Gefermenteerde producten zijn het omfietsen waard

15 mei 2024

Gefermenteerde producten zijn het omfietsen waard

Fermenteren kost tijd. Laten wij die tijd er nou juist wel voor over hebben. Daar fiets je graag voor om.

06 mrt. 2024 korte keten

Van boon tot reep: onze chocoladeketen in beeld

Zo veel mogelijk lokaal voedsel en een korte keten: twee belangrijke pijlers voor Ekoplaza. We streven ernaar om zoveel mogelijk groenten en fruit uit Nederland en het seizoen te selecteren, in lijn met onze filosofie. Maar hoe gaan we om met producten die niet gedijen op onze Nederlandse bodem? Bij Ekoplaza blijven we trouw aan onze principes, zelfs bij het selecteren van buitenlandse producten. Leer hoe we onze weg vinden in het aanbieden van gezonde, lokale en inzichtelijke voeding, ongeacht de herkomst.

img

28 feb. 2024 gezonde bodem

De stappen van Ekoplaza naar een groener voedselsysteem

In de Superlijst Groen 2023 is Ekoplaza voor de 2e keer op rij als koploper uit de bus gekomen. Iedereen in de keten is daar trots op; van teler tot medewerker tot consument. Met een flinke club mensen spannen we ons dagelijks in om ervoor te zorgen dat Ekoplaza de groenste supermarkt is én blijft. Door scherp te sturen op alles wat daaraan kan bijdragen. We nemen je mee in onze duurzame stappen. 

img

24 jan. 2024 groeiende natuur

Op microniveau: van hypothese naar bewezen

Bij Ekoplaza volgen we met veel interesse de eerste wetenschappelijke onderzoeken naar biologische voeding op microniveau. We weten het namelijk al jaren: biologische voeding is goed voor je gezondheid. In de serie 'Op Microniveau' hebben we je vorig jaar meegenomen in de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen rond een gezonde bodem, gewassen en gezondheid. Inmiddels zijn de eerste daadwerkelijke resultaten binnen. 

img

16 jan. 2024 korte keten

De lange, groene liefde voor prei van Joost van den Oetelaar

Welke plant heeft een groeiseizoen van februari tot november, dus bijna het hele jaar? Wat kun je opeten van bladtop tot worteltjes? Wat is de mooiste groente van Nederland volgens teler Joost? Raad maar: het is prei.

img

03 jan. 2024 groeiende natuur

Een betere wereld begint bij jouw goede voornemens

Misschien is het een idee om dit jaar ook een wereldvriendelijk voornemen in je rijtje te zetten. Ekoplaza helpt je op weg met een paar tips. Zit er iets voor je tussen? Of doe je dit allemaal al? Dan is het simpel: ga zo door!

img

11 dec. 2023 respectvol handelen

Duurzame champignons door een duurzame relatie

De nieuwe champignonkweekruimte bij Heereco is zo duurzaam mogelijk. Warmtewisselaar, isolatie, plek voor zonnepanelen: alles erop en eraan. Champignons verbouwen is een energie-intensieve zaak, en dat doen we zo duurzaam mogelijk.

img

22 nov. 2023 respectvol handelen

Écht lekker sap = lekkerder

Van alle vers geoogste groenten en fruit ligt de beste kwaliteit in de winkel. Maar van wortels met een kronkel, appels met een plekje en bietjes met een afwijkend formaat kun je nog prima sap maken. zo kun je in de herfst extra groenten en fruit meepikken en zorg je bovendien ook nog voor een smakelijke bestemming.

img

18 okt. 2023 column

Recht op transparantie: ook daar heb je Ekovrienden voor

Om klimaatverandering en verlies van biodiversiteit tegen te gaan wil Europa vóór 2030 het gebruik van gif en kunstmest fors terugdringen. Eén van de ambities is het stimuleren van biologische landbouw. Maar de Europese Commissie wil nu ook de regels voor nieuwe vormen van gentechnologie gaan versoepelen. Annemarie Kruize van biologisch zaadveredelingsbedrijf De Bolster zet daar haar vraagtekens bij.

img

11 okt. 2023 column

Eiwittransitie: kies vaker voor plantaardig!

Één van de meest simpele manieren om duurzamer te leven is om vaker voor plantaardige voeding te kiezen. Bij Ekoplaza maken we het je makkelijk door een groot assortiment aan plantaardige opties aan te bieden om de eiwittransitie een boost te geven.

img

Uitgelicht

Ekoplaza voor de 2e keer op rij de groenste supermarkt

05 okt. 2023 nieuws

Ekoplaza voor de 2e keer op rij de groenste supermarkt

Wie neemt de meeste verantwoordelijkheid om ons voedselsysteem te verduurzamen? Met die vraag neemt Questionmark supermarkten in Nederland onder de loep. Niet alleen op beloftes, maar vooral op daadwerkelijke stappen die supermarkten zetten naar een groener voedselsysteem. In de Superlijst Groen 2023 is Ekoplaza voor de 2e keer op rij als koploper uit de bus gekomen.