Heerlijke eieren van geluksvogel

geluksvogel-mobielekippenkar
De eitjes in de doosjes van GeluksVogels zijn gelegd door echte GeluksVogels. De dames én heren hebben alle tijd gekregen om op te groeien en volwassen te worden. Ze wonen op een landgoed in hartje Brabant van maar liefst 8 hectare groot. In de weide scharrelen zij naar hartenlust rond en vinden hun rust in de kippenkar, waar de dames overheerlijke eitjes leggen.
Eieren

Eieren

Geluksvogel - 4 stuks

geluksvogel-yvonnesturm
geluksvogel-haantjes
geluksvogel-haantjes

Geluk voor de boer(in)

Het draait niet alleen om het geluk van de kippen, maar ook om het geluk van de boer(in). Het is belangrijk om te werken op een prettige en functionele manier die goed is voor het lichaam. Ze werken samen met de natuur, om deze te beschermen en te behouden.

Hennen én haantjes

In de kippenkar is er ruimte voor zo’n 249 dames en een groep haantjes. Want ook de haantjes mogen samen met de hennen opgroeien. De mannetjes zorgen voor pikorde tussen de vrouwtjes en beschermen hun dames tegen indringers van buitenaf.

Elke week een ander plekje

De kar wordt regelmatig op een ander stuk gras geplaatst waardoor het bodemleven optimaal blijft. De bodem wordt dus niet beschadigd zoals bij een schuur met vaste uitloop. De kippen halen veel van hun voeding uit de volledig begroeide uitloop.

Hanensoep

Hanensoep

Geluksvogel - 500 Ml

Alle voordelen op een r-ei!

  • De GeluksVogels wonen in een mobiele kippenkar, welke minimaal één keer per week op een ander stuk gras wordt geplaatst. Hierdoor blijft het bodemleven optimaal. Voor het grasland gebruiken ze 100% biologische mest om insleep van vreemde stoffen te voorkomen.
  • Vanuit de natuur worden ongeveer net zoveel hanen als hennen uitgebroed. Bij GeluksVogel vinden ze dat de haantjes vlak na de geboorte niet vernietigd mogen worden. Dus voor elke hen die bij GeluksVogel rondscharrelt wordt ook een haan grootgebracht. Elke kippenkar heeft 5 stoere bodyguards, om de dames te beschermen.
  • GeluksVogels zijn kippen waarvan de ouders óók biologisch zijn opgegroeid. Hiermee lopen ze voor op de bio wetgeving! Tevens wordt de verpakking van het eierdoosje en de wikkel gemaakt van 100% recyclebaar materiaal.

Leuke eier recepten