gevarieerd genieten met kombucha

Kombucha is een licht sprankelend drankje, gemaakt van groene of zwarte thee, dat weinig suikers, cafeïne of calorieën bevat. Het wordt veel gedronken vanwege de aanwezigheid van probiotica. Maar het is vooral gewoon heel erg lekker!

Frisse smaken kombucha

wat is kombucha?

Je darmflora bestaat uit ontelbaar veel bacteriën. Kombucha is een gefermenteerde zoete thee die rijk is aan bijzondere bacteriën, de zogeheten probiotica (dezelfde die van nature in je darmflora voorkomen), organische zuren, vitamine B en enzymen. Dit maakt het tot een krachtig drankje dat je immuunsysteem ondersteunt.

Kombucha ontstaat door fermentatie en wordt meestal gemaakt van zwarte of groene thee, water, suiker en de kombucha-zwam. Met deze zwam een een recept kun je zelf in je eigen keuken aan de slag gaan! Hiervoor heeft YAYA een handige starter kit ontwikkeld.

Mocktails met kombucha

Door de lichte bruis, de fris-zure smaak en het lage suikergehalte is kombucha het ideale drankje voor de zomer!  De titelende drank is een goed alternatief voor gewone frisdrank. Daarnaast is het een lekkere keuze als je (even) geen alcohol drinkt. Wij vinden kombucha het ideale ingrediënt voor een verfrissende en niet te zoete mocktail! 

image
image
image