natuurljke verzorging

ekoplaza-winkel-verzorgingsproducten

Bij Ekoplaza vind je een breed assortiment aan natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica. Allemaal gemaakt van natuurlijke en pure ingrediënten rechtstreeks uit de natuur! Geen chemische bestanddelen die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Met onze schoonheidsproducten kun je dus veilig smeren en zorgeloos douchen. Beter voor jou & beter voor de wereld! 

Natuurlijke verzorgingsproducten

alle verzorging is gegarandeerd:

  • Van natuurlijke herkomst 
  • Vrij van synthetische geur- en kleurstoffen 
  • Vrij van minerale oliën 
  • Vrij van parabenen 
  • Vrij van siliconen 
  • Vrij van microplastics en nanoplastics
natuurlijkeverzorging

Natuurlijke verzorging voor mama & baby

zonder zorgen jezelf verzorgen

Je staat er niet altijd bij stil wat er in het potje dagcrème of shampoo zit. Misschien wil je het ook niet eens weten. Er zijn veel synthetische stoffen en en zelfs plastics die worden toegevoegd aan verzorgingsproducten. Deze komen soms voort uit ingrediënten waar je het niet van had verwacht. Vaseline bijvoorbeeld is een bekende naam en vormt de basis van de meeste crèmes. Vaselien komt vrij als bijproduct van minerale oliën, oftewel aardolie. Naast het feit dat aardolie geen hernieuwbare bron is, is de gedachte om dit op je huid te smeren ook niet erg prettig. Bij Ekoplaza geloven we in de kracht van de natuur, de kracht van hernieuwbare bronnen. En zeg nou zelf, is het niet veel fijner om een crème met een basis van amandelolie op je gezicht te smeren?

Verstoring van het lichaam

De meeste onnatuurlijke verzorgingsproducten bevatten parabenen. Steeds meer onderzoeken wijzen negatieve gezondheidseffecten uit. De stof is zelfs al verboden in babyproducten. Deze parabenen worden vaak in verband gebracht met de verstoring van de hormoonhuishouding, met mogelijke schadelijke gevolgen. Natuurlijk wil je hier niet altijd rekening mee hoeven te houden. Daarom bieden we bij Ekoplaza een volledig natuurlijk assortiment aan, waar dit soort negatieve ingrediënten niet (mogen) worden toegevoegd. Dan hoef je niet ieder potje te controleren.

weleda-verzorgingsproducten

Zero plastic inside

Minuscule stukjes plastic vergiftigen de wereld waarin wij leven meer en meer. Het zit in onze voedselketen, in ons drinkwater en het zwerft door de lucht. Veroorzakers zijn onder meer plastic zwerfafval én nanoplastics in verzorgingsproducten. Wij willen geen aandeel hebben in deze plastic soep. Ekoplaza heeft daarom een compleet #zeroplastic lichaamsverzorging schap.

Natuurlijke huishoudartikelen

botanique-body-en-face-verzorging

Natuurlijke verzorging van Botanique

Bekijk artikelen

weleda-skinfood

probeer eens skin food van weleda

Bekijk artikelen

plasticsoup

Lees over ons zero plastic inside beleid

Lees meer