img

15 apr. 2022

Samen in actie voor de wilde bijen

Wil jij zelf in actie komen en de bijen helpen? Je kunt bijdragen aan de bescherming van de wilde bij door mee te tellen aan de Nationale Bijentelling! Deze wordt georganiseerd op 23 & 24 april 2022.

07 apr. 2022

Nieuwe Ekoplaza aan Stationsweg in Den Haag geopend

Op woensdag 6 april openden we een nieuwe winkel aan de Stationsweg 36 in Den Haag. De winkel aan de Grote Marktstraat is na zo'n 15 jaar verplaatst en vertrokken uit de kelder van de Grote Marktstraat.

img

22 feb. 2022

Bij Ekoplaza zetten we kippenwelzijn voorop

Bij onze biologische en biodynamische eierleveranciers komt de kip op de eerste plaats. Want de kwaliteit van een ei, hangt samen met de leefwijze van de hen. Onze pluimveehouders kiezen ervoor om de kippen te houden in hun oorspronkelijke habitat. Tenminste zo veel als mogelijk, ook in tijde van vogelgriep.

img

25 jan. 2022

Plantaardige zuivellijn Noomi breidt uit

Na de succesvolle introductie heeft Noomi de plantaardige zuivellijn verbeterd en uitgebreid met de smaken amandel, haver en de lobbige kokos Greek style.

img

21 dec. 2021

Tijd voor vitaliteit? Begin bij ontspanning!

Orthomoleculair therapeut en Ekoplaza-ambassadeur Richard de Leth vertelt over de rol van onze darmen bij onze gezondheid.

img

14 sep. 2021

Kies en mix met groenten en fruit!

Ekoplaza kies & Mix aanbiedingen.


img

12 aug. 2021

Gevaarlijkste pesticiden verboden

Deel 4 - Het tij is aan het keren. Consumenten accepteren het niet langer dat hun voedsel residuen van pesticiden bevat. Steeds meer wetenschappers onderzoeken de relatie tussen ernstige aandoeningen zoals kanker en Parkinson en het gebruik van toxische stoffen.

img

11 aug. 2021

Ons hormoonsysteem verstoord en verward

Deel 3 - Al in de jaren '90 ontdekten wetenschappers een relatie tussen hormoon-verstorende chemische stoffen en ontwikkelingsstoornissen bij omwonende. Nog altijd worden dit soort toxische stoffen op de markt toegelaten. Hans Muilerman licht toe waarom PAN Nederland een totaalverbod wil.

img

09 aug. 2021

Het ecosysteem van mens en natuur

Deel 2 - Het Nederlandse Pesticide Action Network (PAN) is één van de 600 wereldwijde organisaties die hetzelfde denkt. Het doel: het uitbannen van het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen in de landbouw.

img

09 aug. 2021

Geniet van voedsel met veel minder gif

Deel 1 - Ekoplaza staat voor 100% biologisch. Als maatschappelijk betrokken winkelketen zetten we ons in voor een betere wereld en gezondere voeding. Daarin horen chemisch-synthetische pesticiden niet thuis.

img