img

herfst: tijd om 

te oogsten!

Alles uit het seizoen


img

witlofsalade met appel & blauwe kaas

Bekijk recept


img

een snel & makkelijk weekmenu

Bekijk recepten


img

demeter pompoenen van familie overesch

Lees meer


De herfst is voor groente en fruit van eigen bodem het hoogseizoen bij uitstek. Boeren en tuinders, plukkers en snijders: als bezige mieren zijn ze druk in de weer op hun land. Hét seizoen om te genieten van Nederlands groente en fruit!

Lekker (W)eten

Lekker (W)eten

Ekoplaza

Top 5 uit Lekker Weten Herfst

Nu in het magazine

Het is tijd om te oogsten! We nemen je mee naar verschillende telers, waarbij de herfst het hoogseizoen is. Bijvoorbeeld bij biodynamisch bedrijf Overesch, die onze pompoenen telen. Daarnaast hebben we een snel en makkelijk weekmenu voor je samengesteld en vertellen we je meer over het nieuwe duurzame initiatief voor Ekovrienden.

Bekijk magazine

ekoplaza-biologisch-lekkerweten-herfst2023-cover-sfeerbeeld

smakelijke pruimen 
met zorg en plezier geteeld

Samen met mensen die wat extra zorg nodig hebben, teelt Anton Oostveen sappige biologische pruimen ovor ons. Op zorgboerderij De Pruimenpot in Dronten doet hij dat op biologische wijze. Want de biologische landbouw geeft hem veel voldoening en plezier.

Over De Pruimenpot

ekoplaza-biologisch-blok-pruimen-herfst-zomer

Gezien in Lekker Weten

ekoplaza-biologisch-dehobbit-tofu

Tofu, dit is het en zo maak je het lekker

Tofu is een eiwitrijke vleesvervanger, gemaakt van sojabonen. Het is enorm veelzijdig en heeft veel culinaire mogelijkheden. Maar om tofu lekker te maken moet je er wel iets mee doen. Wij vertellen je de essentiële stappen voor de lekkerste tofu!

Alles over tofu 

Proef de herfst!

image

Al ruim 120.000 verpakkingen bespaard met Wisselwaar

Bij bepaalde melk- en yoghurtproducten vond je ze al jaren in onze winkel, maar sinds kort vind je ook gedroogde producten in glazen statiegeldpotten: Wisselwaar. De Wisselwaar potten staan gewoon in de schappen en zijn voordeliger dan het voorverpakte alternatief. Zo wordt boodschappen doen zonder onnodige verpakkingen dus extra makkelijk en aantrekkelijk. Inmiddels hebben we met Wisselwaar al ruim 120.000 verpakkingen bespaard!

image

Een kijkje op de boomgaard van Maaike Bischot

Ekovrienden kwamen massaal in actie om zo veel mogelijk appels te redden. Om het succes van Ekovrienden in actie te vieren, nodigen we iedereen die heeft bijgedragen aan het project uit voor een uniek inkijkje bij onze bioboer.

image

Maak kennis met het kwaliteitsteam van Ekoplaza

Bij Ekoplaza geloven we in wat we doen. We vertellen ons biologische verhaal met enthousiasme en willen dit met iedereen delen. We werken hard en hebben ook veel plezier. Zo ook op de kwaliteitsafdeling op ons servicekantoor. Ze stellen zich graag aan je voor!

image

Demeter brood met graan van Nederlandse bodem

Graan is een belangrijk gewas: door graan af te wisselen met andere gewassen zijn er geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen nodig om de bodem gezond te houden. Toch verdwijnt graan steeds verder uit ons landschap. Niet bij onze familiebakker Van der Westen: zij werken samen met Nederlandse Demeter-boeren en maken de lekkerste broden van biodynamisch graan.

Makkelijk & snel weekmenu