zelfgemaakte kroketten
Zelfgemaakte kroketjes smaken veel beter dan de kant-en-klare diepvriesvariant of die van de snackbar. Je kunt zelf bepalen wat je er in stopt en het is bovendien niet zoveel werk als je het stap voor stap doet. Bovendien kun je lekker afwisselen met verschillende korstjes en sausjes.
Kroket ingrediënten
krokante kroketjes uit eigen keuken
Een goede kroket moet zijn naam eer aan doen. Een kroket moet dus krokant zijn en de korst moet gevuld zijn met wat je belooft. Zo wil je zuurkool proeven in een zuurkoolkroketje en een zoete aardappelkroket mag best naar zoete aardappel smaken. Hoe ga je dit thuis in eigen keuken voor elkaar krijgen? Wij helpen je een handje met 4x kroket inspiratie. Na het proeven van deze kroketten wil je nooit meer naar de snackbar!
Kroket recepten
Tips voor een stevige korst
De paneerlaag moet voorkomen dat het kroketje tijdens het bakken uit elkaar knapt. Een glad gerolde binnenkant is daarbij erg belangrijk. Daarom kun je de kroketten het best rollen met natte handen. Het paneermeel maak je met fijn meel. Bloem bijvoorbeeld, zorgt voor een droog oppervlak. Daarna rol je de vulling door een losgeklopt eitje, hierdoor plakt het paneermeel vast aan de vulling. Daarnaast zorgt ei voor stevigheid tijdens het bakken. Het paneerlaagje geeft de kroket een krokante korst en smaak. Je kunt daarom lekker afwisselen met allerlei ingrediënten. Zoals havervlokken, fijngemalen beschuit, crackers of cornflakes op smaak gebracht met kruiden en specerijen.
Tip! Voor een extra stevige korst kun je de vulling twee maal door het ei en de paneermeel rollen. Leg de gepaneerde kroketen nog twee uur in de koeling zodat ze voldoende kunnen opstijven.
Voor een stevige korst
Sausje zelf maken? of zelf bestellen
Serveer de kroketjes met een lekkere dip zoals mosterd, truffelmayonaise of (zelfgemaakte) knoflook mayonaise. Een knoflook dip kun je eenvoudig zelf maken: meng 250 ml Griekse yoghurt met 1/2 teentje knoflook uit de pers en een klein handje fijngehakte verse koriander (en/of munt). Bewaar dit in een afsluitbaar potje in de koelkast. Maak de dipsaus voordat je aan de kroketjes begint, zodat de knoflook lekker kan intrekken.
Sausje
- Glutenvrije producten | Ekoplaza
- Introducties
- Picknick
- Mediterrane keuken | Ekoplaza
- Snelle & makkelijke weekmenu's | Ekoplaza
- Wokken
- Kerst amuses & voorgerechten | Ekoplaza
- Natuurlijke & biologische zonbescherming | Ekoplaza
- Shared dining tijdens de feestdagen | Ekoplaza
- Stoofpot
- Salade
- Stamppot
- Tapas
- Bakken
- Citrusfruit
- Kurkuma en gember
- Gourmet
- Dessert
- Quiche
- Barbecue
- Plantaardige drank
- Plantaardige zuivel
- Verwarmende dranken
- Weerstand
- Zomer
- Soep
- Burgers
- Lente
- Vegetarisch
- Kinderopvang
- Ontbijt
- Granen
- Hanen
- Kruiden en specerijen
- Oosterse keuken
- Zuiver water
- Back to school
- Vaders
- Raw
- No waste
- Alternatieve basis
- Paleo
- Kroketten
- Lupine
- Lunch
- Gezonde vetten
- Kant-en-klaar
- Borrel
- Verfrissende drankjes
- Matcha
- Eiwitrijk
- Hollandse nieuwe
- Oliën en vetten
- Fermenteren
- Mama en kind
- Havermout
- Vezelrijk
- Koolhydraatarm
- Detox
- Kaasplankje
- Aloë vera
- Zeewier
- Mosselen
- Herfst
- Bier
- Wijn
- Winter
- Vegan kaas
- Kombucha