van ton voor de fijnproevers

vanton-amuse

Al sinds 1978 maakt Ton de lekkerste mosterd volgens ambachtelijk recept. Zonder onnodige toevoegingen of conserveringsmiddelen. Zodat je een puur product op tafel kunt zetten, met de unieke kenmerkende smaak van mosterd.

(H)eerlijke Nederlandse saus

Het assortiment van Ton is voor de mensen die willen genieten van goed eten, bekroond met een heerlijke, eerlijke op en top Nederlandse saus. De recepten van de sauzen en de mosterd van Ton werden decennia geleden bedacht en van generatie op generatie doorgegeven. De smaken krijg je alleen maar dankzij de perfecte receptuur, de mooiste ingrediënten en liefde voor het vak. En dat gemaakt in een bedrijf dat 100% werkt op zonne-energie. Proef de mayonaises, verschillende soorten mosterd, heerlijke chutneys en verfijnde dressings. 

Duurzaamheid hoog in het vaandel

De energie die nodig is voor het produceren van de mosterd, wordt voor 100% aangeleverd door de zonnepanelen op het dak van het bedrijf. Dat duurzaamheid voor Ton hoog in het vaandel staat, blijkt ook uit het feit dat hij al 36 jaar geleden begon met de productie van biologische mosterd. De productie van biologische producten stond toen nog in de kinderschoenen, maar voor Ton was het meteen in het begin al van groot belang om een puur product op de markt te zetten van hoge kwaliteit. Dat heeft ervoor gezorgd dat wij nu kunnen genieten van die heerlijke finishing touch bij onze maaltijd.

vanton-ton
vanton-tonfabriek

Dressings & sauzen

Begonnen op de bakfiets

In 1978 begon Ton als 20-jarige zijn onderneming: Tons Mosterd. De broer van zijn oma had een mosterdmakerij en toen hij op 73-jarige leeftijd op zoek ging naar een opvolger, besloot Ton met de mosterd verder te gaan. De eerste productie was erg kleinschalig; alles werd met de hand gedaan en verschillende bestellingen werden met de bakfiets rondgebracht.


Hoewel er in de afgelopen 38 jaar natuurlijk het een en ander veranderd is, zijn de kernwaarden hetzelfde gebleven. Bij Tons Mosterd produceren ze op kleine schaal mosterd (en andere smaakmakers). Het hele productieproces vindt plaats in de mosterdmakerij in Zierikzee; hier worden natuurlijk de grondstoffen verwerkt tot mosterd, maar ook de recepten bedacht, de potjes afgevuld en de etiketten geplakt. 

Recepten met lekkere sausjes