de állerlekkerste salades

Een goedgevulde salade boordevol groenten en eiwitten die alle kleuren van de regenboog bevat. Wat is er nu lekkerder dan dat? Vooral als je het maakt met groenten die nu in het seizoen zijn!
Alle kleuren van de regenboog
Elke dag genoeg groenten en fruit eten is belangrijk, maar variatie is minstens zo essentieel. Iedere groente- en fruitsoort bevat weer andere voedingsstoffen: bladgroenten zoals spinazie zitten vol ijzer, wortels bevatten bètacaroteen en sinaasappels zijn echte vitamine C-bommetjes. Door af te wisselen, geef je je lichaam veel variatie aan vitamines, mineralen en antioxidanten - precies wat het nodig heeft om goed te functioneren. Bovendien helpen vezels uit groenten en fruit je spijsvertering en zorgen ze voor een stabiele bloedsuikerspiegel. En wist je dat kleurrijke groenten ook bijdragen aan een goede darmgezondheid? Hoe meer variatie, hoe beter!
Een salade met groenten uit het seizoen
Bij Ekoplaza kiezen wij voor de lekkerste groenten van het seizoen. Zo halen we onze producten van zo dichtbij mogelijk, het liefste uit Nederland. De telers en Ekoplaza helpen elkaar: onze telers weten dat wat ze telen ook in de winkel belandt, wij hebben ‘gegarandeerd’ aanbod en jij kunt genieten van verse biologische seizoensgroenten. En daar maak jij een heerlijke, goedgevulde salade mee!
frisse maaltijdsalades
Wat is er nou lekkerder dan een frisse salade op een warme dag? Rijkelijk gevuld met smaakvolle groente en fruit van het seizoen, knapperige noten of pitten en als finishing touch een dressing met extra vergine olijfolie.
Salade met bladgroente
Bladgroenten zijn dé ideale basis voor een frisse salade. De knapperige blaadjes geven je salade vulling en vaak een frisse, nootachtige smaak. Onze favoriet? Nederlandse eikenbladsla van Eko-boerderij De Eerste! De sla is zacht en smaakt mals en iets nootachtig. Dat geeft jouw salade een heerlijke smaak!

Salade met bladgroente
Vullende maaltijdsalade
Heb je liever een stevige salade waar je goed van vol zit? Maak dan een maaltijdsalade! Deze maak door de groenten in je salade aan te vullen met koolhydraten en eiwitten. Gebruik voor je koolhydraten bijvoorbeeld (volkoren) pasta, rijst, quinoa of bulgur. Voor de eiwitten kan je bijvoorbeeld vis, kaas of peulvruchten kiezen. Zo eet je lekker licht maar toch voedzaam op de warme dagen. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten en 'm helemaal aanpassen aan ieders smaak én aan het seizoen.
Maaltijdsalade recepten
- Nieuw in het schap | Ekoplaza
- Biologische kefir kopen? Ontdek alle kefir bij Ekoplaza
- Glutenvrije producten | De biologische supermarkt
- Picknick
- Mediterrane keuken | Ekoplaza
- Snelle & makkelijke weekmenu's | Ekoplaza
- Wokken | Ekoplaza
- Kerst amuses & voorgerechten | Ekoplaza
- Natuurlijke & biologische zonbescherming | Ekoplaza
- Shared dining tijdens de feestdagen | Ekoplaza
- Stoofpot | Ekoplaza
- Salade | Ekoplaza
- Stamppot
- Tapas
- Bakken
- Citrusfruit
- Kurkuma en gember
- Gourmet
- Dessert
- Quiche
- Barbecue
- Plantaardige drank
- Plantaardige zuivel
- Verwarmende dranken
- Weerstand
- Zomer
- Soep
- Burgers
- Lente
- Vegetarisch
- Kinderopvang
- Ontbijt
- Granen
- Hanen
- Kruiden en specerijen
- Oosterse keuken
- Zuiver water
- Back to school
- Vaders
- Raw
- No waste
- Alternatieve basis
- Paleo
- Kroketten
- Lupine
- Lunch
- Gezonde vetten
- Kant-en-klaar
- Borrel
- Verfrissende drankjes | Ekoplaza
- Matcha
- Eiwitrijk
- Hollandse nieuwe
- Oliën en vetten
- Fermenteren
- Mama en kind
- Havermout
- Vezelrijk
- Koolhydraatarm
- Detox
- Kaasplankje
- Aloë vera
- Zeewier
- Mosselen
- Herfst
- Bier
- Wijn
- Winter
- Vegan kaas
- Kombucha