mix & match frisse zomerwijnen

Voor klassieke zonaanbidders, fijnproevers en de 'niet zo moeilijk doen' drinkers. We hebben de lekkerste zomerwijnen verzameld en gecombineerd met heerlijke gerechten.

Domaine Eugène Meyer Pinot Blanc - Mosselen beurre blanc gremolta

Deze biodynamische wijn uit de Elzas heeft een uitgebalanceerde smaak met een vleugje perzik. Zacht & soepel, lekker bij alles uit de zee. Bijvoorbeeld mosselen, de seizoenstopper!

Santa Tresa Frappato - Entrecote met chimichurri-doperwtensaus

De wijn is gemaakt van de Frappato druif, een blauwe druif die op Sicilië groeit en die je niet vaak op wijnetiketten tegenkomt. Lichte wijn met rood fruitsmaken zoals aardbei, framboos en kers. Lekker bij vlees, maar ook bij een zomerse salade of een verse pasta met gegrilde groenten.

Rodolia Garnacha Rosé - Komkommersalade met radijs

Denk je aan de zomer, dan denk je aan eindeloze strand- en tuindagen. Daar kan een lekkere rosé niet bij ontbreken. Perfect als fruitig alternatief op zwoele zomeravonden of met een frisse salade.

Elementel Sauvignon Blanc - Risotto met venkel, doperwten & geitenkaas

Een bijzondere Chileense wijn uit de Cassablanca Valley, waar de wind vanaf de oceaan voor de nodige verkoeling op de wijngaarden zorgt. Een wijn waar je tropisch fruit, perzik en citrusvruchten in ruikt en die goed combineert met geitenkaas, sushi of witte vis.