Op microniveau: biodiversiteit zit in de kern van onze gezondheid

07 feb. 2023 column

Op microniveau: biodiversiteit zit in de kern van onze gezondheid

Deel 3 - Wist je dat er op één tomaat waarschijnlijk miljoenen bacteriën leven? En dat is precies hoe het hoort te zijn. Wijzelf en de wereld om ons heen bestaan uit een onmetelijke samenstelling van micro-organismen (microben): bacteriën, schimmels en archaea. Niet zichtbaar met het blote oog. Maar allemaal met hun eigen belangrijke functie in een micro-universum.

18 jan. 2023 column

Écht lekkere kaas = lekkerder

Zes experts van de Consumentenbond proefden afgelopen oktober maar liefst 39 soorten kaas met een topkeurmerk voor duurzaamheid. Ekoplaza kwam als merk bovendrijven: alle vier de geteste huismerkkazen - jong, jong-belegen, belegen en oud - gooiden hoge ogen. "Alles klopt", "smeuïg" en "smaakvol" waren enkele lovende opmerkingen. Wat maakt onze kazen zo lekker? 

img

17 jan. 2023 column

Op microniveau: sappige tomaten & duurzaam bodembeheer

Deel 2 - Het voedsel dat we verbouwen heeft een enorme impact op ons, de planeet en op alle andere organismen die er leven. Maar hoe gaat het eigenlijk met de grond waar ons voedsel op verbouwd wordt? 

img

12 dec. 2022 column

De missie van Ekoplaza: samen impact maken door het anders te doen

Erik Does is algemeen directeur van Ekoplaza. De feestdagen zijn er om samen te feesten, maar het is ook een tijd voor bezinning. Hoe kijken we naar de wereld en wat kunnen we anders doen om meer positieve impact te maken? Dit is zijn visie. 

img

30 nov. 2022 column

Écht lekkere koffie = lekkerder

Koffie, we zijn er massaal verknocht aan. Als je goed proeft, zitten er eindeloos veel smaaknuances in. Bodem, selectie, melange, branding, maling, en natuurlijk jouw wijze van zetten, dragen allemaal bij aan de smaakbeleving. En als alles klopt, dan is koffie pure perfectie! 

img

24 nov. 2022 column

DIY: kerstkrans met gedroogd citrus

Vind je het lastig om cadeautjes te verzinnen voor mensen die eigenlijk alles al hebben? Ga aan de slag met een mooie kerstkrans met gedroogd citrus en kaneelstokjes!

img

23 nov. 2022 column

Op reis door Europa: 3x de lekkerste kazen

Door direct in te kopen bij de kaasboer- en producent weten we precies waar onze kazen vandaan komen. Zo kunnen we garanderen dat er alleen producten van de hoogste klasse in onze schappen liggen. Op reis door Europa zetten we onze drie lekkerste kaas-ontdekkingen voor je op een rij. 

img

02 nov. 2022 column

Pure thee = lekkere thee

Door de hectiek van de dag kan een moment voor jezelf er nog wel eens bij inschieten. Verwen jezelf daarom met een goede kwaliteit waar je echt van kunt genieten. Want pure ingrediënten geven de lekkerste smaak. Bij Ekoplaza heb je keuze uit meer dan 200 verschillende soorten thee. Allemaal net even wat anders, maar gegarandeerd van de hoogste kwaliteit. 

img

23 sep. 2022 column

De toekomst ligt onder onze voeten

Onze toekomst is verbonden met onze omgang met de bodem. Momenteel putten we onze bodem uit. Het is de hoogste tijd voor een transitie naar een natuurinclusieve regionale landbouw met bodemverzorging als basis. Bert van Ruitenbeek legt uit.

img

10 aug. 2022

Kokosolie: onmisbaar in iedere keuken

Onmisbaar in elke keuken? Kokosolie! Gebruik de olie om te frituren, wokken, bakken en braden, maar ook op je brood ter vervanger van boter. 

img

Uitgelicht

Ekoplaza zet volgende stap in verpakkingsvrij shoppen

11 jan. 2023 innovatie

Ekoplaza zet volgende stap in verpakkingsvrij shoppen

Vanaf deze week is het afvalvrije assortiment bij Ekoplaza uitgebreid met statiegeldpotten gevuld met biologische basisproducten zoals onder meer havermout, muesli, linzen, kikkererwten, bonen, rijst en couscous.