wisselwaar een uniek afvalvrij concept

Met Wisselwaar zijn jouw bio boodschappen afvalvrij verpakt. In glazen statiegeldpotten vind je jouw bio basics en onderscheidende toppers, bijvoorbeeld rijst, granola en peulvruchten. En is je pot op? Dan wissel je 'm gewoon weer in!
Wisselwaar

Statiegeldsysteem

Bij bepaalde melk- en yoghurtproducten is het al heel normaal: het gebruik van glazen statiegeldflessen. Eenzelfde systeem is ingevoerd voor Wisselwaar, met allerlei alledaagse en onderscheidende producten. Denk daarbij aan ontbijtgranen, cereals, rijst en conserven, zoals gedroogde bonen en splitlinzen. Glas kan namelijk (bijna) onbeperkt hergebruikt worden, in tegenstelling tot plastic, dat snel degradeert en niet of nauwelijks herbruikbaar is. Op iedere pot zit €0,70 statiegeld. De Wisselwaar-potten zijn niet in een apart gedeelte van de winkel te vinden, maar gewoon in de schappen. Zo wordt boodschappen doen zonder onnodige verpakkingen extra makkelijk en de producten zijn ook nog voordeliger dan het voorverpakte alternatief. 

Noten, pitten & zuidvruchten


Milieu-impact

Het is kraakhelder waarom kritisch kijken naar verpakkingsmateriaal belangrijk is: de milieu-impact van veel verpakkingen is op dit moment veel te groot. Verpakkingsvrij boodschappen doen is echter in Nederland (nog) geen gemakkelijke opgave. Met Wisselwaar kunnen we onze klanten helpen om op korte termijn hun boodschappen een stuk milieu- en klimaatvriendelijker te maken. Zo zetten we weer een stap om in 2025 een klimaatpositieve supermarkt te zijn!

image

Wisselwaar wint publieksprijs bij Biologisch product van het jaar!

Enkele weken geleden hebben we Wisselwaar geïntroduceerd: een afvalvrij concept met biologische basisproducten in glazen statiegeldpotten. Goed nieuws: Wisselwaar heeft de Publieksprijs gewonnen bij de Biologisch product van het jaar verkiezing!


image

Wisselwaar wint NL Packaging Awards 2023!

Ons afvalvrije concept Wisselwaar heeft de NL Packaging Awards 2023 in de categorie Duurzaamheid Food gewonnen! Gisteren was de feestelijke uitreiking in het Singer Theater in Laren. In 12 verschillende categorieën werden er de winnaars benoemd. En Wisselwaar ging er met de 1e prijs vandoor in de categorie Duurzaamheid Food!

image

Ekoplaza breidt verpakkingsvrij assortiment en statiegeldsysteem uit

In januari hebben we bij Ekoplaza het concept Wisselwaar geïntroduceerd: een assortiment biologische basisproducten, verpakt in glazen statiegeldpotten. En met succes! Daarom breiden we ons verpakkingsvrije assortiment verder uit met verschillende noten, pitten en zuidvruchten. 

image

Al ruim 120.000 verpakkingen bespaard met Wisselwaar

Bij bepaalde melk- en yoghurtproducten vond je ze al jaren in onze winkel, maar sinds kort vind je ook gedroogde producten in glazen statiegeldpotten: Wisselwaar. De Wisselwaar potten staan gewoon in de schappen en zijn voordeliger dan het voorverpakte alternatief. Zo wordt boodschappen doen zonder onnodige verpakkingen dus extra makkelijk en aantrekkelijk. Inmiddels hebben we met Wisselwaar al ruim 120.000 verpakkingen bespaard!

Meer weten over Wisselwaar en over de producten? Neem eens een kijkje op de website! 


Ga naar Wisselwaar.nl