wisselwaar een uniek afvalvrij concept

Met Wisselwaar zijn jouw bio boodschappen afvalvrij verpakt. In glazen statiegeldpotten vind je jouw bio basics en onderscheidende toppers, bijvoorbeeld rijst, granola en peulvruchten. En is je pot op? Dan wissel je 'm gewoon weer in!

Statiegeldsysteem

Bij bepaalde melk- en yoghurtproducten is het al heel normaal: het gebruik van glazen statiegeldflessen. Eenzelfde systeem is ingevoerd voor Wisselwaar, met allerlei alledaagse en onderscheidende producten. Denk daarbij aan ontbijtgranen, cereals, rijst en conserven, zoals gedroogde bonen en splitlinzen. Glas kan namelijk (bijna) onbeperkt hergebruikt worden, in tegenstelling tot plastic, dat snel degradeert en niet of nauwelijks herbruikbaar is. Op iedere pot zit €0,70 statiegeld. De Wisselwaar-potten zijn niet in een apart gedeelte van de winkel te vinden, maar gewoon in de schappen. Zo wordt boodschappen doen zonder onnodige verpakkingen extra makkelijk en de producten zijn ook nog voordeliger dan het voorverpakte alternatief. 


Granen & peulvruchten

Milieu-impact

Het is kraakhelder waarom kritisch kijken naar verpakkingsmateriaal belangrijk is: de milieu-impact van veel verpakkingen is op dit moment veel te groot. Verpakkingsvrij boodschappen doen is echter in Nederland (nog) geen gemakkelijke opgave. Met Wisselwaar kunnen we onze klanten helpen om op korte termijn hun boodschappen een stuk milieu- en klimaatvriendelijker te maken. Zo zetten we weer een stap om in 2025 een klimaatpositieve supermarkt te zijn!