matcha

Matcha duikt óveral op. In gebak, koekjes, ijsjes en zelfs in burgers! Waarom? Laat ons het je uitleggen: een matcha is een Japanse groene thee die is vermalen tot poeder. Je kunt dit poeder los kopen en bijvoorbeeld verwerken in je smoothie. Maar je kunt er ook warme thee van maken. Of een latté door bijvoorbeeld haverdrink of amandeldrink toe te voegen.

Sterke smaak

Eerlijk is eerlijk: Matcha heeft een sterke smaak, je moet er van houden. Sommige vinden het naar spinazie of zeewier smaken. Je kunt de smaak typeren als bitter met een zacht, zoete nasmaak. Het grootste voordeel is dat je het echt overal in kunt gebruiken. Van cakes, havermout tot guacamole: matcha is multifunctioneel.

Matcha recepten

De Matcha van Hug the tea komt rechtstreeks van de theeplantages in Kagoshima, het zuiden van Japan. In het voorjaar vindt de eerste pluk plaats. De jongste en sterkste bladeren worden geplukt, gestoomd en gedroogd. 

Hoe maak je matcha klaar?

Matcha wordt traditioneel bereid door één bamboe lepeltje Matcha poeder te mengen met circa 60 ml water op 80 graden. Met een bamboe borstel wordt de Matcha met het water 20 sec. opgeklopt tot er een groene thee-shot met een mooie schuimlaag ontstaat. Wanneer je Matcha drinkt, drink je als het ware hele theebladeren.