Filters
close pannelThema’s

Op microniveau: biodiversiteit zit in de kern van onze gezondheid
Deel 3 - Wist je dat er op één tomaat waarschijnlijk miljoenen bacteriën leven? En dat is precies hoe het hoort te zijn. Wijzelf en de wereld om ons heen bestaan uit een onmetelijke samenstelling van micro-organismen (microben): bacteriën, schimmels en archaea. Niet zichtbaar met het blote oog. Maar allemaal met hun eigen belangrijke functie in een micro-universum.
Écht lekkere kaas = lekkerder
Zes experts van de Consumentenbond proefden afgelopen oktober maar liefst 39 soorten kaas met een topkeurmerk voor duurzaamheid. Ekoplaza kwam als merk bovendrijven: alle vier de geteste huismerkkazen - jong, jong-belegen, belegen en oud - gooiden hoge ogen. "Alles klopt", "smeuïg" en "smaakvol" waren enkele lovende opmerkingen. Wat maakt onze kazen zo lekker?

Op microniveau: sappige tomaten & duurzaam bodembeheer
Deel 2 - Het voedsel dat we verbouwen heeft een enorme impact op ons, de planeet en op alle andere organismen die er leven. Maar hoe gaat het eigenlijk met de grond waar ons voedsel op verbouwd wordt?

De missie van Ekoplaza: samen impact maken door het anders te doen
Erik Does is algemeen directeur van Ekoplaza. De feestdagen zijn er om samen te feesten, maar het is ook een tijd voor bezinning. Hoe kijken we naar de wereld en wat kunnen we anders doen om meer positieve impact te maken? Dit is zijn visie.

Écht lekkere koffie = lekkerder
Koffie, we zijn er massaal verknocht aan. Als je goed proeft, zitten er eindeloos veel smaaknuances in. Bodem, selectie, melange, branding, maling, en natuurlijk jouw wijze van zetten, dragen allemaal bij aan de smaakbeleving. En als alles klopt, dan is koffie pure perfectie!

DIY: kerstkrans met gedroogd citrus
Vind je het lastig om cadeautjes te verzinnen voor mensen die eigenlijk alles al hebben? Ga aan de slag met een mooie kerstkrans met gedroogd citrus en kaneelstokjes!

Op reis door Europa: 3x de lekkerste kazen
Door direct in te kopen bij de kaasboer- en producent weten we precies waar onze kazen vandaan komen. Zo kunnen we garanderen dat er alleen producten van de hoogste klasse in onze schappen liggen. Op reis door Europa zetten we onze drie lekkerste kaas-ontdekkingen voor je op een rij.

Pure thee = lekkere thee
Door de hectiek van de dag kan een moment voor jezelf er nog wel eens bij inschieten. Verwen jezelf daarom met een goede kwaliteit waar je echt van kunt genieten. Want pure ingrediënten geven de lekkerste smaak. Bij Ekoplaza heb je keuze uit meer dan 200 verschillende soorten thee. Allemaal net even wat anders, maar gegarandeerd van de hoogste kwaliteit.

De toekomst ligt onder onze voeten
Onze toekomst is verbonden met onze omgang met de bodem. Momenteel putten we onze bodem uit. Het is de hoogste tijd voor een transitie naar een natuurinclusieve regionale landbouw met bodemverzorging als basis. Bert van Ruitenbeek legt uit.

Kokosolie: onmisbaar in iedere keuken
Onmisbaar in elke keuken? Kokosolie! Gebruik de olie om te frituren, wokken, bakken en braden, maar ook op je brood ter vervanger van boter.

Thema’s
Uitgelicht

Ekoplaza zet volgende stap in verpakkingsvrij shoppen
Vanaf deze week is het afvalvrije assortiment bij Ekoplaza uitgebreid met statiegeldpotten gevuld met biologische basisproducten zoals onder meer havermout, muesli, linzen, kikkererwten, bonen, rijst en couscous.