Filters
close pannelThema’s

Ekoplaza zet volgende stap in verpakkingsvrij shoppen
Vanaf deze week is het afvalvrije assortiment bij Ekoplaza uitgebreid met statiegeldpotten gevuld met biologische basisproducten zoals onder meer havermout, muesli, linzen, kikkererwten, bonen, rijst en couscous.
Siciliaanse citroenenteler maakt stap naar biologisch-dynamisch
Chiara Lo Bianco van Bio Sikelia zei vaarwel tegen haar wetenschappelijke carrière en ging sinaasappels en citroenen verbouwen op Sicilië. Met hulp van Ekoplaza heeft haar bedrijf de stap gemaakt naar Demeter.

Plantaardig het nieuwe normaal: Transitie Coalitie Voedsel in gesprek met Steven IJzerman
Ruim 200 koplopers riepen de politiek op om Plantaardig het Nieuwe Normaal te maken. Om deze petitie vanuit verschillende perspectieven te belichten, heeft Transitie Coalitie Voedsel diverse koplopers gevraagd om in gesprek te gaan over de eiwittransitie. Zo spraken zij ook met onze kwaliteitsmanager Steven IJzerman.

Speltproject zorgt voor lokale productie én meer vruchtwisseling
Producten zoals spelt, worden vanwege arbeidskosten nauwelijks in Nederland geteeld. Om de afstand die spelt aflegt tussen productie en consumptie korter te maken, start Ekoplaza een speltproject om voedselkilometers te beperken.

Op microniveau: biodiversiteit zit in de kern van onze gezondheid
Deel 3 - Wist je dat er op één tomaat waarschijnlijk miljoenen bacteriën leven? En dat is precies hoe het hoort te zijn. Wijzelf en de wereld om ons heen bestaan uit een onmetelijke samenstelling van micro-organismen (microben): bacteriën, schimmels en archaea. Niet zichtbaar met het blote oog. Maar allemaal met hun eigen belangrijke functie in een micro-universum.

Waar komt onze jasmijnrijst vandaan?
Binnenkort kun je via een QR-code op de verpakking zien welke teler uit welk gebied de rijst heeft verbouwd. Deze maximale transparantie geeft de rijstboer een betre toekomst en jou meer inzicht.

Bio-pioniers Klaas de Lange en Henk van Oers gaan krachten bundelen
Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen: Henk van Oers van onze St. Hendrick vleeswaren en Klaas de Lange van Weerribben Zuivel. Beide zijn al decennia een begrip in de bio branche, hebben aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van de biologische markt in Nederland en hun visie sluit feilloos op elkaar aan. Daarom wordt het tijd om krachten te gaan bundelen.

Wisselwaar wint publieksprijs bij Biologisch product van het jaar!
Enkele weken geleden hebben we Wisselwaar geïntroduceerd: een afvalvrij concept met biologische basisproducten in glazen statiegeldpotten. Goed nieuws: Wisselwaar heeft de Publieksprijs gewonnen bij de Biologisch product van het jaar verkiezing!

Écht lekkere kaas = lekkerder
Zes experts van de Consumentenbond proefden afgelopen oktober maar liefst 39 soorten kaas met een topkeurmerk voor duurzaamheid. Ekoplaza kwam als merk bovendrijven: alle vier de geteste huismerkkazen - jong, jong-belegen, belegen en oud - gooiden hoge ogen. "Alles klopt", "smeuïg" en "smaakvol" waren enkele lovende opmerkingen. Wat maakt onze kazen zo lekker?

Op microniveau: sappige tomaten & duurzaam bodembeheer
Deel 2 - Het voedsel dat we verbouwen heeft een enorme impact op ons, de planeet en op alle andere organismen die er leven. Maar hoe gaat het eigenlijk met de grond waar ons voedsel op verbouwd wordt?

Ekoplaza zet volgende stap in verpakkingsvrij shoppen
Vanaf deze week is het afvalvrije assortiment bij Ekoplaza uitgebreid met statiegeldpotten gevuld met biologische basisproducten zoals onder meer havermout, muesli, linzen, kikkererwten, bonen, rijst en couscous.

Thema’s
Uitgelicht

Een nieuw jaar, een nieuw duurzaam initiatief
We gaan 2023 van start met een initiatief dat onze donatie meer dan verdient: een biodynamische appelperenboomgaard met meer dan 50.000 appels en peren, gerund door Maaike Bischot. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer appels we redden van verspilling.