ben jij al suikerbewust bezig?

suikerbewust-saladebowl
Onze inkopers zijn alle dagen druk op zoek naar de beste producten met een pure smaak. Als deze nog niet bestaan, gaan we samen met de producent kijken of we dit toch kunnen ontwikkelen.

Zonder toegevoegde suikers

We krijgen meer suiker binnen dan aanbevolen

Wist je dat we gemiddeld 30% meer suiker binnen krijgen dan door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt aanbevolen? Te veel suiker leidt tot overgewicht en daarmee loop je een groter risico op diabetes type 2. Daarom bieden we bij Ekoplaza zo veel mogelijk lekkere producten met geen of minder toegevoegde suikers.


suikerbewust-salade

Lekker zonder suiker

Al sinds eind 2016 voegen we aan onze Ekoplaza groenteconserven in glas geen suiker meer toe. Hier hebben wij bewust voor gekozen, omdat we verborgen suikers zoveel mogelijk willen verwijderen uit het assortiment. Zo ook onze verse maaltijden. Want we willen dat je na een lange dag werken bij ons terecht kunt voor snelle en voedzame maaltijden zonder al te veel zout en toegevoegde suikers. Stomen, stoven of slow-cooken. Onze koks doen alles om ervoor te zorgen dat de verse maaltijden met verse ingrediënten zo veel mogelijk smaak behouden, zonder vreemde toevoegingen.

Ekoplaza groenteconserven

kunstmatige zoetstoffen

Zoetstoffen zijn stoffen die aan voedingsmiddelen worden toegevoegd om ze zoeter te maken. Er bestaan meer dan 15 goedgekeurde zoetstoffen. Sommige zoetstoffen komen voor in de natuur, zoals in verschillende soorten fruit, bijvoorbeeld in bessen of citrusvruchten. Er zijn ook zoetstoffen die in de natuur niet voorkomen en die gemaakt worden in een fabriek. Kunstmatige zoetstoffen zijn een populaire vervanger van suiker, omdat er minder tot geen calorieën in zitten. Wanneer in een product zoetstoffen gebruikt zijn, dan staat de naam van de stof of het E-nummer op het etiket. Van de meeste zoetstoffen maken we bij Ekoplaza geen gebruik, want kunstmatige zoetstoffen zijn bij bio niet toegestaan. En we houden niet van onnatuurlijke toevoegingen!

Lekker zonder suiker

Meer over suiker

Ben je suikerverslaafd?

Artikel

Diabetes fonds en ekoplaza suikerbewust van start

Artikel

GrANENDRANK ZONDER TOEGEVOEGDE SUIKERS

Merkpagina