nieuw in het schap

Ekoplaza is voortdurend alert op wat de markt aan innovaties biedt: welke duurzame en eerlijke biologische producten zijn een aanwinst voor ons assortiment en ook voor jou als consument? Nieuwsgierig naar onze nieuwste producten? We lichten er graag een paar voor je uit!

Wereldse gerechten met een eigen verhaal

Mixblik is een sociaal initiatief. Twintig vrouwen die nog maar kort in Nederland wonen, bedenken de recepturen voor Mixblik gebaseerd op gerechten uit hun thuisland. Tegelijkertijd leren ze Nederlands en volgen ze een opleiding. Mixblik heeft maar liefst vijf exotische gerechten in blik, allemaal vegan en met een eigen verhaal.

lekker lupine in een balletje

Biodynamisch akkerbouwer André Jurrius levert diverse groenten aan Ekoplaza. Als één van de eerste telers in Nederland kweekt hij lupine op zijn velden. Dit boontje van eigen bodem zit vol plantaardige eiwitten, maar is nog niet zo bekend. Lekker Lupine, waarvan André bestuurslid en co-founder is, wil consumenten laten kennismaken met de gezonde boon. Ekoplaza dacht mee en presenteert nu een nieuw product: Lupineballetjes. Leverancier De Paddestoel maakt deze geweldige balletjes van de bonen van André speciaal voor Ekoplaza. Een mooi voorbeeld van keten-samenwerking!

ekoplaza-biologisch-lekkerlupine-stevenijzerman-andrejurrius-lupineballetjes
Mediterrane lupineballetjes

Mediterrane lupineballetjes

De paddestoel - 240 Gram

potje kleurrijke pasta

In het Wisselwaar-assortiment vind je verschillende nieuwe pasta's, waaronder mooie bietjesrode en spinaziegroene fusilli. Het is een feest om daarmee nieuwe pastacombinaties te bedenken. De groentepasta's zijn gemaakt van 35% verse groenten, die helemaal vers in de pasta zijn verwerkt. En die verse groenten? Die zijn afkomstig van reststromen, zo gaat er niks verloren. Ook handig: de pasta's zijn in 3 minuten beetgaar.

ekoplaza-biologisch-zymi-biscuits

Grieks godenmaal

Midden in Athene zit bakkerij Zymi. Hier bereidt eigenaresse Melina sinds 1999 met haar team biologische Griekse lekkernijen. Handgemaakt met extra vierge olijfolie uit eigen land. De bakkerij werkt volgens traditionele recepturen en gebruikt alleen lokale biologische ingrediënten. Zo krijg je koekjes met verbluffende mediterrane smaken, zoals sesam, amandel, sinaasappel en dadels. En de koekjes worden dubbel gebakken, speciaal voor een extra lekkere, dubbele crunch.

Ontdek de oorsprong

Koffie die je bij elke slok een goed gevoel geeft? Alter Eco laat niet alleen zien waar je koffie vandaan komt, maar onthult ook de positieve effecten van de koffieteelt op de lokale gemeenschap. Boerencoöperaties in Midden- en Zuid-Amerika begeleiden families die er kleine koffieplantages beheren. Dit doen ze onder meer met educatie, aandacht voor agro-ecologie, hulp bij innovatieve ontwikkelingen en kennis over voeding en gezondheid. Alle boeren ontvangen een eerlijke prijs. De hele gemeenschap leeft op dankzij deze fairtrade koffie.