27 jun. 2023 nieuws

Wisselwaar wint NL Packaging Awards 2023!

img

Fotograaf: Pim Ras                                                                                                                                                                

We zijn trots: ons afvalvrije concept Wisselwaar heeft de NL Packaging Awards 2023 in de categorie Duurzaamheid Food gewonnen! Gisteren was de feestelijke uitreiking in het Singer Theater in Laren. In 12 verschillende categorieën werden er de winnaars benoemd. En Wisselwaar ging er met de 1e prijs vandoor in de categorie Duurzaamheid Food!

De NL Packaging Awards worden jaarlijks georganiseerd door VerpakkingsManagement en het is dé verpakkingswedstrijd van Nederland. De awards geven de Nederlandse verpakkings- en designwereld het podium dat deze innovatieve en creatieve sector verdient. In 12 categorieën worden de inzendingen beoordeeld door een professionele vakjury. De jury vertelt over Wisselwaar: "Wisselwaar is een mooi concept dat het hergebruik van verpakkingen stimuleert. Anders dan bij veel andere navulsystemen hoeft de consument niet zelf de verpakking in de winkel af te vullen. Geen geknoei op de winkelvloer dus. De retailer vult zelf af en zorgt voor het retour richting de schoonmaakstations en het hervullen. Hierbij wordt goed samengewerkt met diverse ketenpartners."

Ze vervolgen: "De pot is ondanks de retourfunctie licht van gewicht en ook de deksel wordt hergebruikt. Het design is helder en de productnaam Wisselwaar sluit goed aan bij de beleving. De communicatie op het etiket is duidelijk. Ekoplaza maakt hiermee verpakkingsafvalvrij boodschappen doen toegankelijk voor een breed publiek. Er is goed gekeken naar gebruiksgemak, er is duidelijk gecommuniceerd en het concept is overtuigend neergezet. Dat maakt deze inzending tot winnaar."

Bij Ekoplaza zijn we blij met deze award! Afgelopen januari won Wisselwaar de Publieksprijs voor Biologisch Product van het Jaar, waarbij we zagen dat het grote publiek klaar is voor verandering en op zoek is naar manieren om minder verpakkingen te gebruiken. Dat nu ook een professionele vakjury de verpakking en het design van Wisselwaar tot winnaar benoemd, maakt ons extra trots!

Samen afval besparen
De biologische basisproducten van Wisselwaar zitten verpakt in glazen potten. Het voordeel daarvan is dat glas (bijna) onbeperkt hergebruikt kan worden. De Wisselwaar-potten zijn niet in een apart gedeelte in de winkel te vinden, maar gewoon in de schappen. En is je pot leeg? Dan wissel je 'm om voor een volle. Zo wordt boodschappen doen zonder verpakkingen extra makkelijk!

Bekijk het assortiment van Wisselwaar