24 jan. 2023 nieuws

Wisselwaar wint publieksprijs bij Biologisch product van het jaar!

img

Wisselwaar, ons afvalvrij concept met biologische basisproducten in glazen statiegeldpotten is tijdens de Biobeurs in Den Bosch door het publiek verkozen tot biologisch product van het jaar. En dat is goed nieuws, want hoe meer mensen kiezen voor Wisselwaar, hoe meer afval we besparen samen. 

De publieksprijs komt voort uit de online verkiezing waarbij consumenten konden stemmen op hun favoriete genomineerde biologische producten. Daaruit bleek op basis van 13.000 stemmen dat Wisselwaar biologische noten & zaden de meeste stemmen had gekregen en daarmee de publieksprijs won. Kelly Wubbolts, category manager bij Ekoplaza en aanjager van het concept Wisselwaar, heeft de prijs in ontvangst mogen nemen. "We zijn heel trots dat we de publieksprijs hebben gewonnen! Het statiegeldsysteem gebruikten we al voor zuivelproducten en bier, en daar komen droogwaren nu bij. Dat Wisselwaar door het publiek verkozen is als Biologisch product van het jaar, laat zien dat het grote publiek klaar is voor verandering. Wisselwaar gaat de consument op een toegankelijke en makkelijke manier helpen om meer afvalvrij boodschappen te doen. En hoe meer mensen hiervoor kiezen, hoe meer afval we met elkaar besparen!"

Samen afval besparen
De biologische basisproducten van Wisselwaar zitten verpakt in glazen potten. Het voordeel daarvan is dat glas (bijna) onbeperkt hergebruikt kan worden. De Wisselwaar-potten zijn niet in een apart gedeelte in de winkel te vinden, maar gewoon in de schappen. En is je pot leeg? Dan wissel je 'm om voor een volle. Zo wordt boodschappen doen zonder verpakkingen extra makkelijk!

Bekijk het assortiment van Wisselwaar