Peren tarte tartin
Peren tarte tartin

Bakken

Peren tarte tartin

  • Bakken
  • 4 personen
  • 503 kcal / portie

Ingrediënten lijst

VOOR HET DEEG:
150g bloem
80g boter
25g witte kristalsuiker
snuf zout
50ml water, koud
ook nodig: taartvorm van 24cm
VOOR DE VULLING:
20g boter
75g witte kristalsuiker
3 (conference)peren, geschild en in dunne plakken

BEreidings wijze

  1. Meng voor het deeg de bloem met de boter, suiker, een snuf zout en 50ml koud water. Kneed met de hand tot een samenhangende deegbal. Dek af en laat 45 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Smelt voor de vulling de boter met de suiker in een steelpan op middelhoog vuur en laat het karamelliseren tot een goudbruine karamel*.
  4. Giet de karamel voorzichtig in de beklede vorm. Verdeel de partjes peer erover.
  5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap van ca. ½ cm dik, iets groter dan de vorm. Leg het deeg over de peren en stop de randen goed in. Snijd eventueel overtollig deeg weg.
  6. Bak de tarte tatin in 30–35 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten afkoelen, leg er dan een schaal of bord op en keer om zodat de taart op het bord stort. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Lekker met geslagen room met vanillesuiker. Dit recept komt uit Lekker Weten winter 2026.