Filters
close pannelThema’s
Biodiversiteit begint bij het zaadje
Je verzetten tegen de natuur of er juist gebruik van maken? Onze telers doen het laatste. Ze gebruiken biodiversiteit om het systeem weerbaar te maken. En dat geldt niet alleen voor de teelt van gewassen maar ook voor de zaden die ze gebruiken.
Onderzoek: gezondere landbouw, gezondere mens?
Steeds meer wetenschappelijke studies tonen aan dat micro-organismen in de bodem planten kunnen helpen om voedingsstoffen op te nemen en ze te beschermen tegen ziektes. Harro Bouwmeester gaat met een onderzoeksproject nog een stap verder.
"Instandhouding van de bron, daar draait het om."
Wie kan er beter vertellen waarom bio belangrijk is dan onze klanten? Daarom laten we ze graag aan het woord, bijvoorbeeld Rudolf. Zijn favorieten bij Ekoplaza? "Groenten, zaden en ongebrande noten van Wisselwaar. Alles zo puur mogelijk: vers en onbewerkt."
Gefermenteerde producten zijn het omfietsen waard
Fermenteren kost tijd. Laten wij die tijd er nou juist wel voor over hebben. Daar fiets je graag voor om.
Van boon tot reep: onze chocoladeketen in beeld
Zo veel mogelijk lokaal voedsel en een korte keten: twee belangrijke pijlers voor Ekoplaza. We streven ernaar om zoveel mogelijk groenten en fruit uit Nederland en het seizoen te selecteren, in lijn met onze filosofie. Maar hoe gaan we om met producten die niet gedijen op onze Nederlandse bodem? Bij Ekoplaza blijven we trouw aan onze principes, zelfs bij het selecteren van buitenlandse producten. Leer hoe we onze weg vinden in het aanbieden van gezonde, lokale en inzichtelijke voeding, ongeacht de herkomst.
De stappen van Ekoplaza naar een groener voedselsysteem
In de Superlijst Groen 2023 is Ekoplaza voor de 2e keer op rij als koploper uit de bus gekomen. Iedereen in de keten is daar trots op; van teler tot medewerker tot consument. Met een flinke club mensen spannen we ons dagelijks in om ervoor te zorgen dat Ekoplaza de groenste supermarkt is én blijft. Door scherp te sturen op alles wat daaraan kan bijdragen. We nemen je mee in onze duurzame stappen.
Op microniveau: van hypothese naar bewezen
Bij Ekoplaza volgen we met veel interesse de eerste wetenschappelijke onderzoeken naar biologische voeding op microniveau. We weten het namelijk al jaren: biologische voeding is goed voor je gezondheid. In de serie 'Op Microniveau' hebben we je vorig jaar meegenomen in de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen rond een gezonde bodem, gewassen en gezondheid. Inmiddels zijn de eerste daadwerkelijke resultaten binnen.
De lange, groene liefde voor prei van Joost van den Oetelaar
Welke plant heeft een groeiseizoen van februari tot november, dus bijna het hele jaar? Wat kun je opeten van bladtop tot worteltjes? Wat is de mooiste groente van Nederland volgens teler Joost? Raad maar: het is prei.
Een betere wereld begint bij jouw goede voornemens
Misschien is het een idee om dit jaar ook een wereldvriendelijk voornemen in je rijtje te zetten. Ekoplaza helpt je op weg met een paar tips. Zit er iets voor je tussen? Of doe je dit allemaal al? Dan is het simpel: ga zo door!
Duurzame champignons door een duurzame relatie
De nieuwe champignonkweekruimte bij Heereco is zo duurzaam mogelijk. Warmtewisselaar, isolatie, plek voor zonnepanelen: alles erop en eraan. Champignons verbouwen is een energie-intensieve zaak, en dat doen we zo duurzaam mogelijk.
Thema’s
Uitgelicht
Ekoplaza door consument gezien als meest duurzame supermarkt!
Uit onderzoek van Sustainable Brand Index blijkt dat Ekoplaza wordt gezien als het meest duurzame merk door consumenten in de categorie supermarkten. Hoera! Bedankt allemaal, want dankzij onze klanten zijn we als koploper uit de bus gekomen.