plasticvrij

Wij willen het gebruik van plastic zoveel mogelijk terugdringen. Als het gaat om onze verpakkingskeuzes houden we rekening met het gemak voor de klant, duurzaamheid, maar ook bijvoorbeeld voedselverspilling. Veel van ons assortiment is daarom plasticvrij verpakt.

Wel verpakt, geen plastic

Plastic slecht voor milieu en mens

Plastic is de oorzaak van veel milieuproblemen en het wordt ook steeds vaker in een negatief verband gebracht met onze gezondheid. In de supermarkt is het gebruik van verpakkingen soms onvermijdelijk omdat deze belangrijke functies vervullen. Maar plastic verpakkingen zijn slechts een korte periode nuttig, terwijl ze daarna nog eeuwenlang een verwoestende impact hebben op onze aarde.

Opzoek naar oplossingen

Vanuit onze kernwaarden besluiten we af te stappen van producten die verpakt zitten in een of meerdere lagen plastic. Want niet alleen wij, maar ook de Ekoplaza klant is hier klaar mee. Door innovatieve composteerbare biomaterialen hebben we een milieuvriendelijker alternatief gevonden voor plastic verpakkingen. Wij zijn daarom ook al jaren trotste partner van de Plastic Soup Foundation.

Plastic free

vijf tips om minder plastic te gebruiken

  1. Neem altijd een opvouwbaar boodschappentasje mee en gebruik herbruikbare groente- en fruittasjes. 
  2. Neem een eigen (BPA-vrije) herbruikbare waterfles mee, deze kun je tegenwoordig op verschillende plekken vullen. 
  3. Kies voor verzorgingsproducten zonder nanoplastics. Rioolwaterzuiveringsinstallaties kunnen deze niet filteren, waardoor het via jouw doucheputje in de zee beland. 
  4. Vervang het plastic in de keuken door Foodhuggers en Bee’s Wraps
  5. Hou jij van coffee to go? Zeg dan nee tegen plastic dekseltjes. Of beter nog; neem je eigen koffiebeker mee.