de lekkerste burgers bouw je zelf

Met zelfgemaakte burgers of de onze kant-en-klare vega(n) burgers kun je de lekkerste creaties bouwen. Met verschillende groentes, sauzen, toppings én natuurlijk een burgerbroodje maak je het helemaal compleet. 

50/50 burgers

Door vaker plantaardige eiwitten te kiezen in plaats van dierlijke, zorgen we samen voor een lagere impact op het klimaat. Niet iedereen vindt het makkelijk om meer plantaardig te eten. Daarom hebben wij deze 'instap' burgers gemaakt. Minder vlees, meer plantaardig! 

Wil je graag nog meer 50/50 recepten? Houd dan onze website en nieuwsbrief in de gaten, want binnenkort verloten wij een aantal Half om half boeken. Dit boek staat bomvol recepten voor burgers & balletjes met 50% vlees en 50% plantaardige ingrediënten. Bij een aantal recepten worden de voedingswaarde en prijs vergeleken wanneer je 100% vlees gebruikt en wanneer je 50% vlees gebruikt. Zo wordt duidelijk dat minder vlees eten niet alleen voedzamer is, maar ook beter voor je portemonnee! 

stap voor stap een lekkere burger

  1. Kies een lekker hamburgerbroodje en rooster deze even kort in de koekenpan. Zo wordt deze lekker krokant!
  2. Maak een lekkere vegetarische burger van peulvruchten, quinoa of ander graan. Hieronder hebben we een aantal lekkere recepten verzameld. Of kies voor de vega burger of cheeseburger van Biovecci! Deze verse burgers zijn lekker sappig en smaakvol, gemaakt van Oostenrijkse soja.
  3. Beleg de burger met verse groenten. Kies bijvoorbeeld voor tomaat, sla, avocado, sla, maïs of een pittig rood uitje.
  4. Een burger is natuurlijk niet compleet zonder toppings! Kies voor lekkere sauzen als (vegan) mayonaise, ketchup of dressing. Ook gefrituurde uitjes of sesamzaadjes zijn erg smakelijk!

Recepten met vega(n) burgers