een goed gevulde kaasplank

Bij een borrelmoment past een goed gevulde kaasplank! Bij Ekoplaza hebben we wel 100 verschillende soorten kaas om de perfect plank mee samen te stellen. Jonge kaas en oude kaas. Nederlandse boerenkaas en Franse specialiteiten kaas. Traditioneel of vegetarisch gestremd. Schapenkaas en geitenkaas. Stuk voor stuk van biologische of biodynamische kwaliteit.


Kazen met biologisch keurmerk

Category manager Susanne: "Ik probeer uit alle landen een bijzondere kaas te halen, van diverse melksoorten en via verschillende methodes verwerkt. Daarbij hebben we de bekendere soorten, zoals gorgonzola, brie en camembert, maar ook specialiteiten zoals Taleggio, St Marecellin, Comté en Fourmé d'Ambert. Dat bij ons logischerwijs alle buitenlandse kazen het biologisch keurmerk dragen, is een meerwaarde als je dat vergelijkt met andere supermarkten. Om jouw borrelmoment compleet te maken hebben we in de winkel een handig indeling gemaakt, met daarin de diverse kaassoorten, droge worsten, olijven en spreads uitgestald."

Wist je dat we heerlijke plantaardige producten hebben die goed tot zijn recht komen op een vegan borrelplank? Hiermee geef je een reguliere borrel een plantaardige upgrade.  


Erik's Delicatessen

Erik is onze leverancier voor specialiteitenkazen. Zijn speciaalzaak, Eriks Delicatessen, is een winkel vol heerlijkheden. De basis van het bedrijf is kaas, kazen die zich kenmerken door smaak, karakter en eigenheid. Om de perfecte kwaliteit boven te halen, worden de eigen kazen vanuit Europa geïmporteerd. De gedachte is om waar mogelijk zo lokaal en persoonlijk mogelijk in te kopen, om de keten volledig transparant te maken. 


witte korstkaas

De witte korstkazen staan ook wel bekend als witschimmelkazen. Je kunt ze herkennen aan de witte, donzige kaaskorst van penseelschimmel. Bekende korstkazen zijn brie en camembert. En laten we nu net hele smakelijke varianten in ons assortiment hebben! 


gewassen korstkaas

Relatief zachte en vochtige kazen, welke ook wel roodbacteriekazen worden genoemd. De korst ontstaat tijdens de rijping doordat de buitenkant wordt bezaaid met een bacterie. De 'gewassen' korst krijgen door de inwerking van alcohol of zout een sterk aroma. Deze korst kun je gewoon mee opeten! Deze kazen zijn een genot voor het oog en de smaakpapillen. 


blauwaderkaas

Een type kaas met een blauwe schimmel als opvallendste kenmerk. Voor veel kaasliefhebbers een hoogtepunt van de kaasplank, maar ook zeker voor in hartige gerechten. Zoals de blauwschimmelkaas Roquefort. De basis voor de Roquefort is rauwe schapenmelk en de schimmel Penicillum Roqueforti. En de smaak is geweldig, fris, boterig en prettig pikant. 


harde en halfharde kaas

Vaak gaat het om lang gerijpte kazen die soms wel 4 jaar wordt gerijpt. Na het rijpen zijn de kazen droog en kruimelen snel, maar hebben daarmee ook een eigen karakter gekregen. Als je Spanje zegt dan zeg je tapas, patatas, chorizo, calamares, olijven, amandelen, anjovis, aioli en natuurlijk Manchego; een typische kaas in deze categorie.


verse kaas

Verse kaas wordt ook wel witte kaas genoemd. Een smeuïge kaas, nauwelijks gerijpt en met een milde smaak. Denk aan mascarpone, ricotta, feta, cottage cheese of mozzarella. Onze mascarpone is afkomstig uit Lombardije. Het is een typisch Italiaans product, dat erg bekend is als toevoeging aan een traditionele italiaanse tiramisu. Maar met mascarpone kan je nog veel meer kanten op!  Voeg bijvoorbeeld eens toe aan een lasagne of risotto, voor een extra romig gerecht. 


vegan kaas

Goed nieuws voor álle cheese lovers! Ook voor degenen die 100% plantaardig willen eten, maar het gemis aan kaas niet kunnen weerstaan. We hebben maar liefst 23 verschillende soorten vegan kazen in het assortiment. Allemaal zorgvuldig gekozen na uitgebreide smaaktesten. 


meer inspiratie

Lekkere hollandse kaas van Bastinaansen

Merkpagina

Lees alles over onze vegan kaasjes

Vegan kaas inspiratie

Vul je kaasplank aan met marqt spreads en tapas

Merkpagina