11 sep. 2023 nieuws

Een kijkje op de boomgaard van Maaike Bischot

img

Ekovrienden droegen massaal hun steentje bij aan de biodynamische appelperenboomgaard, gerund door fruitteler Maaike Bischot. Ze kozen massaal voor Puur NL appelsap, gemaakt van de minder mooie appels of appels met een plekje van boomgaard Twisk. 3 vliegen in een klap! Want we genoten met z’n allen van ontzettend lekker Puur NL appelsap, hebben maar liefst 6.750 kilo appels gered van verspilling en ondersteunden samen onze fruitteler Maaike. 

Om het succes van Ekovrienden in actie te vieren, nodigen we iedereen die heeft bijgedragen aan het project uit voor een uniek inkijkje bij onze bioboer. Zie met eigen ogen waar de appeltjes van het Puur NL sap groeien, bloeien en geoogst worden. Loop samen met andere Ekovrienden door de boomgaard tijdens een rondleiding en pers zelf sap van smakelijke Hollandse appels uit de boomgaard van Maaike.


Een kijkje bij de boer, en meer!
Er is voor elk wat wils. Terwijl kinderen zich vermaken op het springkussen, genieten volwassenen van een kopje koffie van het huismerk of een versbereide smoothie met biobananen van Bionana. En dat onder het genot van een door Maaike gebakken appeltaart, maar wees daar snel bij want OP = OP! Laat even weten of we op jou en je vrienden en familie kunnen rekenen. Dan houden we een plekje voor je vrij en zorgen we dat de koffie klaar staat.

Datum: Zaterdag 7 oktober
Tijd: 13:00 - 17:00 uur
Locatie: Boomgaard Twisk
Adres: Knooplaan 6, 8251 SJ Dronten

Meld je aan


Uitdagingen van de boomgaard
Al jaren teelt Maaike voor ons vol enthousiasme heerlijke biodynamische appels en peren in de boomgaard van de Warmonderhof. Wij zijn trots dat we dit mooie fruit in onze winkels kunnen leggen, want het is voor de fruittelers in Nederland niet altijd makkelijk. Storm of hagel kan de appels beschadigen. Doorgaans is het zo dat de beschadigde exemplaren niet worden afgenomen door supers. Wij vinden het zonde als mooie biologische producten in de prullenbak belanden. Daarom doen we ons best om verspilling zo laag mogelijk te houden, onder andere door bij onze telers maximaal af te nemen. Ook als de groente of fruit ietsje minder mooi zijn.

Samen met de groothandel die voor Ekoplaza de producten levert, zorgen we ervoor dat producten die niet meer verkocht kunnen worden, zoveel mogelijk worden verwerkt in een nieuw product waar onze klant van kan genieten. Zo ook voor de appels van Maaike. De mooie appels vind je in onze schappen en de minder mooie exemplaren worden verwerkt in appelsap. Vervolgens koop je dit oer-Hollandse sap van het merk Puur NL in het Ekoplaza schap.

De club van Ekovrienden
Bij Ekoplaza streven we er naar dat elk onderdeel van de keten gezond is, van boer tot bord. Gezonde bodem, gezonde gewassen, gezonde prijs. Gericht op de toekomst in plaats van op snel gewin. Samen zorgen we ervoor dat door innovatie en samenwerking de aarde in staat blijft ons te voeden, ook voor de volgende generaties. Wil jij ook je bijdragen leven? Het kan al heel makkelijk, met je boodschappenmandje. Sluit je nu aan bij de club van Ekovrienden, die al meer dan 100.000 leden telt. Aanmelden is zo gebeurt en helemaal gratis.