Zuivel of plantaardig alternatief

Steeds vaker kiezen mensen voor een zuivelalternatief. Eet je altijd al plantaardig? Of wil je vaker kiezen voor een alternatief voor zuivel? Wij zetten 5x zuivel óf een alternatief voor je op een rij.

Kokos naturel

Kokos naturel

Noomi - 350 Gram

Zuivel laten staan

Er zijn verschillende redenen om zuivelvrij door het leven te gaan. Sommige mensen krijgen last van hun buik na het eten van zuivel en andere willen liever geen dierlijke producten eten. Wat de reden ook is. Bij Ekoplaza is de keuze voor een plantaardig alternatief reuze. En het is net zo lekker! Melk, yoghurt en room kun je prima vervangen zónder dat je moet inleveren op smaak. Probeer het eens!


Bij Ekoplaza kies je voor producten zonder fratsen. Plantaardige variaties die lekker puur zijn en boordevol plantaardige proteïnen. Uiteraard zonder chemische smaak- of kleurstoffen. Neem nou Noomi kokos: gemaakt met 97% biologische kokosmelk voor een romige smaak en zachte textuur. Daarmee heeft Noomi het hoogste kokosgehalte in het plantaardige yoghurtvariatie assortiment. Pure smaak en hoge kwaliteit.

Zuivel en plantaardige recepten

Fabel of feit over soja?

Veel mensen denken dat producten op basis van soja zorgen voor ontbossing van het tropisch regenwoud. Niet waar! Soja voor plantaardige producten komt uit Europese landen, zoals Frankrijk of Italië. 

Het ontbossen van tropisch regenwoud gebeurt vooral voor de teelt van gangbare soja, bestemd voor veevoer. Daarom kiezen wij voor lekker lokaal en plantaardig! 

Traceerbaar tot aan het zaad

Zo worden de sojabonen van Provamel door de onafhankelijke organisatie Foodchain gecontroleerd op traceerbaarheid en doen zij een GMO-audit. Voldoet de soja aan de gewenste kwaliteit, dan wordt het ProTerra-certificaat uitgereikt. Zo weet Provamel van elke batch de exacte herkomst en kunnen ze die traceren tot aan het zaad.