biologische eitjes van rondtrekkende kippen

geluksvogel-mobielekippenkar
De dames én heren bij GeluksVogel wonen op het landgoed van Erik-Jan en Yvonne in hartje Brabant van maar liefst 8 hectare groot. In de weide scharrelen zij naar hartenlust rond en vinden hun rust in de kippenkar, waar de dames overheerlijke eitjes leggen.
Eieren

Eieren

Geluksvogel - 4 stuks

Groeien door klein te blijven

Nog niet zo lang geleden lieten boeren hun kippen dagelijks rondscharrelen in de wei, het bos en de tuin. Erik-Jan en Yvonne wilden iets ontwikkelen wat daar het dichtst bij in de buurt zou komen. Door kippen in kleine groepen te houden en de karren wekelijks te verplaatsen in een omgeving omringd door kruidenrijk grasland en bos is dat ze gelukt. De kippenkarren zijn bedoeld voor bioboeren die kippen als nevenactiviteit willen houden. Kleinschalig dus. Het grasland krijgt een dubbeldoel en de kipppenmest is goed voor de gewassen. 

ekovrienden voor meer mobiele kippenkarren

Samen met Ekovrienden hebben we boeren gestimuleerd om hun boerderij te verrijken met mobiele kippenkarren. Hierdoor kunnen de boeren meer zelfvoorzienend zijn in biologische mest, waarmee we meer kringloop in het bedrijf brengen. Bovendien zorgt het voor extra inkomenszekerheid voor de boer. Ekovrienden wisselden massaal hun Eko's in voor GeluksVogel eitjes. Het resultaat? Meerdere boeren hebben mobiele kippenkarren op hun bedrijf geplaatst!

ekoplaza-biologisch-eieren-geluksvogel-huismerk

Alle voordelen van mobiele kippenkarren op een r-ei!

De kippenkarren hebben verschillende voordelen en blijken bij meerdere bioboeren in de smaak te vallen. Inmiddels zijn er al 10 bioboeren die met een mobiele kippenkar GeluksVogel-eitjes verkopen. 

  • De GeluksVogels wonen in een mobiele kippenkar, welke minimaal één keer per week op een ander stuk gras wordt geplaatst. Hierdoor blijft het bodemleven optimaal. Voor het grasland gebruiken ze 100% biologische mest om insleep van vreemde stoffen te voorkomen.
  • Vanuit de natuur worden ongeveer net zoveel hanen als hennen uitgebroed. Bij GeluksVogel vinden ze dat de haantjes vlak na de geboorte niet vernietigd mogen worden. Dus voor elke hen die bij GeluksVogel rondscharrelt wordt ook een haan grootgebracht. Elke kippenkar heeft 5 stoere bodyguards, om de dames te beschermen.
  • GeluksVogels zijn kippen waarvan de ouders óók biologisch zijn opgegroeid. Hiermee lopen ze voor op de bio wetgeving! Tevens wordt de verpakking van het eierdoosje en de wikkel gemaakt van 100% recyclebaar materiaal. Vergeet het lege doosje niet terug te brengen naar de winkel, want dan krijg je statiegeld retour. 

Leuke recepten met ei

Elke week een ander plekje

In de kippenkar is er ruimte voor zo’n 249 dames en een groep haantjes. De mannetjes zorgen voor pikorde tussen de vrouwtjes en beschermen hun dames tegen indringers van buitenaf.

Doordat de kar regelmatig verplaatst wordt, blijft het bodemleven optimaal. De bodem wordt dus niet beschadigd zoals bij een schuur met vaste uitloop. De kippen halen veel van hun voeding uit de volledig begroeide uitloop.

ekoplaza-biologisch-geluksvogel-haantje-1
Hanensoep

Hanensoep

Geluksvogel - 500 Ml