



De herfst is voor groente en fruit van eigen bodem het hoogseizoen bij uitstek. Boeren en tuinders, plukkers en snijders: als bezige mieren zijn ze druk in de weer op hun land. Hét seizoen om te genieten van Nederlands groente en fruit!

Lekker (W)eten
Ekoplaza
0 01
Top 5 uit Lekker Weten Herfst
Nu in het magazine
Het is tijd om te oogsten! We nemen je mee naar verschillende telers, waarbij de herfst het hoogseizoen is. Bijvoorbeeld bij biodynamisch bedrijf Overesch, die onze pompoenen telen. Daarnaast hebben we een snel en makkelijk weekmenu voor je samengesteld en vertellen we je meer over het nieuwe duurzame initiatief voor Ekovrienden.

smakelijke pruimen
met zorg en plezier geteeld
Samen met mensen die wat extra zorg nodig hebben, teelt Anton Oostveen sappige biologische pruimen ovor ons. Op zorgboerderij De Pruimenpot in Dronten doet hij dat op biologische wijze. Want de biologische landbouw geeft hem veel voldoening en plezier.

Gezien in Lekker Weten

Tofu, dit is het en zo maak je het lekker
Tofu is een eiwitrijke vleesvervanger, gemaakt van sojabonen. Het is enorm veelzijdig en heeft veel culinaire mogelijkheden. Maar om tofu lekker te maken moet je er wel iets mee doen. Wij vertellen je de essentiële stappen voor de lekkerste tofu!
Proef de herfst!

09 aug. 2023 column
Demeter brood met graan van Nederlandse bodem
Graan is een belangrijk gewas: door graan af te wisselen met andere gewassen zijn er geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen nodig om de bodem gezond te houden. Toch verdwijnt graan steeds verder uit ons landschap. Niet bij onze familiebakker Van der Westen: zij werken samen met Nederlandse Demeter-boeren en maken de lekkerste broden van biodynamisch graan.