Filters
close pannelThema’s
Ekoplaza blijft mogelijkheden CO2-reductie onderzoeken
Een beter klimaat begint vandaag en samen kunnen we impact maken. Ook wij proberen ons steentje bij te dragen en onze CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden, bijvoorbeeld middels ons Carbon Farming project. Daarnaast hebben wij ons aangesloten bij de Alliantie Klimaatactie. met het doel om onze totale CO2-uitstoot nog verder te verlagen.
Ekoplaza gaat voor zoveel mogelijk plasticvrije verpakkingen
Ekoplaza wil in 2025 zoveel mogelijk plasticvrij zijn. En als er toch plastic gebruikt wordt, dan moet dat recyclebaar zijn. “Dat doel is grotendeels haalbaar, maar er moet nog wel veel gebeuren,” vindt kwaliteitsmanager Steven IJzerman. Wat zijn de laatste ontwikkelingen en plannen? En hoe kan het dat Ekoplaza als laatste uit de bus komt bij een onderzoek naar plastic in supermarkten?
Ekoplaza focust het komende jaar op de recycling van verpakkingen
Natuur & Milieu onderzocht recentelijk de herbruikbare en recyclebare plastic verpakkingen in de grootste supermarkten van Nederland. Ook Ekoplaza kwam aan bod. Dagblad Trouw doet daar vandaag verslag van.
Ekoplaza zet in op duurzame alternatieven
Op 28 februari 2018 opende Ekoplaza een plasticvrije pop-up store in Amsterdam. Het initiatief leverde veel connecties op en kennis die nu toegepast wordt in het huidige assortiment.
Het ecosysteem van mens en natuur
Deel 2 - Het Nederlandse Pesticide Action Network (PAN) is één van de 600 wereldwijde organisaties die hetzelfde denkt. Het doel: het uitbannen van het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen in de landbouw.
Boeren Willem en Wicher en hun passie voor weidevogels
Boer Wicher en boer Willem zijn allebei weidevogelboer en leveren de melk voor Ekoplaza Weidevogelkaas. Ze vertellen je graag over hun bedrijf en weidevogelbeheer.
Bijenbaas, Ekoplaza en de telers brengen meer bijen in de keten
Samen bouwen aan een sterke keten staat bij ons centraal. Bijenbaas zet bijenkasten om bij te dragen aan natuur- en bijenbehoud en dit jaar plaatsen ze kasten bij de telers die samenwerken met Ekoplaza. Onze AGF-inkoper René Oosting en imker Jessica vertellen je meer.
Experimenteren met lupine
Een aantal Nederlandse producenten experimenteert met het gebruik van lokaal geproduceerde lupine, als basis voor de productie van vleesvervangers. Dit kan de ecologische voetafdruk verlagen en biedt perspectief voor hommels.
Zilte aardappelen: zet innovatie op tafel
Verzilting van landbouwgrond. Door klimaatverandering een groeiend en mondiaal probleem. Maar er is een oplossing: zilte landbouw! ICCO en Saline Farming Texel zorgen ervoor dat deze innovatie uit Nederland nu wordt toegepast in Bangladesh, en wij slaan daarvoor de handen ineen!
Interview met agro-ecologisch onderzoeker Wijnand Sukkel
Biologische landbouw zit in de lift, maar het volle potentieel wordt nog niet benut, weet agro-ecologisch onderzoeker Wijnand Sukkel van Wageningen Research. Vooral op het vlak van biodiversiteit valt er nog veel te winnen...
Thema’s
Uitgelicht
Koolstofboeren slaan 1182.8 ton CO2 op in akkers
Onze Ekovrienden hebben wederom laten zien dat biologisch winkelen heel goed samengaat met liefde voor duurzame projecten. Een tijd geleden hebben wij het koolstofboeren-project opgestart, waarbij Ekovrienden hun Eko's kunnen doneren aan één van onze zes koolstofboeren. Hiermee kunnen we de CO2 van de boodschappen compenseren door onder andere bomen te planten bij deze telers. En er is volop gedoneerd! We hebben met z’n allen de schouders eronder gezet met een geweldig resultaat voor de natuur.