Pers en downloads 

Neem voor meer informatie over recente campagnes en interviewverzoeken contact op met de marketingafdeling via marketing@udea.nl. Via onderstaande link vind je een perskit met daarin recente persberichten en rechtenvrij beeldmateriaal, geschikt voor publicatie. 


Bekijk perskitRecente publicaties

foodmarqt-opening

Uniek verpakkingsvrij concept: Wisselwaar

Bekijk bericht

ekoplaza-biologisch-lekkerweten-winter2023-jasmijnrijst-homepagebanner

Ekoplaza juicht Nederlandse IMVO wetgeving toe

Bekijk bericht

kievit-vogelbescherming

Doorbraak: Kalfjes bij de koe zuivel

Bekijk bericht

Ekoplaza actueel 
image

Ekoplaza juicht Nederlandse IMVO wetgeving toe

Met de Wet Verantwoord en Duurzaam Internationaal Ondernemen wil een groot aantal politieke fracties ons land voorbereiden op de toekomst. Bij Ekoplaza vinden we dat de toekomst groen en duurzaam moet zijn en dat kinderrechten en mensenrechten gewaarborgd moeten worden

image

Zelf verpakken bij de Ekoplaza tapmuur

Al jaren kun jij verschillende producten zoals noten, zaden en zuidvruchten tappen bij onze verpakkingsvrije tapmuren. Sinds kort kun je ook met je lege potten en bakjes bij ons terecht om je voorraadkast aan te vullen.

image

Samenwerken voor een gesloten keten

Bio-pioniers Henk van Oers (St. Hendrick) en Klaas de Lange (Weerribben Zuivel) gaan samenwerken. Binnenkort zijn bijna alle rundvleesproducten van St. Hendrick afkomstig van de koeien van Weerribben Zuivel. Bij Ekoplaza vinden we het belangrijk om de keten zo kort mogelijk te maken en de kringloop maximaal te sluiten. Daarom zijn we blij met deze samenwerking van Klaas en Henk.

image

Ekoplaza ondertekent Manifest Dierwaardige Veehouderij

Als één van de ondergetekenden van het Manifest Dierwaardige Veehouderij steunt Ekoplaza het initiatief van de Dierencoalitie en roepen we het kabinet op om de aanbevelingen wettelijk te verankeren. 

image

Ekoplaza breidt verpakkingsvrij assortiment en statiegeldsysteem uit

In januari hebben we bij Ekoplaza het concept Wisselwaar geïntroduceerd: een assortiment biologische basisproducten, verpakt in glazen statiegeldpotten. En met succes! Daarom breiden we ons verpakkingsvrije assortiment verder uit met verschillende noten, pitten en zuidvruchten. 

image

Ekoplaza klant kiest voor plantaardig

Maar liefst 72% van het voedingspatroon van de gemiddelde Ekoplaza consument bestaat uit plantaardige voeding. Zo blijkt uit berekening volgens een nieuwe methode die Ekoplaza samen met Questionmark ontwikkelde. 

image

Wisselwaar wint NL Packaging Awards 2023!

Ons afvalvrije concept Wisselwaar heeft de NL Packaging Awards 2023 in de categorie Duurzaamheid Food gewonnen! Gisteren was de feestelijke uitreiking in het Singer Theater in Laren. In 12 verschillende categorieën werden er de winnaars benoemd. En Wisselwaar ging er met de 1e prijs vandoor in de categorie Duurzaamheid Food!