Heet in de koude kas bij BioTuinderij van Brakel

03 mei 2023 editorial

Heet in de koude kas bij BioTuinderij van Brakel

Gert van Brakel en zijn zoon Jaël kweken voor ons sla, paksoi en komkommers. Gert en Jaël werken biologisch, dus bij hen komen de groenten van de volle grond uit de zogeheten koude kas. En deze biologische komkommers zijn veel smaakvoller dan de reguliere!

03 feb. 2023 editorial

Waar komt onze jasmijnrijst vandaan?

Binnenkort kun je via een QR-code op de verpakking zien welke teler uit welk gebied de rijst heeft verbouwd. Deze maximale transparantie geeft de rijstboer een betre toekomst en jou meer inzicht.

img

21 dec. 2022 editorial

Ravenswaard gaat naar de zeventig

De familie Litjens van Kaasboerderij Ravenswaard in het Gelderse Afferden maakt al vele jaren heerlijke biologische kaas van de rauwe melk van de koeien op hun land. Het ambachtelijke familiebedrijf boerde altijd al milieuvriendelijk en streeft een vermindering van 70% CO2-uitstoot na. 

img

30 nov. 2022 editorial

Cranberry fields forever: de supergezonde bes die heel Nederland verovert

Cranberry's zijn niet alleen knalrode besjes met vitamine C, maar ook het trotse symbool van een lange traditie op Terschelling. En dat spannende verhaal van die schipbreuk? Dat is dus écht gebeurd. 

img

17 okt. 2022 editorial

Het aanstekelijke enthousiasme van Pelle

Samen met vader Arjan runt Pelle Nijdam 4 Ekoplaza-winkels, waaronder Ekoplaza Alkmaar. Onlangs is deze Ekoplaza volledig verbouwd en ligt de nadruk nu op volop verse en écht lekkere biologische producten.

img

26 sep. 2022

Meer impact met je Demeter aankoop

Vanaf 3 oktober starten de Demeter weken waarin we twee weken lang de positieve impact van de aankoop van Demeter producten benadrukken. 

img

26 sep. 2022

Ekoplaza genomineerd voor ABN AMRO Sustainable Retailer of the Year

We zijn genomineerd voor de ABN AMRO Sustainable Retailer of the Year 2022-2023. Onze kwaliteitsmanager Steven IJzerman legt in een interview uit wat onze drijfveren zijn.

img

23 sep. 2022 column

De toekomst ligt onder onze voeten

Onze toekomst is verbonden met onze omgang met de bodem. Momenteel putten we onze bodem uit. Het is de hoogste tijd voor een transitie naar een natuurinclusieve regionale landbouw met bodemverzorging als basis. Bert van Ruitenbeek legt uit.

img

15 sep. 2022 nieuws

Maak het verschil & kies 100% bio

Voor Organic Action Day hebben we, samen met de biowinkelvereniging, uitgerekend welke impact het heeft als we één dag massaal kiezen voor 100% biologisch. 

img

23 aug. 2022 editorial

De 5 beste bespaartips voor je boodschappen

Wil jij op de uitgiften van je boodschappen letten, maar tegelijkertijd ook gezond én duurzaam eten? Dat kan. Dit zijn de beste bespaartips om low budget boodschappen te doen.

img

Uitgelicht

Ekoplaza breidt verpakkingsvrij assortiment en statiegeldsysteem uit

01 mei 2023 nieuws

Ekoplaza breidt verpakkingsvrij assortiment en statiegeldsysteem uit

In januari hebben we bij Ekoplaza het concept Wisselwaar geïntroduceerd: een assortiment biologische basisproducten, verpakt in glazen statiegeldpotten. En met succes! Daarom breiden we ons verpakkingsvrije assortiment verder uit met verschillende noten, pitten en zuidvruchten.