Ontbijt

Niets zo fijn als starten met een heerlijk ontbijt! Want wie ontbijt brengt de stofwisseling op gang en verhoogt het concentratievermogen. En ook fijn; je behoudt makkelijker je gewicht. Want de kans dat je voor de lunch gaat snoepen of teveel eet tijdens de andere maaltijden is kleiner met een voedzaam begin.  

Ontbijt uit een kommetje!

Niks is fijner dan de dag goed beginnen met een heerlijk ontbijt. Er zijn mensen die dit het liefst doen met een zoet ontbijtje, maar er zijn ook mensen die juist gaan voor een hartige maaltijd in de ochtend. Goed nieuws voor alle breakfast lovers, want met de onbijtbowl kun je alle kanten op! Van koude zoete varianten tot warme en hartige. Ben je nieuwsgierig? Bekijk dan welke producten je kunt gebruiken als basis voor een heerlijke ontbijtbowl!  

Ontbijtbowl

Wat is een ontbijtbowl? Eigenlijk heel simpel: een ontbijt in een kom. Dit kun je dus eindeloos blijven variëren met verschillende ingrediënten en toppings. Verrassende variaties zijn bijvoorbeeld de smoothie in een kom of granen en groenten in een schaaltje. Stop er vooral in wat je zelf lekker vindt! Heb je nog geen idee hoe je een lekkere ontbijtbowl kunt samen stellen? We hebben een aantal lekkere ontbijtbowls voor je op een rij gezet.

Minder zoet ontbijten

Aan veel producten is suiker toegevoegd, zoals aan ontbijtgranen. Ook broodbeleg als chocoladepasta, pindakaas en jam is vaak veel suiker toegevoegd, en zelfs sommige vleeswaren bevat suiker. Suiker geeft namelijk naast een zoete smaak ook volume en textuur aan producten, en het draagt bij aan de houdbaarheid van sommige producten. Suiker is ook nog eens relatief goedkoop, dus fabrikanten maken er graag gebruik van. Een eetpatroon met minder suiker is beter voor je gezondheid, dus start de dag meteen goed!

Pak 's ochtends een graantje mee

De granen die bij De Meesters van de Halm verwerkt worden, komen bij voorkeur van Nederlandse bodem. Ze werken samen met Stichting Brabants Landschap. Hun boeren zorgen voor een milieuvriendelijke teelt zonder chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Dat is beter voor de grond, fijn voor de boeren én super voor de graanpletterij die er hier in Brabant geplette granen van maakt. Pak jij ook één van deze bijzonder graantjes mee:

  • Haver is hoog in eiwitgehalte en bevat veel goede vetten. Geeft langzaam energie af voor een lekker lang verzadigd gevoel. 
  • Gerst is met kiem en merendeel van het zetmeel. Verlaagt de hoeveelheid glucose in je bloed en vermindert je eetlust. 
  • Spelt bevat meer eiwitten en vetten dan volkoren tarwe. Heb je een tarwe-intolerantie dan kan spelt uitkomst bieden.