De toekomst ligt onder onze voeten

23 sep. 2022 column

De toekomst ligt onder onze voeten

Onze toekomst is verbonden met onze omgang met de bodem. Momenteel putten we onze bodem uit. Het is de hoogste tijd voor een transitie naar een natuurinclusieve regionale landbouw met bodemverzorging als basis. Bert van Ruitenbeek legt uit.

10 aug. 2022

Kokosolie: onmisbaar in iedere keuken

Onmisbaar in elke keuken? Kokosolie! Gebruik de olie om te frituren, wokken, bakken en braden, maar ook op je brood ter vervanger van boter. 

img

20 jul. 2022

Bean Deal is Big Deal voor burger, boer, bodem, biodiversiteit én klimaat

Nederlandse telers zouden graag meer plantaardige eiwitten zoals peulvruchten, bonen, lupine, kikkererwten telen omdat het goed is voor bodem, klimaat en biodiversiteit. 

img

15 apr. 2022

Samen in actie voor de wilde bijen

Wil jij zelf in actie komen en de bijen helpen? Je kunt bijdragen aan de bescherming van de wilde bij door mee te tellen aan de Nationale Bijentelling! Deze wordt georganiseerd op 23 & 24 april 2022.

img

07 apr. 2022 lokaal

Nieuwe Ekoplaza aan Stationsweg in Den Haag geopend

Op woensdag 6 april openden we een nieuwe winkel aan de Stationsweg 36 in Den Haag. De winkel aan de Grote Marktstraat is na zo'n 15 jaar verplaatst en vertrokken uit de kelder van de Grote Marktstraat.

img

22 feb. 2022

Bij Ekoplaza zetten we kippenwelzijn voorop

Bij onze biologische en biodynamische eierleveranciers komt de kip op de eerste plaats. Want de kwaliteit van een ei, hangt samen met de leefwijze van de hen. Onze pluimveehouders kiezen ervoor om de kippen te houden in hun oorspronkelijke habitat. Tenminste zo veel als mogelijk, ook in tijde van vogelgriep.

img

25 jan. 2022

Plantaardige zuivellijn Noomi breidt uit

Na de succesvolle introductie heeft Noomi de plantaardige zuivellijn verbeterd en uitgebreid met de smaken amandel, haver en de lobbige kokos Greek style.

img

21 dec. 2021 column

Tijd voor vitaliteit? Begin bij ontspanning!

Orthomoleculair therapeut en Ekoplaza-ambassadeur Richard de Leth vertelt over de rol van onze darmen bij onze gezondheid.

img

14 sep. 2021 nieuws

Kies en mix met groenten en fruit!

Ekoplaza kies & Mix aanbiedingen.


img

12 aug. 2021 column

Gevaarlijkste pesticiden verboden

Deel 4 - Het tij is aan het keren. Consumenten accepteren het niet langer dat hun voedsel residuen van pesticiden bevat. Steeds meer wetenschappers onderzoeken de relatie tussen ernstige aandoeningen zoals kanker en Parkinson en het gebruik van toxische stoffen.

img

Uitgelicht

De 1e Ekoplaza Foodmarqt opent haar deuren!

18 mei 2022

De 1e Ekoplaza Foodmarqt opent haar deuren!

Ekoplaza en Marqt hebben hun idealen, merken en formules gebundeld en op zaterdag 21 mei openen we de allereerste Ekoplaza Foodmarqt op de Haarlemmerstraat in Amsterdam.