de oosterse keuken

De wonderlijke oosterse keuken biedt zeeën aan inspiratie voor de lekkerste recepten. En één ding is altijd zeker: boordevol smaak! Of dat nu komt door het gebruik van talloze kruiden of door sterke smaken uit sauzen en curry's. Deze week staat bij Ekoplaza in het teken van oosters, met fijne aanbiedingen en de lekkerste recepten. 

Creatief met curry's!

Curry’s zijn lekkere, gekruide gerechten in romige sauzen met kokosmelk die veel voorkomen in Aziatische landen, als Thailand, Indonesië en Singapore. Curry’s zijn er in allerlei verschillende varianten. Van mild tot pittig, van rode tot groene, van vlees of vis tot vega. Wij denken bij de oosterse keuken aan heerlijke Thaise gerechten met noedels, rijst, geurende kruiden, maar vooral ook pruttelende wokpannetjes bomvol biologische groenten. De oosterse keuken is één van de meest gevarieerde keukens ter wereld. Reden genoeg om eens flink aan de slag te gaan met de heerlijkste Thaise gerechten.

Aziatische gerechten

De basis van een oosters gerecht

De basis van een oosters gerecht is vaak noedels of rijst. Wij zoemen even in op het verschil tussen witte en volkoren rijst. Want wist je dat dankzij het vezelrijke vliesje om de korrel zilvervliesrijst (ook wel: volkoren rijst) een minder sterk effect heeft op de bloedsuikerspiegel dan witte rijst? Dit is gunstig voor een constant energieniveau en leidt tot minder hongergevoel. Het vliesje bevat ook belangrijke nutriënten. Bij witte rijst is de zemel verwijderd en blijft het meellichaam over: een bolletje zetmeel, vrijwel zonder extra voedingswaarde die de bloedsuiker vaak snel verstoort.

Biologische rijst

Oosterse gemakproducten

Thais koken met de gemaksproducten van ONOFF is helemaal niet moeilijk. Met de Thaise woksauzen, soepen en currypasta’s zet je binnen een handomdraai een heerlijke oosterse maaltijd op tafel. Daarnaast bestaat het assortiment van Lima uit tal van heerlijke pasta's om de lekkerste oosterse gerechten op tafel te zetten. Je brengt elk gerecht op smaak met een van de condimenten van Lima.

Thaise gemaksproducten