de lekkerste burgers bouw je zelf

Met zelfgemaakte burgers of de onze kant-en-klare vega(n) burgers kun je de lekkerste creaties bouwen. Met verschillende groentes, sauzen, toppings én natuurlijk een burgerbroodje maak je het helemaal compleet. 

Zelf burgers maken? Goed plan!

Door vaker plantaardige eiwitten te kiezen in plaats van dierlijke, zorgen we samen voor een lagere impact op het klimaat. Maak je eigen burgers en vul ze aan met plantaardige eiwitten. Je levert niet in op smaak, maar redt de wereld wel een beetje!

Niet iedereen vindt het makkelijk om meer plantaardig te eten. Daarom hebben wij deze 'instap' burgers gemaakt voor als je nog moet wennen aan het idee dat het minder kan. Samen gaan we voor minder vlees en meer plantaardig! 

ekoplaza-biologisch-burgeropening

Zelfgemaakte 'instap' burgers

Saus voor op je burger
ekoplaza-biologisch-seitanburgers-vegan-burgers-yakso

Stap voor stap een lekkere burger

De lekkerste burger bouw je zelf. Plantaardige eiwitten zoals peulvruchten, bonen en lupine zijn goed voor de bodem, het klimaat en de biodiversiteit. Lupine haalt stiktof uit de lucht en slaat dit op in de plant, een fantastische plant voor het vergroten van de biodiversiteit en een ideaal plantaardig eiwit om te verwerken in jouw zelfgemaakte burger! 

  • Kies een lekker hamburgerbroodje en rooster deze even kort in de koekenpan. Zo wordt deze lekker krokant!
  • Maak een keuze voor vega of vlees en kies op basis daarvan je burger. Kies voor kant-en-klaar of ga zelf aan de slag met peulvruchten of gehakt. 
  • Beleg de burger met verse groenten. Kies bijvoorbeeld voor sla, tomaat, avocado, maïs, kiemen of een pittig rood uitje. Ook gefrituurde uitjes of sesamzaadjes zijn erg smakelijk!
  • Een burger is niet compleet zonder topping. Kies voor lekkere sauzen als mayonaise, ketchup of dressing. 

Burgerrecepten met plantaardige eiwitten

Burgers maken van bonen