spaanse tapas op tafel

Spaanse sfeer in eigen land met een tafel vol tapas. Omdat het allemaal kleine hapjes zijn, kun je iedereen bedienen: vega, vegan, vis of vlees. We hebben heerlijke zomerse receptjes voor je gemaakt. Welke ga jij proeven?

Mediterraan leven

Heb jij dat ook? Dat je je in de zomer soms een beetje Spaans voelt? Omdat je veel buiten leeft, geniet van lange, warme dagen en als het even kan mediterraan kookt. Voor jezelf, voor je vrienden. De mediterrane keuken is (h)eerlijk eenvoudig en juist daarom komt de smaak van elk ingrediënt helemaal tot z'n recht. Neem lekker de tijd om de hele zomeravond samen te tafelen. Want rust, dat is waar het ons Nederlanders nogal eens ontbreekt tijdens het eten. De Zuid-Europeanen weten hoe het anders kan. Ze nemen de tijd, zitten lang te tafelen met gezin of vrienden, vergeten de stress van de dag en laten het eten rustig verteren. Dat geeft je mediterrane energie!

Tafel vol Spaanse hapjes

Weet jij wat tapas precies is? Een 'tapa' is een klein Spaans hapje dat in Spanje vaak als tussendoortje of als snack bij een borrel wordt gegeten. In Nederland eten we het ook vaak als avondmaal! Een gezellige tafel vol hapjes, met zowel vlees, vis, kaas of olijven. 

Zó zorg jij voor een geslaagde tapas avond!

👉🏼 Zorg voor genoeg variatie in koude en warme tapas hapjes. 

👉🏼 Bij tapas hoort ook brood. Serveer daar lekkere handgemaakte tapenades bij.

👉🏼 Serveer een frisse Spaanse wijn bij de tapas, die goed past bij de mediterrane smaken.


Spaanse wijnen