Op reis door Europa zetten we onze drie lekkerste kaas-ontdekkingen voor je op een rij. img

18 nov. 2022 nieuws

De 4e Ekoplaza Foodmarqt is geopend!

Er zijn al 3 Marqt winkels omgetoverd tot Ekoplaza Foodmarqt (Haarlemmerstraat, Ceinturbaan en Bilderdijkstraat in Amsterdam). En daar voegen we vandaag de 4e aan toe! Aan de Hoofddorpweg in Amsterdam vind je nu een heerlijke winkel boordevol pure, verantwoorde, lokale en vooral écht lekkere biologische producten. 

img

17 nov. 2022

Win! Een bezoek aan de chocoladefabriek van Happy Chocolate

Happy Chocolate heeft allerlei nieuwe repen geïntroduceerd én zit in een nieuw jasje. En dat willen we samen met jou vieren! Daarom geven we 4 fantastische prijzen weg!

img

07 nov. 2022 nieuws

Appels en peren van Nederlandse bodem

Appels, er zijn meer dan duizend verschillende rassen. En met peren is het al niet veel anders. Onze telers telen nog altijd de onverslaanbare klassiekers als Elstar en Conference, maar ook nieuwe rassen zoals de Xenia peer of de Red Love appel. Natuurlijk duurzaam en ecologisch verantwoord. En voor de Nederlandse appels en peren is het nu tijd om te oogsten, na een lastige zomer voor de telers.

img

02 nov. 2022 column

Pure thee = lekkere thee

Door de hectiek van de dag kan een moment voor jezelf er nog wel eens bij inschieten. Verwen jezelf daarom met een goede kwaliteit waar je echt van kunt genieten. Want pure ingrediënten geven de lekkerste smaak. Bij Ekoplaza heb je keuze uit meer dan 200 verschillende soorten thee. Allemaal net even wat anders, maar gegarandeerd van de hoogste kwaliteit. 

img

27 okt. 2022 nieuws

Nieuwe smaken én verpakkingen voor Happy Chocolate!

Happy Chocolate heeft een aantal heerlijke Fairtrade repen toegevoegd: drie pure chocoladerepen en vijf funrepen. Daarnaast zit Happy Chocolate in een nieuwe, vrolijke verpakking!

img

21 okt. 2022

Ekoplaza blijft mogelijkheden CO2-reductie onderzoeken

Een beter klimaat begint vandaag en samen kunnen we impact maken. Ook wij proberen ons steentje bij te dragen en onze CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden, bijvoorbeeld middels ons Carbon Farming project. Daarnaast hebben wij ons aangesloten bij de Alliantie Klimaatactie. met het doel om onze totale CO2-uitstoot nog verder te verlagen. 

img

19 okt. 2022

Biologische broodassortiment beter dan ooit

Bio-Bakkerij Van der Westen en bio-Bakkerij Verbeek hebben hun krachten gebundeld en bakken voortaan samen brood. Hierdoor combineren we het beste van twee werelden tot het mooiste biologisch assortiment voor alle winkels.

img

17 okt. 2022 editorial

Het aanstekelijke enthousiasme van Pelle

Samen met vader Arjan runt Pelle Nijdam 4 Ekoplaza-winkels, waaronder Ekoplaza Arnhem. Onlangs is deze Ekoplaza volledig verbouwd en ligt de nadruk nu op volop verse en écht lekkere biologische producten.

img

Uitgelicht

Koolstofboeren: een oeroud principe

28 apr. 2022

Koolstofboeren: een oeroud principe

Gerrit Marsman sr. en zoon Gerrit Marsman jr. zijn niet alleen broccoliboeren en veeboeren, maar ook koolstofboeren. De eerste bomen gingen de grond in toen Marsman sr. in de jaren tachtig het bedrijf overnam van zijn vader. "Toen bestond het woord 'koolstofboeren' nog niet, maar het principe is oeroud.'