de weg naar de meeste weerstand

vitaplate-lekkervitaal

Een gezonder eetpatroon begint bij balans op je bord. Pure en onbewerkte producten helpen je darmflora gezond te houden en daarmee versterk je jouw weerstand. Kies je verse, onbewerkte voeding, dan eet je altijd gezond.

Gezonde recepten

verbeter je weerstand met vitaplate

Een hulpmiddel bij het kiezen voor pure producten is de VitaPlate. Met de VitaPlate zie je in één oogopslag de verhoudingen van je maaltijd: de helft van je bord is voor groenten en fruit, een kwart voor granen en aardappelen en een kwart voor bronnen van eiwitten. Door die indeling aan te houden en je bord te vullen met biologische, lekker en pure producten maak jij de juiste keuze. 

Wij geven jou volop inspiratie om eens iets nieuws te proberen, of eens vaker plantaardig te kiezen. Je kunt de VitaPlate ook heel goed gebruiken voor het beoordelen van je boodschappenmandje. 

Meer over VitaPlate


Drie specialisten die jou helpen in je zoektocht naar een vitale leefstijl? Dan ben je bij Steffi, Richard en Ralph aan het juiste adres. Ze nemen je mee in hun visie!


Steffi Haazen

Steffi Haazen is diëtist en eigenaar van voedingsadviesbureau Zuiver Eten. Zij geeft adviezen over een gezonder eetpatroon en is voorstander van ‘balans op je bord’. Dit betekent een hoofdrol voor groenten en fruit en een betere verdeling van koolhydraten en (plantaardige) eiwitten. 

VitaPlate is een initiatief van Steffi. Drie keer per dag een VitaPlate maaltijd betekent veel verschillende vitaminen, mineralen, voedingsvezels en fytonutriënten.

ambassadeur-steffi-haazen

ambassadeur-richard-de-leth

Richard de Leth

Richard de Leth is ambassadeur van Ekoplaza en is oprichter van OERsterk. Zijn visie is dat echte preventie in de basis start, dus ook bij gezonde biologische voeding. De bouwstenen uit iedere hap gaan deel uitmaken van je lichaam, en maken je sterker of zwakker. Hij is ervan overtuigd dat de mens het beste functioneert op oervoeding, omdat onze genen nog precies hetzelfde zijn als toen. Zijn advies is om minimaal 75% van je voeding hieruit te laten bestaan.


Ralph Moorman

Gezondheidscoach Ralph Moorman studeerde Levensmiddelentechnologie aan de Wageningen Universiteit. Daarna specialiseerde hij zich in sport, voeding, hormonen en gezondheid en schreef hier diverse boeken over. 

Met het online programma De Kookcoach van Ralph krijg je alle kennis, motivatie en inspiratie die jij nodig hebt voor een blijvend gezond voedingspatroon. Nooit meer die frustratie ‘je kunt tegenwoordig niks meer eten’, terugvallen in oude voedingspatronen en alles zelf uitvogelen.

ambassadeur-ralph-moorman

Gezonde en lekkere recepten