kruiden en specerijen

Kruiden zijn onmisbaar in de keuken; wat zou een appeltaart zijn zonder kaneel of een pastasaus zonder Italiaanse kruiden? Juist, dat bedoelen we! Hoog tijd om te checken of jouw kruidenvoorraad up-to-date is!  

Laat je verwarmen

Denk je aan herfst, dan is de geur van versgebakken appeltaart niet ver weg. Dat komt vooral door de heerlijke geur van kaneel natuurlijk! Maar ook de geuren van gember, kardemom en anijs horen echt bij de herfst. Voeg je deze kruiden - het liefst in combinatie met elkaar - toe aan koekjes, soepen of zelfgemaakte chai-thee, dan stromen deze heerlijke, verwarmende geuren je keuken in.

Experimenteer met de hoeveelheden en ontdek tot jouw favoriete verwarmende smaakcombinatie!

Hete kruiden

image
image

Spice it up!

Houd je van pittig en ga je graag een beetje verder dan 'verwarmend', breng dan je gerecht op smaak met verse rode peper en/of kies voor een van deze kruiden.

Sommige pepers zijn behoorlijk spicy en geven direct een flinke boost aan je gerecht. We raden je aan om niet meteen heel enthousiast te strooien, maar proef eerst en voeg dan eventueel nog wat extra toe!

It's all in the mix

Het kan nog best een project zijn om een kruidenmix samen te stellen die helemaal de goede smaak heeft; de verhoudingen moeten goed zijn én je moet alle kruiden ervoor in huis hebben. Gelukkig hebben we ook gewoon kant-en-klare mixen voor je; hiermee ben je zeker van een evenwichtige smaak.

Zuid-afrikaanse kruiden

De Zuid-Afrikaanse keuken is een hele bijzondere, deze keuken kent namelijk wereldwijde invloeden. Door de rijke geschiedenis waarin veel reizigers het werelddeel bezochten, heeft het tal van invloeden onthouden en eigen gemaakt. Verschillende culinaire tradities kunnen gekoppeld worden aan niet alleen de Afrikaanse, maar ook de Aziatische en Europese keukens. Deze mengelmoes van culturen heeft één overduidelijke smaakmaker: kruiden!

Biologische kruiden

Gekruide gerechten