lekkerweten-zomer2022-barbecue

Zomerkoninkjes van Johan Tielen

Meer over de teler

koeien-zuivelO

sappige waterkers van de klispoel

Lees meer


lekkerweten-zomer2021-picknick

5x tasty tosti: snel, voedzaam & lekker 

Bekijk recepten


Schone lei, frisse start. In het voorjaar begint in de natuur alles opnieuw. Door de zachte regen en de prille zonnestralen verschijnt in maart het eerste tere groen boven de aarde. Adem diep in, het ruikt al naar lente!

Lekker (W)eten

Lekker (W)eten

Ekoplaza

Nu in Lekker Weten Lente

Nu in het magazine

In deze nieuwste editie van Lekker Weten nemen we je mee naar buiten! Want zodra de natuur weer begint de dartelen en te buitelen krijg je zelf ook nieuwe energie! We laten je de lekkerste recepten zien met de groenten en fruit van het seizoen en nemen je mee naar De Klispoel in Nijmegen, waar sappige waterkers wordt geteeld. Én we geven je tips voor de grote voorjaarsschoonmaak!

Bekijk magazine

ekoplaza-biologisch-lekkerweten-lente

Het witte goud,
biologisch het lekkerst

Onze aspergeteler Erik Verhoeven werkt het hele jaar toe naar de lente. Dan gaat hij knallen met de lekkerste asperges, iedere dag vers gestoken op het land.

Bekijk asperges

image

Gezien in Lekker Weten

ekoplaza-biologisch-attitude-schoonmaakmiddelen

Verantwoord soppen en boenen

Het begin van de lente. Een mooi moment om de deuren open te gooien en de hele binnen- en buitenboel 'ns flink onder handen te nemen: de grote schoonmaak. Hiervoor bestaan volop natuurlijke middelen die onschadelijk zijn voor mens, natuur en dier. Kun je nog wat tips gebruiken? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Bekijk schoonmaak tips 

Recepten met seizoensgroente