zomerse & frisse maaltijdsalades

Wat is er nou lekkerder dan een frisse salade op een warme zomerdag? Rijkelijk gevuld met smaakvolle groente en fruit van het seizoen, knapperige noten of pitten en als finishing touch een dressing met extra vergine olijfolie. De zomer is om op te eten!

Vul je picknicktas en trek eropuit!

Een picknick in het groen? Mak dan ook een groene picknick van. Met duurzame en purelevensmiddelen, servies zonder plastic en biologisch katoenen kleed.

Merkpagina

image

Zomerse salade met bladgroente

Bladgroenten zijn dé ideale basis voor een frisse salade. De knapperige blaadjes geven je salade vulling en vaak een frisse, nootachtige smaak. Onze favoriet? Nederlandse eikenbladsla van Eko-boerderij De Eerste! De sla is zacht en smaakt mals en iets nootachtig. Dat geeft jouw salade een heerlijke smaak!

Vullende maaltijdsalade

Heb je liever een stevige salade waar je goed van vol zit? Maak dan een maaltijdsalade! Deze maak door de groenten in je salade aan te vullen met koolhydraten en eiwitten. Gebruik voor je koolhydraten bijvoorbeeld (volkoren) pasta, rijst, quinoa of bulgur. Voor de eiwitten kan je bijvoorbeeld vis, kaas of peulvruchten kiezen. Zo eet je lekker licht maar toch voedzaam op de warme dagen. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten en 'm helemaal aanpassen aan ieders smaak én aan het seizoen. 

Maaltijdsalades