08 jan. 2018 nieuws

Diabetes Fonds en Ekoplaza suikerbewust van start

img

Het Diabetes Fonds en Ekoplaza starten vandaag met ’Ga suikerbewust van start!’, een campagne die de consument helpt om 21 dagen minder toegevoegde suikers binnen te krijgen.

Gratis e-book
Mensen die in 2018 suikerbewust willen leven krijgen dankzij de campagne een steuntje in de rug. Wie zich aanmeldt op www.lekkermetmindersuiker.nl ontvangt een gratis e-book met lekkere recepten en handige tips. De komende weken krijgen de Ekoplaza-producten zonder toegevoegde suikers extra aandacht.

Te veel suiker
Aanleiding voor de campagne is de hoge suikerconsumptie in Nederland. De consument krijgt gemiddeld 1,5 tot 2 keer meer suiker binnen dan aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Wie te veel suiker binnen krijgt, heeft een grotere kans op overgewicht en loopt daarmee een groter risico op diabetes type 2.

Voortzetting samenwerking
Met de campagne zetten het Diabetes Fonds en Ekoplaza hun samenwerking voort. In 2017 werden met succes de ‘Lekker met minder suiker actieweken’ georganiseerd. Naast het voorkomen van diabetes type 2 door het stimuleren van een gezonde leefstijl met minder suiker, financiert Ekoplaza onderzoek naar genezing.

De campagne duurt van 8 tot en met 29 januari.

Foto: Erik Does (Algemeen Directeur Udea) en Eric Stellwag (Hoofd marketing, communicatie en fondsenwerving Diabetes Fonds)