Filters
close pannelThema’s
Het boodschappenlijstje van Leroy van der Ree
Hoe ziet het boodschappenlijstje van een voedingsdeskundige eruit? Leroy van der Ree, bekend van het Instagram-account Voedingsweetjes, kiest het liefst voor onbewerkte producten. Hij vertelt meer over zijn favoriete biologische producten.
Klant Marjon aan het woord: "Ik eet zoveel mogelijk biologisch en puur"
Elk weekend doet Marjon Schulte haar boodschappen bij Ekoplaza in Barneveld - en dat al zo'n vijftien jaar lang. Ze eet zoveel mogelijk biologisch en puur. Ze deelt haar gouden tip voor een lang en gezond leven én haar favoriete producten met je.
Bijzondere kazen zijn het omfietsen waard
Klap je laptop maar dicht en zet een gezellig muziekje op. Trek een goede fles wijn open, pak een kop thee of schenk een lekker speciaalbiertje in. Kaarsjes aan, stokbroodje in de oven. Het weekend kan beginnen! Met deze gevarieerde kaasplank is er voor ieder wat wils en geniet je samen van een gezellige winteravond.
Oogst van gezonde bodem
Kies je voor biologisch? Dan is je product afkomstig van gezonde grond die op de juiste wijze is bewerkt en waarin geen chemische middelen te vinden zijn. Wat je er wel in vindt? Beestjes! Van bacteriën en schimmels tot regenwormen: een gezonde bodem leeft. Zo kunnen planten goed wortelen en zijn er voldoende voedingsstoffen beschikbaar voor sterke gewassen.
Samen voor een gezonde toekomst
Bij Ekoplaza vinden we dat alle kinderen recht zouden moeten hebben op gezonde en gifvrije voeding. Wij voelen ons verantwoordelijk om hun gezondheid te beschermen. Daarom kiezen we al sinds ons bestaan voor 100% biologisch en biodynamisch. Daarbij kijken we verder dan de Schijf van Vijf. We vertellen je wat gezonde voeding voor ons nog meer inhoudt.
Biodiversiteit begint bij het zaadje
Je verzetten tegen de natuur of er juist gebruik van maken? Onze telers doen het laatste. Ze gebruiken biodiversiteit om het systeem weerbaar te maken. En dat geldt niet alleen voor de teelt van gewassen maar ook voor de zaden die ze gebruiken.
Onderzoek: gezondere landbouw, gezondere mens?
Steeds meer wetenschappelijke studies tonen aan dat micro-organismen in de bodem planten kunnen helpen om voedingsstoffen op te nemen en ze te beschermen tegen ziektes. Harro Bouwmeester gaat met een onderzoeksproject nog een stap verder.
"Instandhouding van de bron, daar draait het om."
Wie kan er beter vertellen waarom bio belangrijk is dan onze klanten? Daarom laten we ze graag aan het woord, bijvoorbeeld Rudolf. Zijn favorieten bij Ekoplaza? "Groenten, zaden en ongebrande noten van Wisselwaar. Alles zo puur mogelijk: vers en onbewerkt."
Gefermenteerde producten zijn het omfietsen waard
Fermenteren kost tijd. Laten wij die tijd er nou juist wel voor over hebben. Daar fiets je graag voor om.
Van boon tot reep: onze chocoladeketen in beeld
Zo veel mogelijk lokaal voedsel en een korte keten: twee belangrijke pijlers voor Ekoplaza. We streven ernaar om zoveel mogelijk groenten en fruit uit Nederland en het seizoen te selecteren, in lijn met onze filosofie. Maar hoe gaan we om met producten die niet gedijen op onze Nederlandse bodem? Bij Ekoplaza blijven we trouw aan onze principes, zelfs bij het selecteren van buitenlandse producten. Leer hoe we onze weg vinden in het aanbieden van gezonde, lokale en inzichtelijke voeding, ongeacht de herkomst.
Thema’s
Uitgelicht
Ekoplaza uitgeroepen tot meest duurzame merk van Nederland in Sustainable Brand Index 2025
Ekoplaza is in de Sustainable Brand Index 2025 uitgeroepen tot het meest duurzame merk van Nederland volgens consumenten. Wat een mooie erkenning! Het is een eer om tussen diverse gedreven merken te staan die zich inzetten voor een duurzamere wereld. Het is niet alleen het resultaat van hard werk, maar ook van de steeds groter wordende groep consumenten die kiest voor duurzaamheid.