matcha: wat is het en hoe maak je het?

Matcha duikt óveral op. In gebak, koekjes, ijsjes en zelfs in burgers! Waarom? Laat ons het je uitleggen: een matcha is een Japanse groene thee die is vermalen tot poeder. Je kunt dit poeder los kopen en bijvoorbeeld verwerken in je smoothie. Maar je kunt er ook warme thee van maken. Of een latté door bijvoorbeeld haverdrink of amandeldrink toe te voegen.

De Matcha van Hug the tea komt rechtstreeks van de theeplantages in Kagoshima, het zuiden van Japan. In het voorjaar vindt de eerste pluk plaats. De jongste en sterkste bladeren worden geplukt, gestoomd en gedroogd. 

Hoe maak je matcha klaar?

  1. Doe 1 bamboe maatschepje (= ½ tl/gram) Ceremonial Matcha thee in een kom;
  2. Voeg hier 1 eetlepel warm water (ca. 75-80 graden) aan toe;
  3. Maak er met een bamboe whisk een gladde pasta van;
  4. Voeg 60 ml warm water toe aan de pasta;
  5. Klop het geheel max. 10-15 seconden op met de bamboe borstel in een snelle W-beweging, totdat er een romige schuimlaag ontstaat.

    Bekijk de video

bomvol antioxidanten

Deze groene theepoeder is zeer rijk aan antioxidanten en vitaminen, zoals catechine EGCg en vitamine C. Geen enkel natuur product bevat meer antioxidanten dan Matcha. Bovendien is het een echte superfood! Daarnaast zorgt Catechine EGCg er onder andere voor dat vrije radicalen (gifstoffen) worden afgevoerd uit het lichaam. Ook is het dus een ideale groene thee om mee te detoxenen heeft vele andere gezondheidsvoordelen. 

Matcha recepten