img

nederland op z'n lekkerst

Groenten en fruit uit het seizoen


img

ratatouille met aubergine & courgette

Bekijk het recept


img

lekker, makkelijk en zo op tafel

Bekijk herfst weekmenu


img

vertrouwde appelteler jacco

Een kijkje op zijn bedrijf


Wat je ook kiest: bij Ekoplaza heeft elk product een eerlijk verhaal én de beste smaak. Van telers en boeren die we persoonlijk kennen. Zo zorgen we samen voor het lekkerste eten uit de beste keten. Met alles wat je bij Ekoplaza koopt zetten we samen verandering in gang. Lekker eten voor een betere wereld? Je zal het maar op je bord krijgen!

Lekker (W)eten

Lekker (W)eten

Ekoplaza

Top 5 recepten uit Lekker Weten

Nu in het magazine

De dagen worden korter en de blaadjes aan de bomen kleuren oranje: de herfst komt eraan! In de nieuwe editie van Lekker Weten nemen we je mee naar Red Love appelteler Jacco, vertellen we je waarom biologische honing het omfietsen waard is en delen we tal van lekkere herfstrecepten met de groenten en fruit uit de herfst. Want die smaken écht veel lekkerder. Je leest er alles over in Lekker Weten, inclusief groente- en fruitkalender!

Blader door het magazine

ekoplaza-biologisch-lekkerweten-herfst2024-galette-cover-appels
ekoplaza-biologisch-lekkerweten-herfst2024-lauradegrave-wraps-wortelstoof

Maak kennis met Laura

Laura de Grave is presentatrice bij 24Kitchen en timmert als culinair journalist aan de weg. Ze is groot fan van bio. In haar filmpjes neemt ze je mee in wat een biologische lifestyle wat haar betekent. Voor Ekoplaza gaat ze de komende tijd op bezoek bij onze boeren én deelt ze lekkere recepten met haar favoriete Ekoplaza producten. Ze geeft je een letterlijk kijkje in de keuken neemt naast recepten ook de verhalen achter de gerechten mee. Hou ons Instagram-account in de gaten om op de hoogte te blijven van deze video's!

Volg Ekoplaza op Instagram

Recepten van Laura

Gezien in Lekker Weten

ekoplaza-biologisch-lekkerweten-herfst2024-borrel-herfstborrel

Borrelen met hoofdletter B

Het kost even wat tijd, maar dan kijg jij hele blije gasten op je borrel. Met onze topproducten natuurlijk. Wij delen 7x de lekkerste herfstgerechtjes voor op de borrelplank waarmee jij zeker weten indruk maakt.

Bekijk recepten 

image

Biodiversiteit begint bij het zaadje

Je verzetten tegen de natuur of er juist gebruik van maken? Onze telers doen het laatste. Ze gebruiken biodiversiteit om het systeem weerbaar te maken. En dat geldt niet alleen voor de teelt van gewassen maar ook voor de zaden die ze gebruiken. 

image

Samen voor een gezonde toekomst

Bij Ekoplaza vinden we dat alle kinderen recht zouden moeten hebben op gezonde en gifvrije voeding. Wij voelen ons verantwoordelijk om hun gezondheid te beschermen. Daarom kiezen we al sinds ons bestaan voor 100% biologisch en biodynamisch. Daarbij kijken we verder dan de Schijf van Vijf. We vertellen je wat gezonde voeding voor ons nog meer inhoudt.


image

Echte umami smaakmakers zijn het omfietsen waard

Umami is de vijfde basissmaak. Wat umami zo speciaal maakt is dat het smaken samenbrengt en zelfs verbetert. Het versterkt andere zoete en zoute tonen en brengt daardoor diepte en dimensie in een gerecht. Bijzonder toch?

image

Aardappelchips uit een korte keten

De duurzaam geteelde, lokale aardappel van onze telers liggen niet alleen als verse tafelaardappelen in onze schappen. Ze vinden ook hun weg naar Ekoplaza als de lekkerste chips. Sinds kort vind je het verhaal van onze boeren op alle Trafo zakken. Zo weet je precies waar jouw chipje vandaan komt!

appels en peren
van demeter teler harrie

Wat een feest is het ieder jaar als de eerste appels en peren van onze Nederlandse telers weer binnenkomen. Bijvoorbeeld de Demeter appels en peren van onze vertrouwde teler Harrie. Deze teelt hij in zijn boomgaard vol biodiversiteit in het Brabantse Zeeland. Alles staat hier in het teken van vitaliteit.

Over Harrie

banner_onderin_appels_peren-home