Ekoplaza enige super die meer plantaardige dan dierlijke eiwitten verkoopt

28 mrt. 2024 gezonde bodem

Ekoplaza enige super die meer plantaardige dan dierlijke eiwitten verkoopt

De Eiweet monitor, door de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland, laat zien waar supermarkten gezamenlijk staan en toont inzicht in de landelijke opgave om de eiwittransitiedoelstellingen te behalen. In de meting omtrent eiwittransitie onder supermarkten komt Ekoplaza als koploper naar voren.

15 mrt. 2024

Ekoplaza door consument gezien als meest duurzame supermarkt!

Uit onderzoek van Sustainable Brand Index blijkt dat Ekoplaza wordt gezien als het meest duurzame merk door consumenten in de categorie supermarkten. Hoera! Bedankt allemaal, want dankzij onze klanten zijn we als koploper uit de bus gekomen.

img

28 feb. 2024 gezonde bodem

Ekoplaza en de Vegetariërsbond lanceren de Vega Challenge

De Vegetariërsbond en Ekoplaza lanceren de Vega Challenge in aanloop naar de Week zonder Vlees en Zuivel. Het doel van de campagne is om mensen kennis te laten maken met de voordelen en veelzijdigheid van vegetarisch en biologisch eten.

img

21 feb. 2024 authentieke smaak

Kefir: wat is het precies?

Kefir is populairder dan ooit. Je ziet het in water, melk en nu ook in de roomkefirs van Laitois: het beste van yoghurt en kefir ineen. Maar wat is het precies? Hoe wordt het gemaakt en wat zijn de voordelen? We leggen 't uit.

img

01 feb. 2024 groeiende natuur

Bij Ekoplaza bespaar je 20% met plantaardige boodschappen

Als biologische supermarkt werken wij aan een duurzamer en gezonder Nederlands voedingspatroon. Door fundamentele keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen zorgen we dat onder andere een plantaardige keuze makkelijk wordt gemaakt. Zo bespaart de prijsbewuste consument bij Ekoplaza maar liefst 20% door te kiezen voor plantaardige alternatieven. 

img

31 jan. 2024 groeiende natuur

BeanMeal: in de ban van de boon

Van 3 t/m 10 februari is het #BEANMEAL: de plek waar liefde voor goed eten, duurzaamheid en gezondheid samenkomen. Sluit je aan bij onze missie om de peulvrucht haar welverdiende plek in de spotlight terug te geven

img

31 jan. 2024 gezonde bodem

Samen met Ekovrienden leggen we meer CO2 vast

Waarom zou je je CO2-uitstoot compenseren met de aanplant van bomen aan de andere kant van de wereld, als je dat ook bij eigen telers kunt doen? Ekoplaza gaat samen met Ekovrienden lokaal CO2 vastleggen, bij 6 van onze boeren gevestigd in Nederland.

img

19 jan. 2024

De edamameboontjes winnen 2e prijs en Publieksprijs bij Biologisch product van het jaar!

De onlangs geïntroduceerde Luna E Terra edamameboontjes van onze bekende telers zijn dubbel in de prijzen gevallen bij de Biologisch product van het jaar verkiezing. Zowel de 2e prijs van de vakjury als de Publieksprijs werden toegekend aan de edamameboontjes.

img

10 jan. 2024 authentieke smaak

Eiwit: wat is het en voor welk product kan je het beste kiezen?

Proteïnen en eiwtten: hoe zit het nou eigenlijk? En hoeveel eiwit heb je per dag nodig? We zetten alle feiten over eiwitten uit zuivel voor je op een rijtje.

img

28 nov. 2023 korte keten

Het lekkerste eten komt uit de beste keten

Kijk gauw eens in ons vriesschap, want daar vind je namelijk sinds kort nieuwe Demeter-groenten, afkomstig van onze bekende telers. Met deze samenwerking helpen we niet alleen de telers, maar geven we ook een positieve boost aan de bodem en biodiversiteit in Nederland.

img

Uitgelicht

Ekoplaza voor de 2e keer op rij de groenste supermarkt

05 okt. 2023 nieuws

Ekoplaza voor de 2e keer op rij de groenste supermarkt

Wie neemt de meeste verantwoordelijkheid om ons voedselsysteem te verduurzamen? Met die vraag neemt Questionmark supermarkten in Nederland onder de loep. Niet alleen op beloftes, maar vooral op daadwerkelijke stappen die supermarkten zetten naar een groener voedselsysteem. In de Superlijst Groen 2023 is Ekoplaza voor de 2e keer op rij als koploper uit de bus gekomen.