Meer impact met je aankoop

26 sep. 2022

Meer impact met je Demeter aankoop

Vanaf 3 oktober starten de Demeter weken waarin we twee weken lang de positieve impact van de aankoop van Demeter producten benadrukken. 

26 sep. 2022

Ekoplaza genomineerd voor ABN AMRO Sustainable Retailer of the Year

We zijn genomineerd voor de ABN AMRO Sustainable Retailer of the Year 2022-2023. Onze kwaliteitsmanager Steven IJzerman legt in een interview uit wat onze drijfveren zijn.

img

15 sep. 2022 nieuws

Maak het verschil & kies 100% bio

Voor Organic Action Day hebben we, samen met de biowinkelvereniging, uitgerekend welke impact het heeft als we één dag massaal kiezen voor 100% biologisch. 

img

18 aug. 2022

De cereals van Ekoplaza nu nóg smaakvoller!

De cereals van Ekoplaza zijn nu nog smaakvoller en rijker gevuld! Daarnaast is het gelukt om het suikerpercentage met 30% te verlagen met behoud van de heerlijke smaak.

img

20 jul. 2022

Bean Deal is Big Deal voor burger, boer, bodem, biodiversiteit én klimaat

Nederlandse telers zouden graag meer plantaardige eiwitten zoals peulvruchten, bonen, lupine, kikkererwten telen omdat het goed is voor bodem, klimaat en biodiversiteit. 

img

12 jul. 2022

Nieuwe duurzame boodschappentas van gerecyclede materialen

In supermarkten is plasticgebruik een belangrijk onderdeel van gemak, maar plastic is de oorzaak van veel milieuproblemen. Wij nemen we onze verantwoordelijkheid en daarom hebben we een gloednieuwe, duurzame boodschappentas in het assortiment.

img

06 jul. 2022

Kies voor een échte omslag van ons voedselsysteem

Vandaag wordt namens duizenden biologische-, biodynamische, agro-ecologische en kringloopboeren een tien-punten-plan overhandigd aan de ministers.

img

09 jun. 2022 nieuws

Gouden grutto voor weidevogelboer klaas de lange

Klaas de Lange heeft vandaag van Vogelbescherming Nederland de Gouden Grutto ontvangen. Al jaren heeft Klaas een ‘all-inclusive aanpak’ voor biodiversiteit.

img

03 jun. 2022 nieuws

De Grutto in de hoofdrol

De grutto is de hoofdrolspeler in de nieuwste natuurdocumentaire van goudenkalf-winnaar Ruben Smit. Hier worst de grutto gevolgd op zijn reis over de wereld naar Nederland.

img

03 jun. 2022

Ekoplaza steunt pluimveehouders

De oorlog in Oekraïne leidt tot forse prijsstijgingen, ook voor pluimveehouders. Wij steunen onze leveranciers en daarom verhogen we de prijs die pluimveehouders krijgen voor hun eieren.

img

Uitgelicht

De 1e Ekoplaza Foodmarqt opent haar deuren!

18 mei 2022

De 1e Ekoplaza Foodmarqt opent haar deuren!

Ekoplaza en Marqt hebben hun idealen, merken en formules gebundeld en op zaterdag 21 mei openen we de allereerste Ekoplaza Foodmarqt op de Haarlemmerstraat in Amsterdam.