Ekoplaza blijft mogelijkheden CO2-reductie onderzoeken

21 okt. 2022

Ekoplaza blijft mogelijkheden CO2-reductie onderzoeken

Een beter klimaat begint vandaag en samen kunnen we impact maken. Ook wij proberen ons steentje bij te dragen en onze CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden, bijvoorbeeld middels ons Carbon Farming project. Daarnaast hebben wij ons aangesloten bij de Alliantie Klimaatactie. met het doel om onze totale CO2-uitstoot nog verder te verlagen. 

17 mrt. 2022

Ekoplaza gaat voor zoveel mogelijk plasticvrije verpakkingen

Ekoplaza wil in 2025 zoveel mogelijk plasticvrij zijn. En als er toch plastic gebruikt wordt, dan moet dat recyclebaar zijn. “Dat doel is grotendeels haalbaar, maar er moet nog wel veel gebeuren,” vindt kwaliteitsmanager Steven IJzerman. Wat zijn de laatste ontwikkelingen en plannen? En hoe kan het dat Ekoplaza als laatste uit de bus komt bij een onderzoek naar plastic in supermarkten?

img

17 nov. 2021 innovatie

Ekoplaza focust het komende jaar op de recycling van verpakkingen

Natuur & Milieu onderzocht recentelijk de herbruikbare en recyclebare plastic verpakkingen in de grootste supermarkten van Nederland. Ook Ekoplaza kwam aan bod. Dagblad Trouw doet daar vandaag verslag van.

img

26 okt. 2021 innovatie

Ekoplaza zet in op duurzame alternatieven

Op 28 februari 2018 opende Ekoplaza een plasticvrije pop-up store in Amsterdam. Het initiatief leverde veel connecties op en kennis die nu toegepast wordt in het huidige assortiment.

img

09 aug. 2021 column

Het ecosysteem van mens en natuur

Deel 2 - Het Nederlandse Pesticide Action Network (PAN) is één van de 600 wereldwijde organisaties die hetzelfde denkt. Het doel: het uitbannen van het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen in de landbouw.

img

07 mei 2021 innovatie

Boeren Willem en Wicher en hun passie voor weidevogels

Boer Wicher en boer Willem zijn allebei weidevogelboer en leveren de melk voor Ekoplaza Weidevogelkaas. Ze vertellen je graag over hun bedrijf en weidevogelbeheer.

img

03 mei 2021 innovatie

Bijenbaas, Ekoplaza en de telers brengen meer bijen in de keten

Samen bouwen aan een sterke keten staat bij ons centraal. Bijenbaas zet bijenkasten om bij te dragen aan natuur- en bijenbehoud en dit jaar plaatsen ze kasten bij de telers die samenwerken met Ekoplaza. Onze AGF-inkoper René Oosting en imker Jessica vertellen je meer.

img

17 aug. 2020 innovatie

Experimenteren met lupine

Een aantal Nederlandse producenten experimenteert met het gebruik van lokaal geproduceerde lupine, als basis voor de productie van vleesvervangers. Dit kan de ecologische voetafdruk verlagen en biedt perspectief voor hommels.

img

15 jul. 2020 innovatie

Zilte aardappelen: zet innovatie op tafel

Verzilting van landbouwgrond. Door klimaatverandering een groeiend en mondiaal probleem. Maar er is een oplossing: zilte landbouw! ICCO en Saline Farming Texel zorgen ervoor dat deze innovatie uit Nederland nu wordt toegepast in Bangladesh, en wij slaan daarvoor de handen ineen!

img

02 jun. 2020 column

Interview met agro-ecologisch onderzoeker Wijnand Sukkel

Biologische landbouw zit in de lift, maar het volle potentieel wordt nog niet benut, weet agro-ecologisch onderzoeker Wijnand Sukkel van Wageningen Research. Vooral op het vlak van biodiversiteit valt er nog veel te winnen...

img

Uitgelicht

Ekoplaza voor de 2e keer op rij de groenste supermarkt

05 okt. 2023 nieuws

Ekoplaza voor de 2e keer op rij de groenste supermarkt

Wie neemt de meeste verantwoordelijkheid om ons voedselsysteem te verduurzamen? Met die vraag neemt Questionmark supermarkten in Nederland onder de loep. Niet alleen op beloftes, maar vooral op daadwerkelijke stappen die supermarkten zetten naar een groener voedselsysteem. In de Superlijst Groen 2023 is Ekoplaza voor de 2e keer op rij als koploper uit de bus gekomen.