Filters
close pannelThema’s
Ekoplaza door consument gezien als meest duurzame supermarkt!
Uit onderzoek van Sustainable Brand Index blijkt dat Ekoplaza wordt gezien als het meest duurzame merk door consumenten in de categorie supermarkten. Hoera! Bedankt allemaal, want dankzij onze klanten zijn we als koploper uit de bus gekomen.
Een eerlijk kijkje in onze keten met Laura de Grave
Voor Ekoplaza gaat Laura de komende tijd op bezoek bij onze boeren én deelt ze lekkere recepten met haar favoriete Ekoplaza producten. Ze geeft je een letterlijk kijkje in de keuken en neemt naast recepten ook de verhalen achter de gerechten mee. Kijk je mee?
Samen voor een gezonde toekomst
Bij Ekoplaza vinden we dat alle kinderen recht zouden moeten hebben op gezonde en gifvrije voeding. Wij voelen ons verantwoordelijk om hun gezondheid te beschermen. Daarom kiezen we al sinds ons bestaan voor 100% biologisch en biodynamisch. Daarbij kijken we verder dan de Schijf van Vijf. We vertellen je wat gezonde voeding voor ons nog meer inhoudt.
Echte umami smaakmakers zijn het omfietsen waard
Umami is de vijfde basissmaak. Wat umami zo speciaal maakt is dat het smaken samenbrengt en zelfs verbetert. Het versterkt andere zoete en zoute tonen en brengt daardoor diepte en dimensie in een gerecht. Bijzonder toch?
Aardappelchips uit een korte keten
De duurzaam geteelde, lokale aardappel van onze telers liggen niet alleen als verse tafelaardappelen in onze schappen. Ze vinden ook hun weg naar Ekoplaza als de lekkerste chips. Sinds kort vind je het verhaal van onze boeren op alle Trafo zakken. Zo weet je precies waar jouw chipje vandaan komt!
"Je wilt toch goed voor de aarde zorgen"
In de boerderijwinkel van ecologisch landbouwbedrijf Overesch in Raalte (Overijssel) vind je naast het eigen assortiment ook producten van Ekoplaza. Klanten kunnen online bestellen en hier hun inkopen ophalen. Jannie (69) en Henk Nijmeijer (73) uit het naburige Heino rijden er graag vier kilometer voor om.
Biodiversiteit begint bij het zaadje
Je verzetten tegen de natuur of er juist gebruik van maken? Onze telers doen het laatste. Ze gebruiken biodiversiteit om het systeem weerbaar te maken. En dat geldt niet alleen voor de teelt van gewassen maar ook voor de zaden die ze gebruiken.
Mensenrechten in onze korte keten
We zorgen met een eerlijke prijs voor een leefbaar loon, een veilige leefomgeving en daarmee ook voor een eerlijk toekomstperspectief. Afgelopen jaar heeft Ekoplaza een aanvullend beleid opgesteld met betrekking tot de mensenrechten in de voedselketens. Er blijft altijd ruimte voor verbetering, dus tijd voor actie en om aan te scherpen.
Onderzoek: gezondere landbouw, gezondere mens?
Steeds meer wetenschappelijke studies tonen aan dat micro-organismen in de bodem planten kunnen helpen om voedingsstoffen op te nemen en ze te beschermen tegen ziektes. Harro Bouwmeester gaat met een onderzoeksproject nog een stap verder.
Biodynamische landbouw: al 100 jaar werken aan een groeiende natuur
De biodynamische landbouw viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Het allereerste biodynamische bedrijf van Nederland vind je in Zeeland: Loverendale Ter Linde. Een gemengd bedrijf waarbij vanuit antroposofische visie wordt gewerkt aan een groeiende natuur. Tim Moerman teelt er voor ons Demeter-appels en peren.
Een splinternieuwe Marqt-keuken
Leuk nieuws: onze Marqt-keuken is verhuisd naar een splinternieuwe keuken in Veghel. Pal naast het hoofdkantoor van Ekoplaza, dat is wel zo makkelijk: de ingrediënten voor alle verse soepen en maaltijden zijn al in huis. Dat scheelt een hoop vervoer.
Thema’s
Uitgelicht
Ekoplaza enige super die meer plantaardige dan dierlijke eiwitten verkoopt
De Eiweet monitor, door de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland, laat zien waar supermarkten gezamenlijk staan en toont inzicht in de landelijke opgave om de eiwittransitiedoelstellingen te behalen. In de meting omtrent eiwittransitie onder supermarkten komt Ekoplaza als koploper naar voren.