Het meest Brabantse worstenbroodje valt 2 keer in de prijzen bij Biologisch product van het jaar!
'Het meest Brabantse worstenbroodje', dat we onlangs hebben geïntroduceerd, is gisteravond 2 keer in de prijzen is gevallen op de Biologisch product van het jaar verkiezing 2025. Het worstenbroodje werd zowel uitgeroepen tot 'Biologisch product van het jaar' in de categorie bakkerijproducten, broodbeleg & cereals als overkoepelend winnaar in alle categorieën.
De prijswinnaars werden voor 50% bepaald door de vakjury en voor 50% door consumentenstemmen via een online stemcampagne. Steven IJzerman, kwaliteitsmanager bij Ekoplaza, nam de prijzen samen met varkensboer Kees Scheepens en Gerrie van der Westen van familiebakkerij Van der Westen in ontvangst. “We zijn trots! De lovende woorden van de jury zijn voor ons de bevestiging dat we impact maken door de hele keten te verbinden. We hebben samen een worstenbroodje gemaakt met een bijzonder verhaal, dat niet alleen kei lekker is, maar ook barst van Brabantse biologische trots.”
Langetermijn samenwerkingen
Alle ingrediënten en samenwerkingen om deze lekkernij te maken, hebben een Brabantse oorsprong. Het graan voor het broodje wordt verbouwd in Altena, door de gebroeders Willem en Jan Groenenberg. Het graan wordt vermalen tot meel door molenaar Sven Verbeek in Wijk en Aalburg, waarna Bakkerij Van der Westen in Waspik er deeg van maakt. Het vlees is afkomstig van de varkens van Kees Scheepens, waarna er bij Future Food Group uit Oss worst van geproduceerd wordt. Het is een product van duurzame langetermijnrelaties binnen de Brabantse biologische sector.
De worstenbroodjes zijn verkrijgbaar in het vriesschap én vers afgebakken op de bakkerij-afdeling.