23 nov. 2022 column

Op reis door Europa: 3x de lekkerste kazen

img

Door direct in te kopen bij de kaasboer- en producent weten we precies waar onze kazen vandaan komen. Zo kunnen we garanderen dat er alleen producten van de hoogste klasse in onze schappen liggen. Stuk voor stuk van biologische of biodynamische kwaliteit. Op reis door Europa zetten we onze drie lekkerste kaas-ontdekkingen voor je op een rij. 

Bij Ekoplaza houden we van kaas. Speciale kazen verdienen een speciale behandeling. Op onze nieuwe moderne snijlocatie versnijden en verpakken wij alle soorten buitenlandse kaas met de hand. Zo blijft de smaak behouden en weten we zeker dat ook de delicate kazen netjes in de winkels aankomen. Van een Spaanse Manchego tot een Deense Korenbloem blauw en alles wat daar geografisch gezien tussenin ligt: de kazen worden met zorg gesneden en verpakt in een 100% energie neutrale omgeving. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen hier bovendien een plek om zich te ontwikkelen. In samenwerking met sociaal platform Avres, die namens de gemeenten Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden inwoners ondersteuning biedt bij werk, inkomen en financiële problemen, proberen we deze groep hier in hun kracht te zetten.

Cremeux de Bourgogne - Frankrijk
Romig, romiger, romigst! Deze 'triple cream' witschimmelkaas komt uit een bekende wijnstreek in Frankrijk: Bourgondië. Door het toevoegen van volle room aan volvette melk heeft Fromagerie Delin een allemansvriend gecreëerd die het zeer goed doet op een kaasplankje met wat vers fruit. De benaming triple cream komt van de kaasmakers die er aan het einde van het proces nog een derde keer extra room aan toevoegen. Fris, romig en smelt op de tong.

L'Amour rouge - Duitsland
De naam van deze zachte kaas komt van de roodschimmelkorst. Een gewassenkorst kaas met een subtiele smaak en een vleugje witschimmel. Deze kaas is gemaakt van gepasteuriseerde melk en vegetarisch stremsel en 3 weken gerijpt. Geproduceerd in de Zuid-Duitse Allgäu door de Ökologische Molkereien Allgäu. 

Korenbloem blauw - Denemarken
De Deense kaasmeesters van Thise Mejeri zijn er meer dan in geslaagd om een zeer toegankelijke blauwader kaas te maken. Thise Blå Kornblomst, oftewel: korenbloem blauw is mild en romig van smaak. Net als bij de Cremeux de Bourgogne wordt er extra room toegevoegd met als resultaat een smeerbare en zachte blauwe schimmelkaas. Lekker op een kaasplankje, maar ook goed te verwerken in recepten. 

Bekijk al onze buitenlandse kazen

Ga jij liever voor vegan kaas? Met een ruim assortiment zijn wij dé specialist in vegan kazen! 

Meer over vegan kaas