Eerlijke samenwerking waarmee de volgende generatie verder kan

01 mei 2024 respectvol handelen

Eerlijke samenwerking waarmee de volgende generatie verder kan

Er staat een nieuwe generatie telers klaar om het bedrijf van hun ouders over te nemen. Zoals Gerrit Marsman junior, van Eko-boerderij De Eerste. Voor René Oosting, hoofd inkoop AGF bij Ekoplaza, is dit de ultieme bevestiging dat we het goed doen. "Deze jonge mensen hebben er vertrouwen in om het bedrijf voort te zetten. Ze zien dat we gaan voor langetermijnrelaties, persoonlijk contact, korte lijntjes en het feit dat ze er niet alleen voor staan."

14 feb. 2024 authentieke smaak

De beste zuivel is het omfietsen waard

Samen werken we aan een voedselketen waarin alles klopt. Biologisch? Ja, natuurlijk. Maar vooral lokaal en met leveranciers die passie hebben voor vakmanschap. En dat proef je. Want hun producten zijn zo ontzettend goed, die moet je echt een keer geprobeerd hebben. De kans is groot dat jij er de volgende keer een blokje voor omfietst. 

img

07 feb. 2024 korte keten

De prachtige lupines van André Jurrius

André Jurrius is eigenaar van Ekoboerderij De Lingehof die enkele jaren geleden is overgestapt naar biodynamisch. Hij teelt verschillende groenten voor ons, waaronder rode bieten en rode kool, én ook de plantaardige eiwit lupine. 

img

17 jan. 2024 korte keten

Oer-Hollandse quinoa in glazen statiegeldpot

Wat is quinoa nou eigenlijk? Dit supergezonde zaadje komt van oorsprong uit Zuid-Amerika en is een bron van onder andere eiwit en vezels. We vertellen je meer over onze Nederlandse quinoa en delen recepten met quinoa met je!

img

09 jan. 2024 korte keten

Ekovriend Suzanne: "Ekoplaza heb ik nog nooit betrapt op E-nummers"

Suzanne is al 15 jaar trouwe Ekoplaza-klant. Waarom? "Ik ga voor biologisch en Ekoplaza heeft het mooiste biologisch. Mijn keuze voor Ekoplaza gaat niet alleen om gifvrij maar om het hele pakket. Dus ook duurzaamheid en vermindering van je voetafdruk."

img

09 jan. 2024 korte keten

Joep Rovers: Werk stap voor stap aan de gezondste versie van jezelf

Joep Rovers is vaste bezoeker van Ekoplaza in Den Bosch. Hij is personal trainer en coach en vertelt je meer over zijn favoriete product bij Ekoplaza.

img

15 dec. 2023 authentieke smaak

Kies voor kerstklassiekers met Miljuschka Witzenhausen

Kerststress? Miljuschka Witzenhausen niet. Zij gaat dit jaar voor klassiekers en organiseert een walking dinner. Ze deelt haar tips voor een stressvrije kerst met je én haar favoriete biologische boodschappen.

img

25 okt. 2023

Jan Overesch: "Demeter is helemaal niet zo ingewikkeld"

Jan is een begrip in de biobranche. Stop er een kwartje in en hij praat uren over zijn visie op de landbouw. Zijn sympathieke verhaal is niet alleen voor ons interessante kost, ook gangbare boeren die het anders willen gaan doen komen bij Jan. "Je kunt boeren niet dwingen om biologisch of biodynamisch te gaan werken. Het werkt alleen als ze echt willen."

img

11 okt. 2023 editorial

De cirkel is rond op Bio-boerderij Landleven

We nemen een kijkje op de biodynamische boerderij Landleven van Chonda en Harry Luring in Onstwedde. Zij leveren de biodynamische melk voor het zuivelbedrijf Ommelanden.

img

13 sep. 2023 nieuws

Maak kennis met het kwaliteitsteam van Ekoplaza

Bij Ekoplaza geloven we in wat we doen. We vertellen ons biologische verhaal met enthousiasme en willen dit met iedereen delen. We werken hard en hebben ook veel plezier. Zo ook op de kwaliteitsafdeling op ons servicekantoor. Ze stellen zich graag aan je voor!

img

Uitgelicht

Ekoplaza voor de 2e keer op rij de groenste supermarkt

05 okt. 2023 nieuws

Ekoplaza voor de 2e keer op rij de groenste supermarkt

Wie neemt de meeste verantwoordelijkheid om ons voedselsysteem te verduurzamen? Met die vraag neemt Questionmark supermarkten in Nederland onder de loep. Niet alleen op beloftes, maar vooral op daadwerkelijke stappen die supermarkten zetten naar een groener voedselsysteem. In de Superlijst Groen 2023 is Ekoplaza voor de 2e keer op rij als koploper uit de bus gekomen.