gevarieerd genieten met kombucha

Kombucha is een licht sprankelend drankje, gemaakt van groene of zwarte thee, dat weinig suikers, cafeïne of calorieën bevat. Het wordt veel gedronken vanwege de aanwezigheid van probiotica. Maar het is vooral gewoon heel erg lekker!
Frisse smaken kombucha

wat is kombucha?

Je darmflora bestaat uit ontelbaar veel bacteriën. Kombucha is een gefermenteerde zoete thee die rijk is aan bijzondere bacteriën, de zogeheten probiotica (dezelfde die van nature in je darmflora voorkomen), organische zuren, vitamine B en enzymen. Dit maakt het tot een krachtig drankje dat je immuunsysteem ondersteunt.

Kombucha ontstaat door fermentatie en wordt meestal gemaakt van zwarte of groene thee, water, suiker en de kombucha-zwam. Met deze zwam een een recept kun je zelf in je eigen keuken aan de slag gaan! Hiervoor heeft YAYA een handige starter kit ontwikkeld.

image
image
image

fris en zuur

Kombucha bevat levende bacteriën, is licht bruisend door het fermentatieproces en lekker fris-zuur van smaak. De titelende drank is een goed alternatief voor gewone frisdrank, omdat het veel minder suiker bevat. Bovendien is het een lekkere keuze als je (even) geen alcohol drinkt. Maar er dan met ijsblokjes en fruit een koele mocktail van.

Wist je dat je ook kan koken met kombucha? Bijvoorbeeld door verse vis erin te 'garen' tot een ceviche. Of door kip ermee te marineren voor een extra malse bite.

Onze favoriete kombuchaMerken

Bekijk alle kombucha

Captain kombucha

Bekijk assortiment

karma kombucha

Bekijk assortiment