citrusfruit nu vol op smaak

Vrolijk van kleur en verfijnd van smaak: citrusfruit! En met 1 grote sinaasappel krijg je voldoende vitamine C binnen voor de hele dag. Dus kom maar op met die vitamientjes! 

Weetjes over citrusfruit

In de reguliere teelt wordt de schil van citrusvruchten vaak behandeld met schimmelwerende middelen en een extra waslaag, om een betere houdbaarheid te garanderen en de schil meer te laten glanzen. Onze biologische teler doet dat uiteraard niet. Ons citrusfruit heeft een natuurlijke zijdeglans en we geloven in de kracht van de natuur.

Wat weet jij van citrusfruit? We hebben enkele weetjes voor je verzameld.

  • Pluk jij eerst de witte sliertjes van een mandarijn of sinaasappel? In die draadjes zitten belangrijke voedingsstoffen en vezels. Het is daarom geen slecht idee om af en toe een mandarijn met draad en al te verorberen!
  • Vitamine C stimuleert de opname van ijzer uit je voeding. De vorm van ijzer die in plantaardige voeding zit wordt minder goed opgenomen door je lichaam. Dus eet je minder vlees, neem dan een citrusvrucht bij je maaltijd. 
  • Wist je dat je met 1 grote sinaasappel voldoende vitamine C binnenkrijgt voor de hele dag? Vitamine C heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, beschermt tegen vrije radicalen en ondersteunt het energieniveau. Dus kom maar op met die vitamientjes! 
  • Citrusfruit is heerlijk om zo te eten, maar je kan er veel meer mee! Droog bijvoorbeeld reepjes citrusschil, snijd in dunne reepjes en trek er thee van. Of geef je stamppot en soep een heerlijke boost met geraspte sinaasappel- of citroenschil! En wist je dat je ook je apparaten met water en een kopje citroensap kan ontkalken? 
  • Bewaar citrusvruchten op kamertemperatuur, dus niet in de koelkast. 

Variëren met citrusvruchten

citrusfruit uit sicilië

Ons citrusfruit komt van de biologische familieboerderij Lo Bianco op Sicilië, onderdeel van de coöperatie BioSikelia. Deze is opgericht door een groep biologische boeren die milieu en biodiversiteit respecteren.

Lees meer over BioSikelia