img

nederland op z'n lekkerst

Groenten en fruit uit het seizoen


img

Venkel klaarmaken als een chef

Bekijk recept


img

vier de zomer met frisse kwarktaart

Bekijk het recept


img

blauwe bessen van nederlandse bodem

Over teler Jeroen


Wat je ook kiest: bij Ekoplaza heeft elk product een eerlijk verhaal én de beste smaak. Van telers en boeren die we persoonlijk kennen. Zo zorgen we samen voor het lekkerste eten uit de beste keten. Met alles wat je bij Ekoplaza koopt zetten we samen verandering in gang. Lekker eten voor een betere wereld? Je zal het maar op je bord krijgen!
Lekker (W)eten

Lekker (W)eten

Ekoplaza

5x recepten uit Lekker Weten

Nu in het magazine

Het zonnetje overspoelt het leven weer met haar felle en vrolijke zonnestralen. De mooie kleuren in de natuur komen prachtig tot hun recht en alle beestjes leven helemaal op. Daar krijg je toch direct een goed humeur van? Net als van de lekkerste gorente en fruit van het seizoen. Dat is er nu weer volop van Nederlandse volle grond. Producten die de tijd hebben gekregen om te groeien, te rijpen en volop smaak te ontwikkelen. Je leest er alles over in Lekker Weten, inclusief groentekalender!

Bekijk magazine

ekoplaza-biologisch-lekkerweten-zomer2024-zomerfruit
ekoplaza-biologisch-lekkerweten-zomer2024-bbq-falafel

Vuurtje aan

Laat de barbecue maar beginnen! Zeg barbecue en best veel mensen denken nog aan grote hoeveelheden vlees, met daarbij bakken aardappelsalade en kant-en-klare sausjes. Natuurlijk kan dat anders en smakelijker. Met diervriendelijke hapjes en gezonde, frisse salades. Tijd voor een BBQ anders!

Zomerse producten uit Lekker Weten

ekoplaza-biologisch-lekkerweten-zomer2024-burgers-lupineburgers

Zelf burgers maken

Het is echt niet zo moeilijk om minder vlees te eten. Maak je eigen burgers en vul ze aan met plantaardige eiwitten. Je levert niet in op smaak, maar je redt de wereld wel een beetje. Door vaker voor plantaardige eiwitten te kiezen in plaats van dierlijke, zorgen we samen voor een lagere impact op het klimaat. Niet iedereen vindt het makkelijk om meer plantaardig te eten. Daarom zijn sommige burgers in deze reeks wat we 'instap' burgers noemen. Voor als je nog moet wennen aan het idee dat het ook wat minder kan.

Bekijk recepten 

zomerkoninkjes
van johan tielen

De teelt van biologische aardbeien is een uitdagende ambacht, omdat de vruchten speciale zorg nodig hebben. Telers dienen dan ook te beschikken over gedegen kennis van teelttechnieken, rassen, bodem en ziektepreventie. Precies dié kennis die Johan allemaal heeft. Hij gebruikt geen gif en teelt de aardbeien op zijn Limburgse land zoals dat vroeger ging: hun wortels staan in volle grond. 

Over aardbeiteler Johan

ekoplaza-aardbeien-block