img

Het beste eten 

uit korte keten

Winter seizoensgroenten


img

bananenbrood in
de trommel

Bananenbrood recepten

img

meal-prep jouw lunchbox

Bekijk recepten


img

de lange, groene liefde voor prei

Over preiteler Joost


Wat je ook kiest: bij Ekoplaza heeft elk product een eerlijk verhaal én de beste smaak. Van telers en boeren die we persoonlijk kennen. Zo zorgen we samen voor het lekkerste eten uit de beste keten. Met alles wat je bij Ekoplaza koopt zetten we samen verandering in gang. Lekker eten voor een betere wereld? Je zal het maar op je bord krijgen!

Lekker (W)eten

Lekker (W)eten

Ekoplaza

Nu in het magazine

Gun jezelf een goede start! Met een goed ontbijt, lunchgerechten die je thuis kunt mealpreppen en snelle gerechten met groenten uit het seizoen. En start dit jaar eens met wereldvriendelijke goede voornemens. In Lekker Weten Winter helpen we je op weg. 

Bekijk magazine

ekoplaza-biologisch-lekkerweten-winter2024-parelgort

Top 5 uit Lekker Weten Winter

ekoplaza-biologisch-lekkerweten-winter2024-lunch-mealprep

Meal-prep jouw lunch

Hoewel je in steeds meer kantines en bedrijfsrestaurants ook kunt kiezen voor gezonde, biologische producten, ligt die kroket je misschien toch nog aan te lachen. Start je jaar goed en prep je verse, gezonde lunch de avond van tevoren. Een lekkere salade met verse groenten of citrus geeft je midden op de dag een boost. Of bak een voedzaam bananenbrood, dat kan ook bij de kids in de broodtrommel. We geven je wat inspiratie.

Gezien in Lekker Weten

ekoplaza-lekkerweten-winter2024-ontbijt-spread

Een goede start van de dag

Wie kent het niet. Elke ochtend rennen, vliegen en weer doorgaan. Boterham in de hand. Maar van een rustige start met een goed ontbijt heb je de hele dag plezier. Minder snacken tussendoor, meer energie en geen gehaast gevoel. Probeer het eens met deze recepten! 

Bekijk ontbijt recepten 

image

Het lekkerste eten komt uit de beste keten

Kijk gauw eens in ons vriesschap, want daar vind je namelijk sinds kort nieuwe Demeter-groenten, afkomstig van onze bekende telers. Met deze samenwerking helpen we niet alleen de telers, maar geven we ook een positieve boost aan de bodem en biodiversiteit in Nederland.

image

Ekoplaza voor de 2e keer op rij de groenste supermarkt

Wie neemt de meeste verantwoordelijkheid om ons voedselsysteem te verduurzamen? Met die vraag neemt Questionmark supermarkten in Nederland onder de loep. Niet alleen op beloftes, maar vooral op daadwerkelijke stappen die supermarkten zetten naar een groener voedselsysteem. In de Superlijst Groen 2023 is Ekoplaza voor de 2e keer op rij als koploper uit de bus gekomen.

de lange, groene liefde voor prei

Welke plant heeft een groeiseizoen van februari tot november, dus bijna het hele jaar? Wat kun je opeten van bladtop tot worteltjes? Wat is de mooiste groente van Nederland volgens teler Joost? Raad maar: het is prei.

Over preiteler Joost

epnl_banner_onderin_prei_w01