biologische bananen van bionana

Onze bananen van het merk Bionana zijn bananen in de allerbeste vorm. Biologisch, lekker en duurzaam, met aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en een zo laag mogelijke ecologische footprint. Met inzet voor sociale gelijkheid en reducering van plastic in de keten. 

Bananen

Bananen

Dominicaanse republiek - 1 kg

Met respect voor de natuur

Het biologisch telen van de bananen laat een kleinere voetafdruk achter op onze kwetsbare planeet dan de gangbare teelt. Wanneer je een plantage betreedt, zie je direct of ze biologisch of plantaardig telen. Om de oogst te beschermen, worden witte zakken ingezet bij biologische teelt. De inhoud hiervan? Natuurlijke ziektebestrijders zoals knoflook en chili. Bij gangbare teelt zijn het blauwe zakken met synthetische chemicaliën. Deze zijn veel belastender voor het milieu. Bij gangbare teelt wordt vloeibaar synthetische mest gebruikt die bij een regenbui direct wegspoelt en ergens anders terecht komt. Om dit te voorkomen, worden stenen onder de planten gelegd. Niet nodig bij bio, waar de gevallen bananenbladeren onder de planten blijven liggen en de natuurlijke bemesting een vaste vorm heeft en zorgt voor voldoende vruchtbare bodem.

image
image
image

Let's grow together

Banamiel is een organisatie in de Dominicaanse Republiek die bestaat uit meerdere kleine en middelgrote plantages. De deelnemende plantages denken en doen mee in de dagelijkse gang van zaken van het bedrijf. Iedereen heeft een stem, hoe groot of klein de plantage ook is. Binnen de organisatie staan ook diversiteit en empowerment hoog op de agenda. En met succes! Veel vrouwen bekleden een leidinggevende functie, en dat is uniek in de Dominicaanse Republiek. 


De bananen zijn van de allerbeste kwaliteit en smaken zoals ze horen te smaken. Ze groeien volledig op de kracht van moeder natuur. Dat gaat wel eens net wat langzamer dan in gangbare teelt. Maar hoe langer het duurt tot de bananen rijp zijn, hoe langer ze aan de boom hangen en hoe zoeter ze smaken. De bananen komen rechtstreeks uit de Dominicaanse Republiek en zijn daarom zo kort mogelijk onderweg van plant naar schap. Daardoor smaken ze éxtra lekker!

Recepten met bananen