Bakken
Peren tarte tartin
- • Bakken
- • 4 personen
- • 503 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • VOOR HET DEEG:
- • 150g bloem
- • 80g boter
- • 25g witte kristalsuiker
- • snuf zout
- • 50ml water, koud
- • ook nodig: taartvorm van 24cm
- • VOOR DE VULLING:
- • 20g boter
- • 75g witte kristalsuiker
- • 3 (conference)peren, geschild en in dunne plakken
BEreidings wijze
- Meng voor het deeg de bloem met de boter, suiker, een snuf zout en 50ml koud water. Kneed met de hand tot een samenhangende deegbal. Dek af en laat 45 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smelt voor de vulling de boter met de suiker in een steelpan op middelhoog vuur en laat het karamelliseren tot een goudbruine karamel*.
- Giet de karamel voorzichtig in de beklede vorm. Verdeel de partjes peer erover.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap van ca. ½ cm dik, iets groter dan de vorm. Leg het deeg over de peren en stop de randen goed in. Snijd eventueel overtollig deeg weg.
- Bak de tarte tatin in 30–35 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten afkoelen, leg er dan een schaal of bord op en keer om zodat de taart op het bord stort. Serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Kristalsuiker
3,09 750 Gram
removeadd product to cart - Conference peren
2,99 600 Gram
removeadd product to cart
Tips
Lekker met geslagen room met vanillesuiker. Dit recept komt uit Lekker Weten winter 2026.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!



