verfrissende drankjes van karma

karmakombucha-framboosmocktail

Karma heeft een volledige lijn gefermenteerde theeën, oftewel; kombucha. De drank is van biologische oorsprong en geschikt voor vegetariërs en veganisten. Heerlijk verfrissend na het sporten of als wake-up-call op kantoor. Met een frisse bruis die van nature ontstaat na fermentatie, is kombucha een ideale dorstlesser!

Verfrissende Kombucha

kombucha

Heb jij al ervaring met kombucha? Het is een gefermenteerde drank, gemaakt van fairtrade thee, suiker en een beetje kombucha om de fermentatie op gang te brengen. Maar geen zorgen, de suiker maakt de drank niet mierzoet! Suiker is nodig om processen in de drank op gang te brengen.

Wist je dat de kombucha's van Karma het Demeter keurmerk hebben? Er wordt enkel gebruik gemaakt van ingrediënten die op biodynamische manier zijn geteeld. Dat wil zeggen; in maximale harmonie met de natuur. De natuur bepaalt de dynamiek! 

karmakombucha-gember

Kombucha's rijke geschiedenis

Kombucha wordt al eeuwen gedronken en de herkomst van deze bijzondere drank ligt in Azië. Het bevat veel probiotica (levende bacteriën), die de darmflora ondersteunen. We krijgen deze probiotica en verkrijgen we deze uit allerlei gefermenteerde producten.


Zoals bijvoorbeeld uit kaas, zuurkool of yoghurt, maar ze zijn dus ook te vinden in kombucha! Allemaal fijne voordelen voor het lichaam, maar Karma heeft vooral ook hele lékkere kombucha gemaakt! 

karmakombucha-assortiment
karmakombucha-muntenpeper

eigen thee telen

Sinds kort heeft Karma Kombucha eigen thee plantages! Op  een mooi stuk landbouwgrond in Bretage hebben ze vier soorten thee-plantjes gezet. Van deze zelf geteelde thee maken ze vervolgens de lekkere kombucha. De thee krijgt alle tijd om te groeien volgens het ritme van de natuur. Door dichtbij de fabriek eigen thee te verbouwen, proberen ze hun impact op de planeet te beperken. Ze werken samen met lokale producenten. 

karmakombucha-theeplantage