mama en kind

Ons bestaan is zo wonderlijk: vanuit het niets groeien we tot een compleet mens. Dat begint bij de voortplanting. Vanaf het moment dat je ontdekt dat je zwanger bent is de foetus zo’n 2 millimeter groot. Aan het einde van de zwangerschap ligt dat rond de 50 centimeter! Zodra je kindje geboren is, groeit het in twee jaar tot een volwaardig wezentje. Zo puur als jouw kindje geboren wordt, zo puur kan jij voor hem of haar zorgen.

De wonderlijke zwangerschap

Niets is zo verwonderlijk als een zwangerschap: vanuit het niets groeit er een compleet mensje in jouw buik. Via je lichaam krijgt je kindje dankzij het vruchtwater alle benodigde voedingsstoffen binnen om te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. En dus is het heel belangrijk dat jij goed voor jezelf zorgt. Qua voeding, ontspanning en beweging! Bij Ekoplaza zijn we daar op voorbereid.

Biologische voeding tijdens zwangerschap

Wanneer je zwanger bent of zwanger wilt worden is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. In deze fase zijn we als volledig biologische supermarkt graag een onderdeel van jouw gezonde leefstijl. Biologische producten zijn namelijk een goede keuze voor jou, voor je kindje én voor de toekomst. Het is van belang dat je veel beweegd, dat je gezond en gevarieerd eet, zodat je baby de voedingstoffen binnenkrijgt om te groeien. 

Zorgeloze verzorging tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap heeft je lichaam extra verzorging nodig. Je huid staat onder spanning en ondergaat hormonale veranderingen. Onze oplossing ligt in natuurlijke cosmetica. Dankzij de keurmerken weet je dat controle organisaties erop toekijken dat in deze producten geen chemische - synthetische toevoegingen en/of hulpmiddelen zitten, zoals synthetische parfums.

Bewegen tijdens de zwangerschap

Wanneer je zwanger bent is het belangrijk om voldoende te blijven bewegen. Dit doe je niet alleen voor jezelf, maar óók voor je kindje. Bij een gezonde zwangerschap is dat ook heel goed mogelijk. Er zijn verschillende manieren waardoor jij lekker kunt blijven bewegen om je conditie op pijl houden. Wil jij weten wat goed bij jou past? Er zijn verschillende bewegingsdeskundige die jou een advies op maat kunnen geven.

Zwangerschap verzorging

Gezonde voeding voor je baby

Zodra je kindje geboren is, groeit het in twee jaar tot een volwaardig wezentje. Zo puur als jouw kindje geboren wordt, zo puur kan jij voor hem zorgen. Bij ons vind je dàt wat je nodig hebt: niets meer en zeker niets minder. Alles van biologische kwaliteit, zo puur mogelijk dus!

0 tot 4 maanden

Voor je baby wil je het allerbeste, zodat dit prille lijfje zo puur mogelijk blijft. Daarbij geldt: wat je er niet op spuit, krijgt je baby ook niet binnen! Dus geen chemische, synthetische of kunstmatige stoffen die je baby helemaal niet nodig heeft. Tenminste, zo denken wij. Vandaar dat al onze producten zo dicht mogelijk bij de natuur staan, zonder synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

4 tot 6 maanden

Vanaf 6 maanden heeft je kindje naast flesvoeding of borstvoeding ook vaste voeding nodig. Dat is in het begin even wennen, maar stapje voor stapje kun je beginnen met het geven van kleine hapjes. Bij deze hapjes wil je wel zeker weten dat wat je kind binnenkrijgt zo puur en zuiver mogelijk geproduceerd is. 

6 tot 12 maanden

Vanaf het tweede halfjaar leert jouw kindje steeds meer nieuwe dingen te eten, het is de fase waarin kinderen steeds beter kunnen grijpen en voorwerpen gaan vastpakken, maar ook waarin mama weer aan het werk moet. Misschien heb je het zo lang mogelijk weten te rekken, maar op een gegeven moment is je zwangerschapsverlof ten einde. Dat maakt het leven vaak hectisch en je kunt zelfs oververmoeid raken. Wij maken het jou makkelijk.