werken aan je weerstand

Je immuunsysteem moet in deze tijd extra hard werken. Tijd om je afweer op te vijzelen! Help je weerstand een handje om goed de winter door te komen en zet de knop op winter-weerstand. We zetten een paar tips op een rijtje.

Al in de winterstand? 

Je weerstand kan in de winter wel een boost gebruiken. Dat doe je zelf door op de knop op flinke porties antioxidantrijke voeding te zetten. Antioxidanten ondersteunen je immuunsysteem. Daaronder vallen onder meer de vitaminen C en A, maar ook selenium en zink. Groenten en fruit met verschillende kleuren bevatten verschillende voedingsstoffen. Broccoli, bietjes, pompoen, regenboogpeen: combineren is de truc. Eigenlijk maakt het niet uit hoe je deze groenten en fruit bereidt, in smoothies of sapjes, stampotten of salades, zolang je er maar flink wat van binnenkrijgt.

ijzertekort?

Wist je dat vitamine C nodig is om het ijzer uit plantaardige voeding beter op te nemen? Goed om te weten, vooral als je vegetariër of veganist bent. Combineer ijzerrijke voeding dus altijd met groente of fruit waar veel vitamine C in zit. Zo voorkom je ijzertekort en als gevolg daarvan ook bloedarmoede. IJzer is nodig om hemoglobine aan te maken en helpt bij het zuurstoftransport in je lichaam.

Sap of vrucht

Drink jij elke ochtend een glas versgeperst fruitsap? Goed bezig! Maak er een nog betere start van door er wat van de dikke pulp bij te doen of door het fruit niet te persen maar er een fruitsmoothie van te maken. Juist in de pulp zitten die belangrijke voedingsvezels. Daarom is de hele vrucht eten altijd beter dan alleen het sapje drinken. Met een groentesmoothie zit je helemaal goed.

Bekijk onze smoothie recepten

De c van citrusfruit

Dat citrusfruit vol zit met voedingsstoffen is vast geen nieuws voor je .Daarom eten we met regelmaat sinaasappels, mandarijnen, grapefruit en citroen. Maar vul je fruitschaal ook eens met de andere familieleden: mineola, pomelo, kumquat, limequat, sweetie en ugli (de lelijk uitgevallen kruising van mandarijn, grapefruit en sinaasappel). Allemaal citrusvruchten vol vitamine C en foliumzuur. 

Bekijk ons citrusfruit schap


Code fit en veilig

Gezonde voeding is de basis van een gezonde weerstand. Daarnaast kun je op andere zaken letten. Probeer stress te voorkomen, zorg voor een goede nachtrust (7-8 uur per etmaal) en voldoende ontspanning. Ga de natuur in om te wandelen of te sporten.

Code rood

Bij een lage weerstand werkt je afweersysteem niet goed en krijgen virussen en bacteriën meer kans. Dat moet je zien te voorkomen. Vermoeidheid, langdurig hoesten, keelpijn, een koortslip: het zijn allemaal signalen van verminderde weerstand. Beschouw het als code rood: hoogste tijd voor een gezondere lifestyle.

image

Lekker vitaal: op weg naar de meeste weerstand

Wil je meer weten over hoe wij jou de meest vitale producten kunnen garanderen? In dit artikel leggen we allerlei belangrijke onderwerpen aan je uit.

Extra zetje

In al die gezonde kost uiteindelijk toch  niet voldoende voor je? Ondersteun dan je immuunsysteem met de supplementen van Ekoplaza. Er zijn specials voor iedere denkbare doelgroep: vrouwen, mannen, zwangere vrouwen, moeders, kids, vijftigplussers, veganisten. Bijvoorbeeld Immuno+, een complex uit het hart van de natuur dat de waardevolle bijenproducten propolis en koninginnenbrij combineert met zowel extract als vers plantensap van echinacea. Het bevat acerola-kers als bron van vitamine C, dat bijdraagt aan een normale functie van het immuunsysteem. Eén ampul Immuno+ voert 75% van de dagelijkse aangeraden hoeveelheid vitamine C aan.

ProPolis immuno +

ProPolis immuno +

Ladrôme laboratoire - 200 Ml