img

samen voor meer scharrelende kippen

Bekijk initiatief


img

een kijkje op de boomgaard van maaike

Lees meer


img

Een warm welkom aan De 10.000e ekovriend

Over de lancering


img

ekovrienden in actie voor agroforest

Bekijk resultaat


Vriendenprijsjes (t/m 10 oktober)

Hé Ekovriend! Fijn dat je met ons mee doet. Want met hoe meer we zijn, hoe meer we voor elkaar krijgen. Samen kunnen we met de dagelijkse boodschappen de wereld veranderen. Of op z'n minst een beginnetje maken. En het leuke is; het kan al met kleine beetjes, kleine stapjes! Nog geen Ekovriend? Sluit je dan ook aan!

 
Ekovriend worden


ekovrienden in actie

Samen met Ekovrienden gaan we boeren stimuleren om hun boerderij te verrijken met mobiele kippenkarren. De boeren kunnen meer zelfvoorzienend zijn in biologische mest, waarmee we meer kringloop in het bedrijf brengen. Bovendien zorgt het voor extra inkomenszekerheid. Wissel jouw Eko's in voor gratis GeluksVogel eitjes.

Meer over dit initiatief

ekoplaza-biologisch-geluksvogel-haantje-1

Geniet van vriendenvoordeel

Als Ekovriend ontvang je bij elke euro boodschappen, zowel in de winkel als online, minimaal één punt. Bij verschillende producten welke maandelijks wisselen krijg je zelfs extra Eko's per bestede euro! 

  • Eko’s inwisselen? Je bepaalt zelf wat je met je Eko’s doet. Wissel ze in voor gratis boodschappen, speciale korting of doneer ze aan een duurzaam project of goed doel. Lees meer over het inwisselen van Eko's.
  • Profiteer van vriendenprijzen. Als Ekovriend profiteer je van speciale aanbiedingen en ontvang je korting op je verjaardagsboodschappen. Echte vriendenprijsjes dus. 
  • Je kassabon online! De kassabonnen van al je aankopen, zowel in de winkel als online, verschijnen automatisch in jouw profiel en wanneer jij het aangeeft óók in je mailbox. Je hebt dus geen bonnetje meer nodig! Zo besparen we papier en zorgen we samen voor minder afval. 
ekovriend

Ekovrienden redden appels van verspilling

Maaike Bischot teelt vol enthousiasme heerlijke biodynamische appels en peren in de boomgaard Twisk. Wij zijn trots dat we dit mooie fruit in onze winkels kunnen leggen. Maar het is niet altijd makkelijk voor een fruitteler op Nederlandse bodem. Als er in een seizoen veel neerslag valt, wordt de schil van de appels zo beschadigd dat ze niet meer geschikt zijn voor de winkel. We gebruiken de appels van Maaike al in ons Puur NL sap, maar we wilden nog meer appels redden. En dat is goed gelukt, met dank aan alle Ekovrienden!

Meer over dit initiatief


Ekovrienden zorgen voor een agroforest

Ekovrienden hebben laten zien dat biologisch winkelen heel goed samengaat met liefde voor duurzame projecten. Samen met iedereen die zich het afgelopen jaar heeft aangesloten, is er volop gedoneerd om de agroforestry op het landgoed De Koekoek van teler Pipie Smits van Oyen uit te breiden. We hebben met z’n allen de schouders eronder gezet met een geweldig resultaat voor de natuur!

Meer over dit initiatief

koolraapteler-pipie-smits
image

Speltproject zorgt voor lokale productie én meer vruchtwisseling

Producten zoals spelt, worden vanwege arbeidskosten nauwelijks in Nederland geteeld. Om de afstand die spelt aflegt tussen productie en consumptie korter te maken, start Ekoplaza een speltproject om voedselkilometers te beperken. 

image

Een nieuw jaar, een nieuw duurzaam initiatief

We gaan 2023 van start met een initiatief dat onze donatie meer dan verdient: een biodynamische appelperenboomgaard met meer dan 50.000 appels en peren, gerund door Maaike Bischot. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer appels we redden van verspilling.

image

Ekovrienden in actie voor een agroforest

In 2022 hebben Ekovrienden laten zien dat biologisch winkelen heel goed samengaat met liefde voor duurzame projecten. Samen met iedereen die zich het afgelopen jaar heeft aangesloten, is er volop gedoneerd om de agroforestry op het landgoed De Koekoek van teler Pipie Smits van Oyen uit te breiden. We hebben met z’n allen de schouders eronder gezet met een geweldig resultaat voor de natuur.

image

Ekoplaza verwelkomt binnen 1 week 10.000e Ekovriend

In krap een week tijd na de lancering van het nieuwe beloningsprogramma verwelkomen we onze 10.000e Ekovriend. Met dit programma willen we het deel van de consumenten dat zich steeds bewuster wordt van de impact van hun consumptiepatroon op hun eigen gezondheid, dierenwelzijn, biodiversiteit en klimaat belonen voor gezondere en groenere keuzes.