quiche maken doe je zo

Proef de herfst op je bord met zelfgemaakte quiche! Vul ze met je favoriete seizoensgroenten, room en kruiden. Lekker als lunch óf als hoofdgerecht met een salade. En je kan er eindeloos mee variëren! Even geen inspiratie? We hebben een aantal heerlijke recepten voor je op een rijtje gezet. 

stap-voor-stap quichedeeg

De basis voor een lekkere quiche is quichedeeg. We hebben het kant-en-klaar, maar je kan het ook heel eenvoudig zelf maken! Wij vertellen je stap-voor-stap hoe het moet.

  1. Meng 300 gram bloem, 150 gram boter en een snufje zout in de keukenmachine tot kruimels. Voeg 2 eieren toe en meng kort tot het deeg samenkomt. Verpak het deeg in een bee's wrap of folie en laat een half uur rusten in de koelkast. 
  2. Haal het deeg uit de koelkast en rol  uit tot een plak van 0,5 cm dikte op een met bloem bestoven werkblad. 
  3. Bekleed hiermee een ingevette quichevorm en vul je quiche met je favoriete groenten, kruiden en room.