de allerlekkerste vegan kaas

Plantaardig is de nieuwe norm en daar doen wij maar al te graag aan mee! Jij ook? We maken het je namelijk super easy en lekker cheesy. Ekoplaza is met maar liefst 26 verschillende soorten, dé specialist in vegan kazen.

allerlei soorten en maten

Vegan kazen komen tegenwoordig in allerlei soorten, vormen en maten. Alle kazen zijn zorgvuldig gekozen na uitgebreide smaaktesten. Van mozzarella, feta tot cheddar en parmezaanse kaas. Dus voortaan gewoon een knapperig kaaskorstje op jouw vegan ovenschotel, een tosti met smeltende kaas en dat beetje geraspte parmezaanse kaas over je pasta! 

Drie basis ingrediënten

Veel vegan kazen worden gemaakt van noten, zoals cashew. Deze kazen zijn vaak lekker zacht en smeerbaar. Ook kaas op basis van soja kan smeerbaar zijn, maar ook hard. Plakken kaas of geraspte kaas worden vaak gemaakt van oliën. Deze stijft namelijk op na afkoeling. 

Plakken & geraspte vegan kaas

Kaasspecialist Susanne

Onze category manager Susanne heeft inmiddels zo veel ervaring met allerlei kazen, dat we haar een ware kaasspecialist kunnen noemen. Zij beheert het kaasassortiment van Ekoplaza en besluit welke kazen lekker genoeg zijn voor ons assortiment, zo ook de vegan kazen. "Ik ben zelf geen veganist, maar wil vaker plantaardig eten. Voor het toevoegen van nieuwe vegan kazen, heb ik heel wat kazen getest. Dit deed ik niet alleen; vegan en dierlijke kaasetende Ekoplaza-winkeliers hebben mij hier bij geholpen. Ik ben positief verrast over de smaak en structuur die soms héél dicht bij echte kaas in de buurt komt. De kazen die de test hebben doorstaan, zijn een smakelijk alternatief als je ook eens een plantaardige borrelplank met kaas wilt vullen." 

ekoplaza-biologisch-susanne-van-den-brandt

Een andere manier om jouw kaascravings te stillen, is door edelgistvlokken toe te voegen aan jouw plantaardige eetpatroon. Wist je namelijk dat edelgistvlokken ook een kaassmaak hebben?
Edelgistvlokken

Edelgistvlokken

Mattisson - 60 Gram

Recepten met vegan kaas