aloë vera

Bij Ekoplaza kun je biologisch geteeld aloë vera blad kopen. Het sap van de plant is multi-inzetbaar, bijvoorbeeld als huidcrème en vitaminerijk ingrediënt in een smoothie. Verser kun je jouw crème of smoothie niet krijgen! Ga je liever voor gemak? Dan kun je kiezen voor sap van de aloë vera plant in een flesje. Daarnaast beschikken we over een groot assortiment met cosmeticaproducten waarin aloë vera zit verwerkt.  
Aloë vera

Aloë vera

Spanje - 1 stuks

HOe gebruik je het?

Om het sap te verkrijgen, snijd je het kontje van het blad af. Het doorzichtige witte sap dat er vervolgens uitkomt kun je eten of smeren.

Om in één keer de hele waterige binnenkant eruit te halen, kun je het blad ook ‘fileren’. Daarvoor snijd je kop en kont weg, daarna de zijkanten en vervolgens fileer je met een scherp mes de bovenkant van het blad weg. De binnenkant schraap je dan zo van de onderkant af. Van deze ‘reep’ aloë vera kun je dagelijks een klein stukje eten. In de koelkast blijft het 1 week houdbaar.

Tip! Ben je verbrand in de zon? Snijd een plak van de aloë vera-plant af en smeer het sap op je verbrande huid. Dit werkt verkoelend en hydrateert je huid zodat het vochtgehalte weer op peil komt. 

Aloë verabladen zijn ook verkrijgbaar op onze versafdeling.

Aloë vera verzorgingsproducten

Aloë vera recepten