

Zomerkoninkjes van Johan Tielen


Schone lei, frisse start. In het voorjaar begint in de natuur alles opnieuw. Door de zachte regen en de prille zonnestralen verschijnt in maart het eerste tere groen boven de aarde. Adem diep in, het ruikt al naar lente!

Lekker (W)eten
Ekoplaza
0 1
Nu in Lekker Weten Lente
Nu in het magazine
In deze nieuwste editie van Lekker Weten nemen we je mee naar buiten! Want zodra de natuur weer begint de dartelen en te buitelen krijg je zelf ook nieuwe energie! We laten je de lekkerste recepten zien met de groenten en fruit van het seizoen en nemen je mee naar De Klispoel in Nijmegen, waar sappige waterkers wordt geteeld. Én we geven je tips voor de grote voorjaarsschoonmaak!

Het witte goud,
biologisch het lekkerst
Onze aspergeteler Erik Verhoeven werkt het hele jaar toe naar de lente. Dan gaat hij knallen met de lekkerste asperges, iedere dag vers gestoken op het land.

Gezien in Lekker Weten

Verantwoord soppen en boenen
Het begin van de lente. Een mooi moment om de deuren open te gooien en de hele binnen- en buitenboel 'ns flink onder handen te nemen: de grote schoonmaak. Hiervoor bestaan volop natuurlijke middelen die onschadelijk zijn voor mens, natuur en dier. Kun je nog wat tips gebruiken? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!