de lekkerste borrel is biologisch
Een borrel is niet compleet zonder een goedgevulde borrelplank! Hartig, zoet, warm of koud, gemakkelijk te maken of juist een leuke uitdaging. Wij hebben het allemaal! We hebben een handig kant-en-klaar assortiment, maar helpen je ook graag met inspiratie voor een goedgevulde borrelplank. Hieronder vind je onze favoriete hapjes op een rij.
tijd voor een zomerse borrel
Op een zonnige zomerdag is een verfrissend drankje met een lekker hapje het ultieme comfortfood. Daarvoor hoef je alleen maar even naar Ekoplaza te fietsen. Je scoort er niet alleen de lekkerste borrelhapjes, kazen en limonades, maar ook de allerbeste wijnen en lokale bieren. Zo geniet jij van de meest smaakvolle zomerse borrel!
Alleen de beste kazen voor bij de borrel
Bij Ekoplaza hebben we een neus voor lekkere en bijzondere biologische kazen. Biologische kaasmakers gebruiken melk, zuursel, stremsel en een beetje zout. Geen kunstmatige kleurstoffen of andere onnodige toevoegingen. In combinatie met bijzondere biologische melk vinden wij dat de allerbeste basis voor een goede en smaakvolle kaas! We zetten enkele van onze lekkerste kaas-ontdekkingen voor je op een rij.
Manchego DOP
Zeg je Spanje, dan zeg je tapas: patatas bravas, chorizo en natuurlijk Manchego. De bakermat van deze schapenkaas is La Mancha, in centraal Spanje. De melk voor de bereiding van Manchego is afkomstig van het schapenras Manchega. De kaas rijpt minimaal 2 maanden en is mild van smaak.
Petit Pont l'Évêque
Deze Normandische specialiteit is vernoemd naar het gelijkmatige plaatsje Pont l'Évêque. Dankzij de rijping van 1,5 maand en het gebruik van rauwe melk is de smaak vrij pittig, met aardse geuren. Naarmate de rijpingstijd langer duurt wordt de smaak nog wat meer uitgesproken.
Bleu d'Auvergne
De omgeving van Clermont-Ferrand is de streek waar een van de populairste Franse blauwe kazen gemaakt wordt: de Bleu d'Auvergne. De kaas heeft een mooie ivoorkleur en een gelijkmatige verdeling van kleine, blauwe gaatjes. De smaak is heel toegankelijk: niet te zout en niet te pittig.
Voor op de borrelplank
Warme borrelhapjes
Borrelen met de tapas van Marqt
Bij feestjes en speciale gelegenheden mag de borrel bijzonder zijn. En dan kies je voor Marqt! Lang in de keuken staan is niet nodig, want de chefkoks van Marqt doen het werk voor je. Want tapas, antipasti en salades van Marqt: dat is gemak, puur en biologisch. Zonder zuurteregelaars, conserveermiddelen, smaakversterkers en kleurstoffen. Pure producten met een authentieke smaak. En dat is nou écht lekker!
Koude borrelhapjes& spreads
- Glutenvrije producten | Ekoplaza
- Introducties
- Picknick
- Mediterrane keuken | Ekoplaza
- Snelle & makkelijke weekmenu's | Ekoplaza
- Wokken
- Kerst amuses & voorgerechten | Ekoplaza
- Natuurlijke & biologische zonbescherming | Ekoplaza
- Shared dining tijdens de feestdagen | Ekoplaza
- Stoofpot
- Salade
- Stamppot
- Tapas
- Bakken
- Citrusfruit
- Kurkuma en gember
- Gourmet
- Dessert
- Quiche
- Barbecue
- Plantaardige drank
- Plantaardige zuivel
- Verwarmende dranken
- Weerstand
- Zomer
- Soep
- Burgers
- Lente
- Vegetarisch
- Kinderopvang
- Ontbijt
- Granen
- Hanen
- Kruiden en specerijen
- Oosterse keuken
- Zuiver water
- Back to school
- Vaders
- Raw
- No waste
- Alternatieve basis
- Paleo
- Kroketten
- Lupine
- Lunch
- Gezonde vetten
- Kant-en-klaar
- Borrel
- Verfrissende drankjes
- Matcha
- Eiwitrijk
- Hollandse nieuwe
- Oliën en vetten
- Fermenteren
- Mama en kind
- Havermout
- Vezelrijk
- Koolhydraatarm
- Detox
- Kaasplankje
- Aloë vera
- Zeewier
- Mosselen
- Herfst
- Bier
- Wijn
- Winter
- Vegan kaas
- Kombucha